Güneşi Gördüm

blackeagle710
blackeagle710

16 Mart 2009 tarihinde eklendi
daha gitmedim gidecem cok merak ediorm inş güzeldir
koloman2022
koloman2022

19 Mart 2009 tarihinde eklendi
Aslında iki filmlik bir hikayeyi tek bir filme sığdırma çabası gibi görünsede; tek bir hikayeyi uzatıp gereksiz diyaloglardan temizlemek bana daha mantıklı geldi. konudan konuya geçerken sürekli kararan bir sahne insanın içini baysada hikayeye adapte olmakta zorlanılmıyor.
Buradan kötü yorum arkadaşlara önerim;siz daha iyisini yapın sizinkini de yorumlayalım...
arzu2901
arzu2901

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

24 Mart 2009 tarihinde eklendi
10 numara...
birgulsaracoglu
birgulsaracoglu

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

17 Mart 2009 tarihinde eklendi
Kim ne derse desin ister duygu sömürüsü ister şu bu... ama filmde anlatılan türkiyenin 2.yüzü doğudaki insanlar filmde anlatılanlardan daha da çok zorluklarla yaşıyolar ve filme okadar güzel yansıtılmışki insanın boğazına bi yumruk düğümleniyo..tebrikler mahsun kırmızıgül ve tüm diğer oyuncular..
sonrisa
sonrisa

26 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Beyaz Melekten bile ki onun da iyi olduğunu söyleyemeyeceğim, daha kötüydü bence.
Ismail G
Ismail G

26 Mart 2026 tarihinde eklendi
Mahsun Aslen 2 konuya değinmiş ilki askerlerin dağda terörü bitiremediğinden köylüleri zorla çıkarması devletinse ne ev nede iş konusunda halkına yardımcı olmadığı ikincisi ise hormonal bozukluk konusunda eğitimin verilmemesi evde ne kadar büyük sorun olduğu önerim devletimiz hastaları gerek psikiyatrik gerekse hormonal olarak kontrol etmesi tabiki fuhuşa önlem alması
medjai78
medjai78

13 Mart 2009 tarihinde eklendi
Tamam yönetmen biraz beceriksiz, kabiletsiz olabilir ama konu inkar edilemez.

Bende zamanında Mahsun inkar edilemeyecek konuların arkasına sığınıp insanları acındırıyor diyordum ama hangimiz schindler list filmine başyapıt demedik, yahudilere acımadık.

Bu filmi Stephan Spielberg yapsaydı ozaman başyapıt derdik ama..

Arkadaşlar filmde sadece yönetmenin biraz beceriksizliği var okadar. Misal olmadık yerlerde insana duygusal patlama yaşatmaya çalışmış vs.
tonyukuk
tonyukuk

20 Mart 2009 tarihinde eklendi
Genel itibariyle güzel diyebilirim ancak çok ağır olmuş.Seyirciyi ağlatmak için elinden gelen her şeyi yapmış ama Çağan Irmak kadar başarılı değildi.10 üzerinden 7 verdim.
ilkernew
ilkernew

11 Nisan 2009 tarihinde eklendi
Son zamanlarda çok biz olmyan filmler yapılmaya başlanmıştı Mahsun Kırmızıgül belkide hatır altı olan artık bazı şeyleri daha ortaya çıkararak insanları bu olaylara dikkate çağrıo film kalitesi olarakta güzel diyebiriz izlenebilir..
johhnydepp23
johhnydepp23

28 Kasım 2009 tarihinde eklendi
filmin acıtasyon konusuna gelirsek haksız sayılmaz bazı arkadaşlar ama objektif olmak konusunda çokta birşey bilmeden konuşuyorlar doğuda yaşamadan doğuda büyümeden pantolon üstünden konuşmak kolay geliyor böyle insanlara ben bu tarz düşünen insanların olduğunu we filmin puanını düşüreceklerini bildiğim için 10/10 weriyorum. keşke artık bizim ülkemizdeki insanlarda kendini eleştirmeyi öğrense keşke.....
Lykan
Lykan

1 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Mahsunun en iyi filmi 10/10 verdim, olayı çok güzel anlatılmış...
aytuner
aytuner

31 Mart 2009 tarihinde eklendi
VOLkanick seni ayakta alkışlıyorum. bu kadar güzel bir yorum yazdığın için ellerinden öpüyorum çok teşekkür ederim.benim düşünüpte yazıya dökemediğim her kareyi yazamışsın ellerine sağlık
aragorn-626
aragorn-626

3 Nisan 2009 tarihinde eklendi
ilk başta yazan yöneten onayan mahsun oldugu için burun kıvırıyordum ama artık gözüm kapalı giderim.2 filminde de hem konu bakımındn hem işleniş bakımından takdire şayan.burda istediğiniz kadar söylenin ama adam olanları gerçekleri anlatmış.milliyetçilik duygunuzu kabartarak gerçekleri göz ardı etmekten vazgeçin.kimsenin kimseden üstünlüğü olmadıgı şu dünyada boş hayalller boş umutlar uğruna çok canlar yanıyor çok kanlar akıyor.bu kafayla devam ettikçe de bu kan durmaz...
kakalaent
kakalaent

17 Mart 2009 tarihinde eklendi
Film o kadar mesajı içinde barındırıyor ki politika ve propaganda yaparak değil de çarpıcı bir şekilde izleyicilerin karşısına iki devletin farkını,doğu erkeğinin kadınlara ve erkek çocuğuna verdiği değeri,aynı zaman da o resim olayını anlamayan arkadaşlara da orda o kadar ince bir mesaj var ki Türkiyede terorist ve şehidin yan yana resmi asılmazken Norveçte başka topraklarda böyle bir sorunun olmadığını dile getirmek istiyor yani üstü kapalı devleti eleştiriyor.Mahsun Kırmızıgüle helal olsun ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
ffergan
ffergan

21 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
Beyazperdenin net sayfasında gezinirken,birkaç gün önce ?güneşi gördüm? adlı film üzerine yazdığım yorumu,seviyesiz! bulan bir okuyucunun seviyeli(!) yorumunu okuyunca bir cevap hakkı doğuyor bana,seviyesiz bir yorum yazsam site editörü bunu yayınlamazdı heralde,ama yazdığım yorum ?güneşi gördüm? filmini anlamaya yönelikti.Türk toplumunun aşina olduğu ?magazin? kültürünün bir ferdi olan M.Kırmızıgül ,bir önceki filminde olsun(beyaz melek),gerek yaptıklarıyla olsun, gündemde kalma endişesi taşıyan biri,bir sinema kaygısı olduğunu sanmıyorum,dahası belli bir bilgiden uzak bir profil çizdiği ortada.Aynı coğrafyanın insanı bir Yılmaz Erdoğan,bir Sırrı Sürayya Önder öyle değil.hele Kazım Öz hiç değil! Bahsi geçen kişilerin filmlerini izleyin doğuyu anlatma,doğuda olan biteni ekrana yansıtmada gösterdikleri bilgiyi,yeteneğe bakın,bir de sayın kırmızıgülün bahsi geçen filmde yaptıklarına bakın,bu farkı anlamak için biraz sinema bilmek yeterli,m.kırmızıgül kaliteli bir film yapsaydı biz onu ?magazin ikonu'olmasına rağmen alkışlardık,ama yapamamış.Kürt sorununun anlatıldığı filmde kürtçe yok! köyde yaşayanlar günlük türkçeyle konuşuyorlar,dağdaki pkklı militan dahil türkçe konuşuyor.filmde kondurulmuş bir travesti hikayesi vark ki,senaryo fukarılığı bu kadar resmedilmez.Köyde olan biten bir şey yok,?siyasi bir gündem? yok ,konuşmalar komediden ibaret, yanı başlarında duran bir çatışma var,onların gündemi ayrı.Kente gelip yaşadıkları olaylar apayrı bir konu.Yazacak bir sürü şey var ama muhatabımız sinema olmayınca,insanın yazacak niyeti kalmıyor.. Son bir şey m.kırmızıgül hiçbir sinema festivalinde görünmedi,sinema yazarlarımızdan da bir aferin aldığını gördüğüm bir yazı da olmadı! Keşke aksi olsaydıda m.kırmızıgülü alkışlasaydık,bu kadar parası var ve sinemayı bilmiyor! Herkes sinemayla uğraşmakta serbestir,Bir önceki yorumumda yazdığım arabesk kültürüyle yetişmiş birinin bir sinema dili oluşturmayacağıydı,keza türk sinemasının bu konuda çok örneği var.Kırmızıgülde bir örneği işte..