Mahsun Kırmızıgüle helal olsun.gerçekten eline emeğine sağlık.iki filmini de izledim ve ikisi de bence çok kaliteliydi.öncelikle bir önceki yorumda bu mu türkiye gerçeği demiş bir arkadaş.evet bu.ve filmi dikkatli izleseydi sadece travestilerin etrafında falan dönmüyor film zaten,pek çok mesaj var,neredeyse ülkedeki her soruna değiniyor kırmızıgül,beyaz melekte de dahil olmak üzere.oyuncular harika seçilmişler,hande subaşı hariç,bence filmin zayıf halkası,çok yakışmamış ve oturmamış role,yabancı duruyor,göze batıyor hemen.diğer oyuncular gerçekten tek tek sayılamayacak kadar çoklar ve hepsi çok başarılı.final sahnesi filmin ismiyle mükemmel uyuşuyor,arıyorum ama kusur bulamıyorum filmde.gerçek sinema seyircileri beğenecektir bence.kaliteli bir iş çıkarılmış,helal olsun.
Sadece bir aile dramı olmanın ötesine geçerek, zorunlu göçün, kimlik arayışının, törelerin ve devlet-toplum ilişkilerinin acı dolu bir panoramasını sunan film, izleyiciyi rahatsız edici gerçeklerle yüzleştiren sarsıcı bir deneyim vaat ediyor. Zamanla kült bir film olmaya ilerlese de seyir zevki olarak "iyi" diyebileceğimiz ortalama üstü bir film.
Mahsun Kırmızıgül filmlerinde gerçekleri yansıtarak harika sonuçlar ortaya çıkarıyor. Doğu sorunu çk güzel ele alınmış. Oyuncular harika. Tebrik ederim Mahsun beyi.
Yetersiz bir film olan Beyaz Melek'in kimi sahnelerinde daha iyi bir sinemacı olabileceğinin işaretlerini veriyordu Mahsun Kırmızıgül.Güneşi Gördüm'ü izledikten sonra yirmi yıl türkücülük yapmış birinin bu kadar üst düzey bir işe hem de henüz ikinci filminde ulaşmış olması çok büyük bir başarı.Uzun zamandır duygulara bu kadar hitap eden bir Türk filmi izlememiştim.Tek kelimeyle ??mükemmel??.
Günesi gördüm altı yedi konunun ustalıla sindirildigi paket bir film olmus.Ben mahsunu beyaz melekten daha basarılı buldum fakat filmini rahat bırakması lazım.Zaten mesajlar gayet acık cok klişe dialoglarla filmi bogmasına gerek yok 7/10
Mahsun Kırmızıgül git gide yetkin bir sinemacı olma yolunda ilerliyor. Beyaz Melek tüm zaaflarına rağmen beğenimi kazanmıştı. Güneşi Gördümün Beyaz Meleki her anlamda geçtiğini söyleyebilirim. Kırmızıgülün yönetimini bir kaç detay dışında beğendim. Filmde oyunculuklar üst seviyede diyebilirim. Yalnız Kırmızıgüle eleştirilerimde var. Örneğin filmde sahneler arası geçişlerde kullandığı karartma tekniği çok rahatsız edici boyutlara varmış. Kişisel olarak beni filmden kopardığı yereler dahi oldu diyebilirim. Bu tekniği neden bu denl çok kullandığını merak ediyorum açıkçası. İkinci eleştirimde zorlama sahneleri yüzünden. Özellikle Kadri ile Cansunun çatıda geçen konuşmaları 70li yıllarıın Yeşilçam dramlarından aşağı kalır değildi. Hele Cansunun yanaklarından süzülen gözyaları tam bir komediydi. Kırmızıgüle yakışmamış. Film eleştirmeni değilim ama zaaflarına rağmen filmi çok beğendim. En azından samimi buldum. Mutlaka izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Mahsun Kırmızıgülünde git gde daha iyi bir sinemacı olacağını düşünüyorum.
film güzel kendini izlettiriyor...mahsun kırmızıgül e helal olsun wlla :D...ben beğendim...tek bir eksi yönü olabilir oda birçok mesaj kaygısı olması sürekli mesaj vermeye çalışılmış gibi...ama oyunculuk olsun,yönetim olsun üst düzeyde izlenmelibence...108
Mahsun kanald de ki cinemania programında neden güneşi gördüm filminin! Almanya da daha geç gösterime girdiğini açıklarken şöyle dedi.Almanyada sinemalara video çekim aletleriyle girmek yasak olmadığı için filmin korsan versiyonları erkenden piyasaya düşüp filmin gişesini etkilemesini engellemek istedik.Ve ekledi ama burda suçlu olan Alman devleti değil çünkü sinemada korsan çekimleri yine bizim insanımız yapıyor .Bu sözleri bile Mahsun hakkındaki düşüncelerimin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.Söz konusu olan kendi devleti olunca onu yerden yere vurmayı görev edinen bu şahıs başka devletlere ne kadar da hoşgörülü bakıyor değil mi?Siz devam edin arkadaşlar bu filmi ve Mahsunu ellerinizin üstünde tutup koyacak yer bulamamaya devam edin komik duruma düşmek sizi yaralamıyor anlaşılan.
uğur tazegül...........................tolga_taze24@hotmail.comfilm hakkındaki yorumumBirçok tecrübeli ismi yanına alarak çektiği Beyaz Melek filmi ile büyük ses getiren ve sinema dünyasına mükemmel bir giriş yapan Mahsun Kırmızıgülün ikinci filmi Güneşi Gördüm, sinema severlerin karşısına çıkıyor ve yine çok ses getiricek gibi görünüyor. Beyaz Melek filminin başarı nedeni ile çok ses getiren ve özellikle Altın Portakala aday gösterilmemesi çok tartışılan Mahsun Kırmızıgül, sinemanın elit kesimine kulaklarını kapamış gibi görünüyor. Sanatını yapmaya devam eden ve görünen o ki oldukçada kaliteli işler yapan Kırmızıgül, Güneşi Gördüm filminde de bir çok tecrübeli oyuncuyu yine bir araya getiriyor. Güneşi Gördüm filminin kadrosunda Altan Erkekli, Emre Kınay, Erol Günaydın, Nurseli İdiz gibi tecrübeli isimlerin yanında Beyaz Melek filminde de rol alan Sarp Apak, Demet Evgar gibi genç yetenekler de yine yerlerini alıyor. Beyaz Melekde olduğu gibi yönetmen koltuğunda yine Mahsun Kırmızıgül var. Güneşi Gördüm filmi daha vizyona girmeden filmi görme şansını elde eden sinema eleştirmenlerinden tam not aldı ve konuşulmaya başlandı. Mahsun Kırmızıgülü yeni bir Yılmaz Güney olarak tanımlayan sinema eleştirmenleri, bu benzetmede oldukça haklı gibi görünüyorlar. Eğer Güneşi Gördüm filmi de Beyaz Melek filminin başarısını tekrarlarsa sinema severler için ikinci bir Çağan Irmak olabilir. Yani Kırmızıgülün adı bile bir filmi pazarlamaya yetebilir. Güneşi Gördüm filmi doğuda iki taraf arasında sıkışıp kalan bir aileyi anlatıyor. Zorunlu olarak göç eden aile önce İstanbula ardında avrupaya açılan hayat yolculuklarını anlatıyor Güneşi Gördüm filmi. Bilinmez bir geleceği çaresizce bir umut arayan insanların dramını anlatan film, Beyaz Melek filmindeki gibi bol göz yaşı döktürecek gibi görünüyor. Beyaz Melek filminden sonra Mahsun Kırmızıgül gerçekten saygıyı hak ediyor ve etnik yapısı ne olursa olsun emek harcayarak işini en iyi şekilde yapmaya çalışan birine hak ettiği değeri vermek gerekiyor. Altın Portakal adaylarını belirleyenler ne düşünüyor bilemem ama sinema severler onlara her zaman gereken cevabı vermiştir zaten. İyi Seyirler...
Bazı teknik handikapları olmasına rağmen (filmin zaman zaman kopuk kopuk ilerlemesi, çok fazla konu üzerine eğilinmesi yani bir konu üzerine yoğunlaşmayıp bir kaç konu üzerinde dallanıp budaklanması vb.) filmi çok başarılı buldum. Bana göre Beyaz Melekten de daha başarılı bir yapım en azından onun kadar duygu sömürüsü yapmıyor. Verilen mesajlar da çok anlamlı. Cemal Toktaş adlı genç oyuncunun performansı olağanüstü. Üstat Atilla Dorsayın yazdığı gibi geleceğin Yılmaz Güneyi geliyor hem de emin adımlarla.
Çocukluğumdan beri duyduğum bu hikayenin filmleşmiş olduğunu görünce önce şaşırdım sonra hoşuma gitti. Doğuda yaşayan çocuklar bilir daha fazla çocuk istemeyen anne karnındaki bebeği aldırmaya gider ve eve gelene kadar ceza olarak Allah diğer çocuklarınıda ondan alır. İşte birini çamaşır makinasına koyarlar diğeri kaza geçirir vs.hepsi ölür. Demek mahsunda bu hikayeyle büyümüş ve o kadar etkisinde kalmış ki bunu film yapmış :) diğer taraftan kado karakteri beni çok etkiledi. Filmin sonlarına doğru çok ağladım başarılı güzel bi dram filmi izleyin.