Nefes: Vatan Sağolsun
4,2

edip-ozan
edip-ozan

16 Eylül 2010 tarihinde eklendi
filmdeki o duygusallık ve mücadele gerçekten çok gerçekçi ve insanın tüylerini diken diken ediyordu ancak filmdeki yaşananlar çok karmaşıktı
merdo86
merdo86

27 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
hiç abartılacak birşey bi kaç sahnesi var duygusal gerisi sıkıcı bence beğenmedim
eren10
eren10

1 Ağustos 2010 tarihinde eklendi
Tamamen yabana giden bir konu..Aralar tamamen basit sahnelerle doldurulmuş.Çok daha detaylı ve etkileyici sahnelerle çok çok yukarı çıkarılabilecek bir konu
Jet-Li-2
Jet-Li-2

21 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Ben filmi Türkiyedeki olayların gosterildiği bi olay deil yani yapılmamışı yapmışlar die deil normal sanatsal bi film olararak yorumluycam....Ya o nası sawaş sahneleridir o adam wurulduğunda yapılan hareketler nedir nası bi aktorluk nası bi kamera nası bi mantıkla yapılmış film anlamadım.Bence kotuydy 5/10
Burak Gulmez
Burak Gulmez

21 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Bir film tekrar tekrar vizyona sokmanın tek getirisi gişe kayagı olarak düşünüyorum.Ve bu film okadar çok pohpohlandı kı bize bırakılsa dünyanın en ıyı filmi olucaktı.Evet Türkiyenın gercek kesiminden ufak bır bolum alınmıs ama buyuk kısmı tamamen şişme olmus.tekrar vizyona cıkması ılgınç birşey ki okadar sansurlenmıs vızyona gırremeyen film varken....
hbayburtlu
hbayburtlu

21 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
Filmin ikinci kez vizyona girecek derecede abartılmasını anlamıyorum. Askerlik de yapmış birisiyseniz filmi seyrederken değişik duygulara kapılıyorsunuz. Ancak gerçekleri anlatan, kahramanlık hikayesi olarak lanse edilen filmi biraz sorguladığınızda çok büyük saçmalıkları içerdiğini farkediyorsunuz. Bence seyredilmesi gereken ancak kahraman türk askerini yansıtamayan bir filmdir.
bizkim18
bizkim18

20 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
filmi izlemeden önce cok şey bekledim.. yorumları okuyarak tabi. başlarken diyorsunuz tamam budur ama benim bekledigim kadar değildi. güzeldi ama bazı sahneleri çok banal buldum.bu puanı hak etmedigine ınanıyorum
x-phile
x-phile

16 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
ilk vizyona girdiğinde izlemiştim, dvdsini de çıkar çıkmaz aldım. filmi bireysel olarak değerlendiren, toplumsallıktan uzak olduğunu söyleyen kişilere filmdeki karakter isimlerini unutup, tüm askerlerin adı 'Mehmetçik' olarak tekrar izlesinler. başka ülkelerin tek bir askeri kurtarmak için bambaşka bir ülkede oranın sahibiymişçesine savaştıkları yurtdışı yapımlarını hayranlıkla izleyen kitlenin bu filmi sadece kendi topraklarında geçtiği ve gerçekçi olduğu için mi beğenmediklerini de merak etmiyor değilim!?
gogola
gogola

3 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
Çok daha iyi olabilirmiş,teknik daha iyi olabirmiş. izlerken ağlattı ama daha çok ağlatmalıydı.5 puanVatan size minnettar aziz şehitler rahat uyuyun.
enesdanis
enesdanis

5 Mart 2010 tarihinde eklendi
Açıkcası bazı arkadaşların bu film için türk askerlerinin kahramanca şavaştığını anlatan bir hikaye olarak görmesi çok şasrtıcı,bu filmde türk askerlerinin kahramanlığından ziyade bilincsizliği vurgulanıyor, askerliğini yapmış herkes bilir, ordunun özellikle olmazsa olmaz bazı eğitim kriterleri vardır bunların en başında eğitimlerde gece ışığın kesinlikle kullanılmamasıyla ilgili verilir, filmde cembere alınmış bir karakolun saldırı sırasında askerlerin ellerinde fenerlerle gezmesi kahramnlık değil bunun adı başka bişeydir, bu tarz yanlışlıkların üzerine kurulan bir filmde gereçekciğin ötesinde senaryonun bilincsizliğine dayalı bir yapım olarak görülür.Buna benzer pek çok anektt daha var askeri disipline aykırı olarak filmde ortaya çıkan(mevzilerin korunması, rütbelilerin duruşu vs) ama filmin bir başka can alıcı olayıda şudur ki, amerika gibi bir ülke vietnamı, ırağı işgaliyle ilgili film cektiğinde neredeyse bu filmlerde mağdur durumdaymış gibi kendi haklılıklarını gösteren propogandalar yaparlar ama maalesef biz haklı davamızı bile filmelere yansıtamıyoruz, terör örgütünün doktor kod adlı üyesinin karizması ve nutukları filmde öne geçen sahneler... ne yazikki.
ardahan1974
ardahan1974

22 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Oyunculuklar yüzbaşı dışında vasat zaman zaman belgesel havası var, efektleri güzel, orta düzeyde bir film, 6/10
judkins
judkins

21 Şubat 2010 tarihinde eklendi
film objektif.. bu nedenle de milliyetçileri daha da alevlendirebilecek, aklıselim insanların ise savaşın ne kadar acımasız ve saçma olduğunu tekrar hatırlamalarını sağlayacak bir film. filme değil sonuna dikkat: 'geride kalanlara...' yani şehitlerimize değil...Ben bu filmden ve bu sözden 'artık savaşmayalım' mesajı aldım....
vatan-sagolsun77
vatan-sagolsun77

12 Şubat 2010 tarihinde eklendi
Modası gecmiş milliyetcilik kavramından söz eden arkadaşlar....yıllardır sizler , rambo1,2,3 ve 4 serilerini, vietnam filmlerini ve bunun gibi diger amerikan milliyetciligini körükleyen savaş filmlerini izlemediniz mi ?... ben onu merak ediyorum...Haçlı Milliyetciligini pekiştiren filmleri izlemek yerine , türk milliyetci filmleri izlemeyi tercih ederim.... ayrıca nefes vatan sagolsun filmindeki hemen hemen herşey yaşanmış gercek olaylardır...bunu bizzat ben ve benim gibi askerligini dogu ve güneydogu yapan insanlara sorun...onlar size anlatacaklardır ,film iyimi kötümü , gerceklik payı var mı yok ?
gurcimilis
gurcimilis

30 Ocak 2010 tarihinde eklendi
film gerçekten çok iyiydi insanın tüyleri diken diken oluyor izlerken. Kendimi bir an orda hissettim çok duygulandım. Yapımda emeği geçen herkese teşekkürler. puanım 10/9
lonelyman007
lonelyman007

27 Ocak 2010 tarihinde eklendi
Şu zaman kadar seyrettiğim en muhtesem film.filmi izlemedim....Adeta içinde yaşadım konu,akış,senaryo çok iyi.öyleki ıdbm bile bu filme 8,5 puna vermiş düşünün bir türk filmine bu puan tüm salona yakta alkışladı bu filmi ki hakketiler...