Hesabım
    Bir Vampir Hikayesi
     Bir Vampir Hikayesi
    29 Kasım 2013 Sinemada | 1s 58dk | Dram, Fantastik, Korku
    Yönetmen Neil Jordan
    |
    Senarist Moira Buffini
    Oyuncular: Saoirse Ronan, Gemma Arterton, Caleb Landry Jones
    Orijinal adı Byzantium
    Basın
    3,0 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,3 13 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Clara ve kızı Eleanor 200 yıldır insan kanıyla hayatta kalan vampirlerdir. Fakat kimse onların anne-kız olduğunu bilmez, benzerlikleri ve güzellikleriyle kendilerini iki kız kardeş olarak tanıtırlar. Fakat Clara geçmişte takılıp kalmadan sadece geleceği düşünerek yaşamak isterken, Eleanor oradan oraya sürüklenmekten, kaçmaktan sıkılmıştır; artık bir yerde yerleşerek yaşamak ister. İki kişinin öldürüldüğü bir cinayet ortaya çıktıktan sonra bu iki gizemli kadın çareyi taşrada bir İngiliz kasabasına sığınmakta bulur.

    Clara bu arada yalnızlık çeken Noel adında genç bir adamla tanışırken, Eleanor da Frank ile dost olur ve ona sırrı açar. Ama taşıdıkları ölümsüzlük çok geçmeden başkalarının da dikkatini çekecektir...

    Anne-kız başrollerinde yakın dönemin yükselen iki yıldızı Gemma Arterton ve Saoirse Ronan'ıu seyrederken, filmin yönetmenliğini Neil Jordan üstleniyor. Senaryo ise Moira Buffini'ye ait.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Bir Vampir Hikayesi

    Gotik bir peri masalı...

    Yazar: Fırat Ataç
    Her daim sessiz ve derinden ilerleyerek, tür karması bir filmografiye sahip olan 'Büyük İrlandalı' Neil Jordan, yaptığı ve yapacağı her işle ilgimizi ayakta tutmayı başarabilen ender sinemacılardan. Geçmişe olan özlemden midir bilinmez, bünyemizi ele geçiren 'keşkeler' Neil Jordan özelinde de kendini gösteredursun; The Company of Wolves ile kurtadam, Interview with the Vampire ile vampir hikayelerine saygınlık kazandıran bu adamın Byzantium ile 'geri dönmesi' garip karşılanmamalı. İçinde bulunduğumuz günlerde, konu vampir filmlerine gelince anmak zorunda kaldığımız -ama şimdi adını anmayacağım- ergen eğlencelerinden bunalan sinema aşıklarına iyi haberleri var Neil Jordan'ın...Kullanım önerilerine bakılmadan, pervasızca harcanan vampir mitolojisine katılabilecek ufak yenilikler, hayat öpücükleri var hala. Dudakların kenarından kan süzülürken gözlerimize kondurulan bu öpücüklerin, kısaca '
    Bir Vampir Hikayesi Orijinal Fragman 1:46
    Bir Vampir Hikayesi Orijinal Fragman
    16.156 gösterim

    Ekstra Videolar

    Sinema Dünyasının En Sağlam Anneleri 1:25
    Sinema Dünyasının En Sağlam Anneleri
    3.854 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Dopdolu Vizyon!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    28 Kasım 2013 Perşembe

    Oyuncular

    Saoirse Ronan
    Rolü : Eleanor
    Gemma Arterton
    Rolü : Clara
    Caleb Landry Jones
    Rolü : Frank
    Sam Riley
    Rolü : Darvell

    İzleyici eleştirisi

    Ata Kalinyazgan
    Ata Kalinyazgan

    Takipçi 204 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    1 Aralık 2013 tarihinde eklendi
    Final bölümündeki tüm feci kusurları ve arada uyutan birkaç gereksiz sahnesi dışında son zamanlarda yapılmış iyi vampir filmlerinden biri diyebilirim. Ama ben yine de vampirleri ciddi veya ciddi olma çabası içindeki filmlerde değil de Tim Burton ve Johnny Depp ikilisinin Karanlık Gölgeler'de (Dark Shadows) yaptığı gibi mizahi bir dille anlatılan filmlerde görmeyi tercih ederim.
    Alp Turgut
    Alp Turgut

    Takipçi 39 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    15 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
    Vampir filmlerinin geleceği açısından biraz da olsa umutlandıran "Byzantium", ne yazık ki "Vampirle Görüşme" özentisi bir film olmanın ötesine gidemeyen bir yapım. Yine de buna rağmen Neil Jordan'ın yarattığı ciddi ve ürkütücü dünyanın görülmeye değer olduğunu düşünüyorum.
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.883 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    13 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
    Senaryosunu, 2008'de sahnelenen "A Vampire Story" isimli kendi tiyatro oyunundan uyarlayarak Moira Buffini'nin yazdığı “Byzantium”, yönetmen koltuğunda oturan Neil Jordan'ın "Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles"ın (1994) ardından filmografisinde yer alan ikinci vampir filmi olarak geliyor karşımıza... Yalnız "Byzantium" dakiler, bilinen tüm vampir hikayelerinin tersine güneş ışığından kesinlikle ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Oyuncular ve Rolleri Hakkında...

    Filmde Saoirse Ronan, Ludwig van Beethoven'ın bestelediği ve oldukça zor bir eser olan Sonata Opus 2, No. 3 adlı eseri piyanoda gerçekten çalıyor. Zira bunun için 12 haftalık hızlandırılmış piyano dersi almış!

    Yönetmen Hakkında

    Byzantium, yönetmen Neil Jordan çektiği ilk vampir filmi değil. Zira Jordan 1994 yılında başrollerinde Brad Pitt, Tom Cruise ve Kirsten Dunst'ın yer aldığı ünlü vampir filmi Interview with the Vampire'a imza atmıştı. Ayrıca büyük beğeniyle karşılanan 1992 yapımı The Crying Game filminin de yönetmeni olan Neil Jordan, bu filmle altı dalda Oscar ödülüne aday gösterilmiş ve 'En İyi Senaryo' dalında ödüle layık görülmüştür.

    Detaylar

    Byzantium vampirleri bildiğimiz vampirlerden değil, keskin dişleri yok ve gün ışığından da korkmuyorlar! Film, vampirlerin insanlarla olan benzerlikleri üzerinden giderek diğer vampir filmlerinden farklı türde bir belalı atmosfer yaratmaya çalışıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı M3 Film
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe 8 000 000 GBP
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    Back to Top