Zerpnos
28 Mart 2017 tarihinde eklendi
Bunun için miydi yani her şey? 3 Film izle, devrim için falan güzel bir umutla bu filmi izlemeyi bekle ve sonunda karşılaşacağım manzara, Katniss'in çocukları mıydı? Kitabını okumadım, kitaptan uyarlanan filmlerde her detayı gösteremediklerinin farkındayım. Fakat bununda çok havada kaldığına inanıyorum, en azından benim için öyle. İlk filmde, devrim adına yapılanlar, aksiyonlar falan gerçekten tatmin edici ve sıkmadan izletiyordu kendini. Gel gelelim bu film için aynı şeyleri söylemek çok zor. Finnick'in söylediğin 76. Açlık oyunlarına hoş geldiniz söylemi çok doğru. Karşımızda sadece ilk 2 filmde olan Açlık oyunları vardı. Bu olayı zaten ilk 2 filmde izlediğim için, artık daha fazla oyun görmek istemiyordum. Tamam olay "Açlık Oyunları" olabilir de devrimi konu almışsın, ilk filmde gayet güzel konuyu anlatmışsın neden bana böyle bir son veriyorsun. Ben böyle bir mutlu son görmeyi istemiyordum, Alma Coin karakterinin sonunun nasıl olacağı tahmin edilebilirdi. Yani film hakkında söyleyecek bir şeyde bulamıyorum çünkü tamamen söylediğim gibi olay sadece oyunlardan ibaret. Bu sefer belli bir platform altında olmuyor da, sokaklarda falan oluyor işte. Bu kadar bayık bir kaçma, kovalama hikayesi içinde filmin 1 saatini harcamışlar, ona üzüldüm. Benim görmek istediğim son seçimlerin yapılıp, Katniss'in başkanlığa aday olması ve seçilmesiydi. Capitol'ün savaştan sonra ki hallerini ve halkı da görmek isterdim. Bilemiyorum belki de gerçekten, çocuk kitleye hitap etmek adına tekrardan bayat açlık oyunları kısmını devreye sokmak, daha çok para kazandırmıştır yapımcılara. Kötünün iyisi olarak tanımlıyorum filmi işte boş beleş aksiyon yerine, en azından bir şeyler vermişler yine.
Sinemada izleyememiştim. Fakat kitaplarını okuduğum için çok büyük umutla bilgisayarımdan izlememiştim. Evet film güzel kötü değil. Gerçekten olumsuz çok eleştiriyi hak etmiyor. Ama be kardeşim kitapta Peeta'nın bir bacağı yokken, niçin iki ayağını sağlam tuttunuz? Çok ama çok saçma bir gerekçeyle eminim... Başrolde ki oyuncuyu yakışıklı ve karizmatik tutalım.. 5/10
önceki iki güzel seri filminin ekmeğini yemek amacıyla üzerine çok bir şey koymadan nasılsa gider mantığıyla çekilmiş, 3-5 serili filmlerin sonu gibi akıllarda kalmayacak aceleci bir şekilde uyarlanmış berbat bir seri sonu filmi gibi geldi bana....
Hunger games hayranları beklentiyi alamadı . Primin ölümü cidden bu muydu filmde sadece plan söz konusu. Mockingjay haricinde diğer oyuncular filmde yok denecek gibiydi. Johanna haymitch plutarch... Patlama sahnesinin capitole geçişi hiç olmadı hatta rüya sandım. Mockingjay primrose un ölümüne tepki bile vermedi. Beğendiğim ve heyecanlandigim tek sahne mutantlarin gelmesi ve finnick in öumuydu. Hunger Games serisine bu film hiç yakışmadı. Seri battı !!!