Hesabım
    Aşk Uğruna
     Aşk Uğruna
    15 Mayıs 2015 Sinemada | 1s 47dk | Dram, Romantik, Savaş Filmi
    Yönetmen Saul Dibb
    |
    Senarist Saul Dibb, Matt Charman
    Oyuncular: Michelle Williams, Kristin Scott Thomas, Matthias Schoenaerts
    Orijinal adı Suite Française
    Basın
    3,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,5 18 Puanlama, 5 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1940 yılında Fransa’da II. Dünya Savaşı’nın ilk işgalleri yaşanmaktadır. Genç ve güzel bir kız olan Lucile Angellier, üvey annesinin evde gözetiminde, savaşta esir düşen babasından haber almak için beklemektedir. Bir yandan Paris’ten gelen savaş mültecileri küçük kasabaya yerleşmeye çalışırken, diğer yandan Alman askerleri kasabalıların evlerini bir bir işgal etmeye başlar. Lucile evlerine yerleşen Bruno von Falk adlı yakışıklı askerden, başlarda hiç hoşlanmaz ve kendisini geri çeker. Fakat günler ilerledikçe iki genç arasında aşka sürüklenen bir çekim oluşur. Ama karşılarında savaşın en trajik yüzü durmaktadır.

    Yönetmenliğini Saul Dibb’in yaptığı filmin uyarlama senaryosu yönetmenle birlikte Matt Charman’a ait. Irène Némirovsky’nin romanından uyarlanan filmde Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Ruth Wilson, Margot Robbie, Kristin Scott Thomas ve Sam Riley başı çeken isimler.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Aşk Uğruna

    Filmde duygusal şiddet hakim!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Yönetmen Saul Dibb yine bir roman uyarlamasıyla karşımızda. 2008’de Georgiana Duchess of Devonshire kitabını Düşeş adıyla sinemaya aktaran Dibb bu kez çok satanlar listesindeki Fransız Süiti kitabıyla ‘aşkı arayan kadınlar’ serisine bir yenisini ekliyor. Tabii bir anda popüler olan kitabın öyküsü aslında savaşın başladığı yıllarda başlıyor, Irène Némirovsky’nin o yıllarda başladığı romanı (hatta iki roman) kızları tarafından saklanarak ancak 2004 yılında basılabiliyor. İki romanda olayları birleştirenlerin karakterler değil, tarih olduğu da belirtiliyor.İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altında olan Fransa’da geçen hikaye aşk ve vatanseverlik çizgilerinin arasına sıkışmış duyguları anlatıyor. Dönemin zorlu koşulları gereği ‘sevmeden’ evlendiği kocasını savaşa yollayan Lucile, kaynanasının boğucu baskısıyla uğraşan genç bir kadın. Madame Angellier zengin olmanın refahını yaşarken

    Fragmanlar

    Aşk Uğruna - Türkçe Altyazılı Fragman 2:17
    Aşk Uğruna - Türkçe Altyazılı Fragman
    16.065 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Haftanın DVD'leri!
    Haberler - Sektörden
    26 Ağustos 2015 Çarşamba
    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    15 Mayıs haftasında 10 özel film sinema aşıklarını bekliyor.
    14 Mayıs 2015 Perşembe
    Aşk Uğruna (Suite Française) Filmine Dair Bilmedikleriniz!
    Haberler - İnternetten Seçtiklerimiz
    II. Dünya Savaşı yıllarını konu alan dramatik yapım 15 Mayıs'ta sinemalarda!
    6 Mayıs 2015 Çarşamba
    Suite Française, "Aşk Uğruna" Adıyla 15 Mayıs'ta Sinemalarda!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Filmin Türkçe altyazılı fragmanı ve lokal afişi ilk kez ve sadece Beyazperde.com'da!
    9 Nisan 2015 Perşembe

    Oyuncular

    Michelle Williams
    Rolü : Lucile Angellier
    Kristin Scott Thomas
    Rolü : Madame Angellier
    Matthias Schoenaerts
    Rolü : Bruno von Falk
    Sam Riley
    Rolü : Benoît Labarie

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Aamir Khan
    Aamir Khan

    Takipçi 427 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Şubat 2023 tarihinde eklendi
    Uzun zamandır unuttuğum duyguları tekrar tattıran bir film oldu benim için. Filmde bir erkeğin sevdiği kadın için tüm değerlerinden vazgeçişini susarak sessizlikle o kadar güzel gösterdi ki iliklerime kadar hissettim o aşkı.
    Bi erkek sevdi mi böyle sevmeli böyle bağlanmalı
    Keşke sonu böyle olmasaydı keşke yarım kalmasaydı...
    DENİZ.H
    DENİZ.H

    Takipçi 44 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    7 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
    Uyum ve uyum Lucile ve Bruno karakterlerini canlandıran oyuncuların uyumu tam anlamıyla mükemmel. Düşman askerine aşık olan bir kadın ve muhtemel bir esir konumundaki bir kadına aşık bir asker. Her ikisi de birbirlerine olan duyguların belli edemezler, bu onlar için ölümün kapıyı kırıp içeri girmesi ile eş değer bir durumdur. Savaş ve aşk konuları bir çok kez işlenmiş konulardır; ancak ben ilk kez duygularını ...
    Devamını oku
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.254 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    3 Haziran 2016 tarihinde eklendi
    İşlediği konuyu en güzel şekilde anlatmayı becerebilen filmlerden biri. Konusunun haricinde erkeğin aşkını, tutkusunu ve bağlılığını oyunculardan ziyade olacak ki seyircilere mükemmel derecede geçiren bir film. Tek eksik ilk çeyrekte başrol oyuncumuzun fazlasıyla durgun olması. Sonradan telafi ediyor o da..
    mss. D
    mss. D

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    20 Haziran 2016 tarihinde eklendi
    Film beni gerçekten çok etkiledi çok duygusal ve çok gerçekçi bi film. Lucille hem vatanına bağlı hem de aşkına. Son sahneyi hiç beğenmedim Bruno nun daha iyi bir vedayı hak ettiğini düşünüyorum sanki film yarım kalmış gibi oldu. Devamının olacağını düşünmüştüm ama olmadı. Hala etkisindeyim gerçekten güzel bir film.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Uyarlama

    Film, Fransız yazar Irene Nemirovsky'nin aynı isimli romanından uyarlama.Romanın yayımlanma hikayesi de en kendisi kadar etkileyici. Romanına henüz nokta koyamadan Yahudi olduğu için toplama kampına gönderilen Irène Némirovsky, Auchwitz Toplama Kampı’na gönderilir ve 2. Dünya Savaşı bitmeden burada vefat eder. Kızları, ancak 50 yıl sonra Némirovsky’nin eski eşyalarını karıştırırlarken romanın varlığını keşfederler ve roman 2004 yılında yayımlanır Devamını oku

    Oyuncular Hakkında

    Yapımcılar en başından beri üç kez Oscar’a aday gösterilen Michelle Williams ile çalışmak istiyorlarmış. Matthias Schoenaerts'ı ise Bullhead’de gördükten sonra hayran kaldıklarını söylüyorlar. 

    Lucile Rolü Hakkında

    Michelle Williams bu filmden önce hayatında hiç piyano çalmamış. Bu yüzden kısa bir sahne için de olsa aylarca piyano çalışması gerekmiş.“Michelle Williams bana göre harika bir aktris. Ben de bu kadar büyük bir baskı altında yaşamanın nasıl bir şey olduğunu seyirciye çok ince bir şekilde aktarabilen birini istiyordum.” diyen yönetmen Dibb, ekliyor: “Ruh dolu ve ince bir tarzı var. Kendini oynadığı karaktere tamamen kaptırıyor.”

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, Fransa, Belçika, Kanada
    Dağıtımcı Bir Film
    Yapım yılı 2014
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 12 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce, Fransızca, Almanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2014, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2014.

    Yorumlar

    Back to Top