Gladyatör
4,7

UserMentality Mindset
UserMentality Mindset

5 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
Film, konu ve anlatış biçimi açısından kusursuzdu. Biraz yorumlara göz gezdirdim. Savaş sahneleri hakkında eleştiriler var. Film 2000 yılında yapılmış. Ne bekliyorsunuz? Bugün kendi ülkemizde böyle aksiyon sahneleri göremeyiz ve 2026 yılındayız... filmi şu ana göre değilde kendi zamanına göre değerlendirirsek. Muazzam bir film. Puanı tek kırdığım yer. Maximus çok zeki ve fedakar bir asker görüldüğü üzere. Kral'ın teklifini düşünmek yerine kralın bu düşüncesiyle oğlu tarafından tehlikeye atılacağını en azından ön görmesi lazımdı. Kral oğlunun kötü kalpli olduğunu söylemişti zaten. Birde final sahnesinde adamı öldürmek yerine yaşatsalardı şu an çıkan 2. Film'in imdb puanı 6 olmazdı... filmi öveceğim bir tarafta şu; eski savaş filmlerinde olan sex,ensest ilişki gibi klişe konulardan hiç yok. Ama gene de adamlar eski çağlarda ensest ilişki olduğunu vurgulamışlar ama bunu izleyiciyi rahatsız edicek bir şekilde yapmamışlar. 5 yıldız
Tolgakocak
Tolgakocak

26 Mart 2026 tarihinde eklendi
kusursuz bir yapım savaş sahneleriyle oyunculuklarla müzikleriyle şaheser zamanının en iyi filmlerinden russel crowe çok iyi seçim olmuş 2000lerdeki filmleri seviyorum çoğu filmleri başyapıt
Rıdvan Özcan
Rıdvan Özcan

15 Mart 2026 tarihinde eklendi
Soluksuz izliyebileceginiz bir film konusu, görseli ve en önemlisi şahane oyunculuklar
Puanım 10/9
Cemre
Cemre

15 Temmuz 2025 tarihinde eklendi
Harika bir film! Aşırı sürükleyici ve sarıyor. Sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film...Oyuncular ve konu çok kaliteli. Çok başarılı bir iş olmuş...Baş yapıtlardan biri. spoiler: Sonunda ölmesi çok üzücü ama gurur vericiydi.
Özellike Commodus çok iyi oynamıştı...
Wilpenheimon
Wilpenheimon

27 Mayıs 2024 tarihinde eklendi
Müthiş bir film gerek savaş sahneleri olsun gerek diyalogları olsun harikulade filmi defalarca kez izledim onun haricinde canım sıkıldığında savaş sahnelerini de tekrar tekrar izlerim
Ahmet Kırmızı
Ahmet Kırmızı

19 Mart 2025 tarihinde eklendi
Bu filmle tanışmamız çok ilginç oldu. İlk olarak filmin müziğine rastladım. (En sonda çalan hüzünlü klasik müzik)
Müziği o kadar hoşuma gitti ki filmi izlemeye karar verdim. Sonra anladım ki iyi müzikler iyi filmlerde bulunuyormuş.
Filme gelecek olursak tam bir başyapıt kıvamında.
2,5 saat ve üstü filmlerde çoğunlukla sonlara doğru bir sıkılma gelmeye başlar. Ama bu filmde hiç olmadı.
Bazıları filmdeki olayların ve sahnelerin çok klişe olduğundan şikayet etmiş. Yahu kardeşim o sahnelerin sana klişe gelmesinin sebebi zaten bu filmden sonra çıkan savaş filmlerinin buna benzemesidir. 2000 lerin başında çıkan bir filme klişe diyemezsin. Ondan sonra çıkan filmlere klişe diyebilirsin.
Sonuç olarak gerek oyunculuklarıyla, gerek o güzel müziğiyle uzun süre hafızamdan silinmeyecek bir film.
Fatih Meral
Fatih Meral

9 Ocak 2023 tarihinde eklendi
Gladyatör filmi tarihin en efsanevi ve kült savaş, dram ve tarihî filmlerinden biri olmuş bir filmdir.Eski Roma kültürünü ve tarihi merak edenlere güzel bir kompozisyon sunuyor ama tarihî film gerçekliğiyle farklı sonuçta kurgulayarak anlatıyor.Karakterler yaşamış ve Roma'da ön plana çıkmış karakterler.Maximus olsun Commodus olsun ikisi de.Tabii ki Commodus bu şekilde gladyatör arenasında ölmüyor ama Gladyatör gibi çıkıp savaşmayı seven biriymiş.Hatta Roma konsülü tarafından da soylulara yakışmayan bir davranış olarak değerlendirilirmiş ki bu adam bir imparator.Burada Commodus'un yansıtılan karakterine uygun bir karakter tarihte de çünkü savaşa gladyatörler önceden arenaya çıkmadan önce askerler tarafından bıçak darbeleriyle zayıflatılırmış.Joaquin Phoenix filmin kötü karakterini başarıyla canlandırmış.Hatta başrol oyuncusu Russell Crowe bile bir adım gölgede kalabiliyor tabii ki oyunculuk konusunda.Russell Crowe dramayı ve savaşçı karakteri izleyiciye geçirebilmiş.Yan karakterler Lucilla, Proximo, Marcus Aureilus, Juba karakteri de iyiydi.Filmin müzikleri konusunda Hans Zimerman çok iyiydi.Hatta soundtrack'ler o kadar başarılıydı ki Karayip Korsanlarında neredeyse aynısı kullanıldı.Beş oscarlı bir filme söylenecek çok methiye var tabii.Filmde öteki dünyaya inanış çok etkili işleniyor hatta en sonda da Juba gladyatör arenasının toprağına Maximus'un çocuğu ve eşinin minik heykellerini gömerek vurguluyor.Roma'yı bize yaşatan ve imparatorluk sınırını güzel belli eden bir film.Mesela Germenler ile savaş sahnesi İngiltere'de çekilmiş.Esir düşüp çöl tarzı yere düşme olayı Fas'ta çekilmiş vs.Bir de filmi gerçekçi yapan ögeler cidden girişteki savaşta ormanlar yakılmış ve gladyatör arenasındaki kaplanlar gerçekten Russell'in 5 metre kadar yakınına getirilmiş.Yeşil perde olayından önceki filmler bu bakımdan daha zahmetli ama olaylar daha izleyiciye geçmesini sağlıyor.Tam puanlık bir film.
Ahmet Büke
Ahmet Büke

31 Mart 2022 tarihinde eklendi
ms 150 li yıllar roma imparatorluğunda bir genaralin hikayesi.. Kurgu süper sürükleyicilik süper. Duygu süper. Oyunculuklar süper. On numara beş yıldız film olmuş 10 / 10
ItsYasin
ItsYasin

25 Ağustos 2021 tarihinde eklendi
harika bir filmdi. aksiyon, gerilim, entrika her şey vardı. oyunculuklar da çok başarılıydı. karakter izleyiciyle adeta özdeşleşiyor ve filmin içinden çıkmak mümkün değil. bu zamana kadar beklemekle hata etmişim. korkusuz bir komutanın intikam mücadelesi. sonunun daha farklı olmasını isterdim ama böylesi de gayet tatmin ediciydi.
tersköşeli
tersköşeli

18 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
Her şeyiyle film gibi film .daha ne beklenebilir ki bir filmden .
Jan Jeschner
Jan Jeschner

21 Kasım 2022 tarihinde eklendi
Gaza geldim yine... Kılıç alıyorum... Her sene böyle moralim çöküşe geçtiğinde mutlaka izlerim... Ki bir daha ayağa kalkabileyim
Kratos
Kratos

28 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Oyunculuğundan tutun müziğine kadar nesi var nesi yoksa tam bir başyapıt efsane ötesi bir film izlenmesi gereken filmlerden
erdem a.
erdem a.

4 Ocak 2020 tarihinde eklendi
Tekrar tekrar izlediğim her izledğim de ayrı bir keyif aldıgım bir film. konusuyla oyuncuların kalitesiyle müzikalitesiyle bir baş yapıt . tavsiye ederim
Müjdat T
Müjdat T

5 Ocak 2019 tarihinde eklendi
Onuru, yükselişi, esarete karşı özgürlüğü, azmi ve zaferi vurgulayan; kendi dalında başyapıt sayılabilecek bir film.
Selami T.
Selami T.

5 Haziran 2018 tarihinde eklendi
SÖYLENECEK BIRŞEY YOK KLASİK BİR BAŞYIPIT İZLEYIN KESİNLİKLE ZATEN SİNEMA SEVER HERKES İZLEMIŞTIR GOZDEN KAÇIRANLAR VAR ISE HEMEN IZLEYIN