Hesabım
    Aydede
     Aydede
    5 Ekim 2018 Sinemada | 1s 37dk | Dram
    Yönetmen Abdurrahman Öner
    |
    Senarist Abdurrahman Öner
    Oyuncular: Ezgi Mola, Bilal Zeynel Çelik, Mehmet Özgür
    Üyeler
    3,1 19 Puanlama, 8 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Aydede, Ay’a gittiğini zannettiği dedesinin yanına gitmenin yolunu arayan küçük bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Bekir küçük yaşta babasının kaybeden bir çocuktur. Bekir’in annesi Rabia, babası İlyas ile birlikte tuhafiye dükkanını işleterek oğluna bakmaya çalışır. Fakat İlyas’ın ölümü herkesin hayatını derinden etkiler. Bekir’e üzülmemesi için dedesinin Ay’a gidip Aydede olduğu söylenir. Artık Bekir’in tek amacı vardır; o da filmlerde gördüğü gibi bisikletini alıp dedesinin yanına Ay’a gitmek. Babasının ölümü üzerinde maddi zorluk çekmeye başlayan Rabia ve ailenin diğer üyeleri arasında miras kavgası başlar. Ablası ile aralarında miras kurası çeken Rabia evi ve tuhafiye dükkanının kaybedince büyük bir çıkmaza girer. Kendisine ve oğluna bakmak için çare arayan Rabia, tüm bu sıkıntıların yanı sıra bir de platonik aşkı ile uğraşır.

    Yönetmen koltuğunda Abdurrahman Öner’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Ezgi Mola, Bilal Zeynel Çelik, Mehmet Özgür, Reha Özcan, Banu Fotocan, Ayşenil Şamlıoğlu, Nazan Kesal, Nalan Kuruçim, Emirhan Ateş gibi isimler yer alıyor. Senaryosunda yönetmen Öner’in imzasının bulunduğu dram türündeki filmin görüntü yönetmenliğini Meryem Yavuz üstleniyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Aydede

    Aydede aydede senin evin nerede?

    Yazar: Duygu Kocabaylıoğlu
    İlk gösterimini 37. İstanbul Film Festivali'nde yaptıktan sonra, Adana Uluslararası Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde şansını arayan Abdurrahman Öner  imzalı Aydede filmi festivalin hemen sonrasında kalabalık Ekim takviminde vizyona giriyor.  Öner’in kısa filmi “Buhar” ve orta metraj “Kıvırcık Saçlı Bir Adam: Bedri Rahmi Eyüboğlu” belgeselinden sonra sinema filmi olarak ilk ciddi yönetmenlik deneyimi olan Aydede filmi için, melodramatik bir taşra masalı da denebilir aslında. Filmin öyküsü bir cenaze sahnesi ile açılıyor; akabinde bu vefatın maddi ve manevi olarak getirdiği dağılma peyderpey filmin katmanlarını da oluşturuyor.Dedesinin 'gidişini', ‘aya yolculuk’ olarak yorumlayan torun Bekir aslında en büyük değişimi geçiriyor. Sıradan ve sakin bir çocuk gibi görünürken her geçen gün hırçınlaşan, annesine, okul arkadaşlarına efelik taslayan inatçı bir kabadayıya dönüşüyor. Aslında te
    Aydede Teaser 1:14
    2.250 gösterim
    Aydede Fragman 1:57
    Aydede Fragman
    24.161 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta (5-11 Ekim) 2:53
    Beyazperde'de Bu Hafta (5-11 Ekim)
    793 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    51. SİYAD Ödülleri Adayları Belli Oldu!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    15 Ocak 2019 Salı
    Bu Hafta Vizyonda Neler Var?
    Haberler - Özel Dosyalar
    Bu hafta 7 yeni film vizyona giriyor. Aile komedisi "Babamın Ceketi" haftanın dikkat çeken filmi...
    4 Ekim 2018 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 441 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    6 Mayıs 2018 tarihinde eklendi
    Festivalde Unsane'in hemen ardından izlediğim film, dünya prömiyerini gerçekleştirecek olan Aydede'ydi. Film hakkında çok fazla bilgi sahibi olmamama karşın, çektiği sayısız kısa filmin ardından ilk defa uzun metrajlı bir filme imza atan Abdurrahman Öner'in yönetmenlik koltuğunda oturması ile oyuncu kadrosunda Ezgi Mola, Nalan Kuruçim ve Ayşenil Şamlıoğlu gibi güçlü isimlerin bulunuyor oluşu, filmi izlemek istememin ...
    Devamını oku
    nuridemirkubuz
    nuridemirkubuz

    7 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    19 Kasım 2018 tarihinde eklendi
    Filmin konusu klişe olsa da bence güzel, anadolu kasabasında dul kadının hayat mücadelesi. Küçük çocuk karakterin travmaları daha da önemli ancak filmde bir acemilik var. İstediği duyguları seyirciye geçiremiyor.
    ismail karabacak
    ismail karabacak

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    29 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Kısaca Ezgi mola iyi . Diğer herkes zaten konuk oyuncu gibi bir kaç karede var . Çoğu oyuncu olmayan figuranlara oyunculuk yaptırmışlar aha belgesel tadında derken iyi oyuncular arasında bu sefer eğreti duruyor ve çok belli oluyor ve hoş durmuyor . Annem filmi gibi çorba olmuş . Konu ve anlatılmak istenen güzel ama anlatım kurgu çok yavan . Off çok sıkıldım gerçekten son on dakika kala birsey olacak ve wow diyeceğim ...
    Devamını oku
    Gökçenur S
    Gökçenur S

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    6 Ekim 2018 tarihinde eklendi
    çok yavaş çok sıkcı sanat filmi ayarında bir film. Oyuncular cidden iyi oyuncu fakat bütün salon hayalkırıklığı ile cıktı.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Kurmaca Film
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • pınar
      Senaryo yeterli değil böyle bir hikaye için ,aşırı durağan ve sıradan.Evet konu mükemmel ama güzel işlenememiş bence izlemeye değimez.
    • ?znur B.
      Herkesin çocukluğunu bulabileceği yönetmenin gerçekten de ruhumuzu iyi yansıttığı bir film olmuş. Anne çocuk arasındaki iletişimsizlik ve çocuğun iç dünyasının disavurumu. Mutlaka izleyin.
    • Kübra Yılmaz
      Küçükken ben de hep Aydedenin yanına gitmek isterdim.. İzleyeceğim bu filmi..
    Back to Top