2001: Uzay Macerası
4,1

barfly-2
barfly-2

5 Mart 2003 tarihinde eklendi
geleceği önceden kestirebilen ender filmlerden birisi ve mutlaka izlenmesi gereken bir başyapıt. bana göre sinemanın en önemli 10 filmi arasında rahatlıkla yer alabilecek bir sanat olayı. kubrick'in özentili çekimleri filme çok şey katmış.
banadolu
banadolu

6 Şubat 2003 tarihinde eklendi
kitabı okumama rağmen film beni daha çok etkiledi.kubrick görüntü konusunda çok uzman bir yönetmen.uzay görüntüleri o kadar etkileyici ki konuşmanın az olması sizi rahatsız etmiyor.bi de uzayda sesin olmaması,filmi izlerken gerilmenize,birşeyler olacakmış hissine kapılmanızı sağlıyor.bunu filmde görünce dehşete düşeceksiniz.muhteşem müziği,unutulmaz görüntüleri ile bir klasik!
kruvasan
kruvasan

11 Haziran 2002 tarihinde eklendi
Edenknight olay örgüsünü çok güzel bir biçimde anlatıp çok güzel özgün yorumlarla süslemiş yazısı için teşekkür ediyorum.O yazıdan sonra yazacağım çoğu şeyi yazmayacağımKubrick ardından kitaplarca yorum yazılabileceği gelmiş geçmiş en iyi ve en dolu filmlerden birine imza atıyor 2001 uzay macerası ile...Ortaçağ felsefesinin aydınlanma kıssalarından esinlenen kubrick dıştan bakıldığında çok az şey içeren filminin irdelendiğinde insanın dili tutulacak derecede dolu bir başyapıt olduğu görülüyor.Aynı filmdeki siyah cisim gibi :))Bu filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim SaygılarBol sinemalı günler