ORHAN SANDIKCI
24 Aralık 2025 tarihinde eklendi
Konusu ve kurgusuyla kendini sonuna kadar merakla izleten, heyecanını ve gerilimini sonuna kadar koruyan, katil kim konulu, sürükleyici mükemmel bir filmdi. Gizemi yönünden filmin sonunda tahmin edemeyeceğiniz bir konu ile karşılaşacaksınız. Mutlaka izleyin.
çoklu kişilik ana temalı sonu oldukça karışık ve anlaşılmaz gizem filmi. Sonunda bence saçmalamışlar. Mantıklı bir yere bağlanmamış film. Oyunculuk ve sürükleyicilik gayet iyi ama
Filmin yarısında olayların gidişatını ve sonu tahmin ettim ve yanılmadım.belki de çok psikolojik, gerilim ve korku filmi izlememden dolayı olabilir. Ama gerçekten mükemmel bir film. Sıkılmadan izledim konusu,kadrosu ve işlenişi mükemmel kesinlikle izlenmeli ve izlettirilmeli
''İdentity'' bittikten sonra uzun bir süre ekrana baktığım filmlerden biri oldu. Filmi sanırım çoğu kişi anlamamış ama benim ekrana uzun süre bakmamın sebebim filmi anlamamam değil filmin kişilik bozukluğunu bizzat ben yaşıyormuşcasına iyi anlatmasıdır. Aslında filmin olay örgüsü tamamen bir adamın kafasında kurduğu olaylardan ibaret ve gerçek değil. Yani film baştan sonuna kadar katilin kafasında oynatılıyor, senariste ta kendisi. Filmin sonlarına doğru ana karakter kafasında kurduğu diğer kişiliklere öyle bir bağlanıyorsunuz ki gerçek olmadıklarını kabul etmek istemiyorsunuz. Yani kısaca özetlersek bu film size kişilik bozukluğunu anlatmıyor onu adeta size yaşatıyor. Eğer ki film kendine bu konuyu tema olarak edinmeseydi basit bir gerilim filminden öteye gidemezdi ama anlattığı hikayeyle sizi ters köşe yapan ve derinden etkileyen bu film benzerlerinden ayrılarak hafızalara kazınmayı bence gayet iyi başarıyor. Son olarak filmin başında ve sonunda söylenen şu repliği tekrar söyleyerek eleştirime son vermek istiyorum: “Merdivenlerden çıkarken orada olmayan bir adamla karşılaştım; bugün de orada değildi, keşke dedim, keşke gitse”
Film bittikten sonra bile sizi düşünmeye sevk edecek harika bir 90 dakika...Seri katil filmlerini seviyorsanız sizi çok farklı bir son bekliyor diyebilirim...
Uzun bir aradan sonra ve geç kalınmış köşede bir yerde kaç zamandır dikkat çekmeden duran bu film için söylenecek onca söz arasından en güzeli belkide "kayıp bir hazineyi buldum" olacaktır. Evet yine günümüz filmlerinin ruhsuzluğundan uzak ne görsel efektleri ile nede milyon dolarlık bütçesi ile değil senaryosu ile sizi tam istediği yerden yakalayan muhteşem bir film olmuş. Baş rollerdeki oyuncuların bir çoğu tanıdık ve iyi iş çıkartıyorlar. Filmin kasvetli ve basık havası ise tam olarak filme en uygun ortamı sağlıyor sonuna kadar. Ve usta işe senaryosu sizi son ana kadar gene katil kim pisikolojisi içinde izlemeye zorluyor. Ama sonunda gene sizi şaşırtacak bir yönden olayı kotarıyor. Dram tarafı çok hissedilmese de Gizem ve Gerilim tarafı kendini birden çok yerde fazlası ile hissettiren yapımda tahmin yürütmenin kolay gibi görünmesine rağmen oldukça zor. Zaten bu merak ile son anına kadar gözünüzü dahi kırpmıyorsunuz. 2003 yılına ait bir yapım olmasına rağmen hala seyretmeyen var ise bence kendinie 90 dakikalık bir gerilim ve gizem şöleni çekmek için biraz zaman ayarlasın. Çünkü böyle bir bir yapımı günümüzde bulmanız çok zor. Eğer katil kim tarzı filmleri seviyor ve sizi izlerken baymayacak bir yapım arıyorsanız aradığınızı tam olarak buldunuz demektir. Benim puanım 10/8.5
2003 yılına ait bir filmmiş ama daha yeni izliyorum. Gerçekten güzel bir film sonu oldukça iyi. İlk başta klişe bir film diye düşündürecek ama zamanla ve sonuna yaklaştıkça anlayacaksınız. Bu tür film sevenlere tavsiye ederim.
Bir korku filmine göre çok güçlü oyuncu kadrosu olan, ilk saniyesinde insanı yakalayan devamlı beyin jimlastiği yaptığınız ama sonunda ters köşeye öyle bir yatıran çok iyi bir film, hatta bir korku başyapıtı. Kanıtıda eğer John Carpenter gibi bir korku üstadı 10 yıl sonra dönüş filminde Kimlik filmini taklit ediyor hatta ucuz bir kopyasını çekiyorsa(Bazıları sivri zekalar için çok iyi olan hatta özgün diye nitelendirdikleri kötü bir taklitten öteye gidemeyen Ward) kilmilk bir başyapıttır.
Gerçekten tam bir seyirlik. Kanınızı donduruyor. Ama korku değil, gerilim filmi olduğunu belirtmekte yarar var. Çok iyi bir senaryo, ama şunu da söylemeliyim ki John Cusack olmasaydı bence bu kadar etkileyici olamazdı film.
Bence film batan sona sper.Yani filmin balarnda bile sizi kurgusuyla pr dikkat kendine ekiyor , ortalarnda ise klie bir filmmi izlenimi veriyor ve ite spriz son... Anlalmayacak bir ey gremedim filmin iinde btn cevaplar var sadece biraz dikkat... 10/8.5