Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı: en yeniler yorumlar - Sayfa 3
Indiana Jones ve Kristal Kafatası Krallığı
3,9
teomansonmez
23 Mayıs 2008 tarihinde eklendi
Steven Spielbergün başarılı yönetmenliğiyle dikkat çeken Indiana Jones 4:Kristal Kafatası Krallığı,teknik olarak çok iyi çekilmiş ve çok iyi yönetilmiş bir film.Görsel açıdan da fazlasıyla tatmin edici.Kamera hareketleri her Spielberg filminde olduğu gibi yine çok ustaca.Aksiyon sahneleri de çok başarılı.Ancak aksiyon sahneleri demişken şunu söylemeden de geçmeyiz.Bu abartılı aksiyon sahneleri en az ikinci film kadar mantıktan çok ama çok uzaktalar.Jones ve diğerleri hayatta kalmalarına imkan olmayan pek çok macerada bir şekilde neredeyse burunları bile kanamadan kurtulmayı başarıyorlar.Ama zaten bu film serinin önceki filmlerinde olduğu gibi gişe amaçlı bir eğlence filmi.Bunu da layıkıyla yerine getiriyor zaten.Hiç sıkılmadan güzel ve keyifli bir 2 saat geçiriyorsunuz.Indiana Jonesun önceki maceralarında ezeli düşmanları Almanyanın Nazileri iken bu son filmde İndinin en büyük düşmanları komünist Sovyet Rusya,daha doğrusu KGB ajanları.Rusların bu filmden çok rahatsız olacaklarından hiç şüphe yok.Ancak film tam bu arada şunu demek istiyor dolaylı olarak,biz Almanları değil Nazi Almanları düşman olarak gösteriyoruz,bu filmde de Ruslar değil KGB ajanı-komünist Ruslar filmin kötüleri.Bu noktada yapımcıların ne kadar inandırıcı olduklarını artık size bırakıyorum.Ama film ABDnin 1950lerdeki komünist paranoyaklığını da eleştiriliyor.Muhteşem özel efektlerle süslü Indiana Jones 4:Kristal Kafatası Krallığında,Harrison Ford 66 yaşında olmasına rağmen hemen hemen formundan hiçbir şey kaybetmemiş gibi görünüyor.Güzel espirileriyle de film güldürmeyi başarıyor bu arada.Jurassic Park,Kayıp Dünya ve Dünyalar Savaşı gibi ses getiren,başarılı Spielberg filmlerinin senaristi David Koepp bu Spielberg filminde de iyi bir senaryo yazmış.Ama senaryo da bir acelecelikte sezilmiyor değil hani.Steven Spielberg uzaylılara kafayı fazlasıyla takmış durumda.İndinin bu macerası içinde hikaye uzaylılar üzerine kurulmuş.Gerçi Stevenın uzaylılarla ilgili çektiği filmler hep en iyi, kültleşmiş bilimkurgu filmleri olmuştur.Doğrusu spielbergün bu takıntısı benimde çok ama çok hoşuma gidiyor.İlk film "Kutsal Hazine Avcıları" ile paralel benzerlikleri olan serinin bu son filmi mutlaka görülmeli.
İnsan böyle bir filmin tekrar beyazperdede yer alacagı icin içi kıpır kıpır olup adeta titriyor.Her zaman büyük bir zevk ve müptelayla izlemişimdir İndiana jones serilerini.Bu seferde öyle olacagını umuyorum ve Forever harrison Ford diyorum :)
Gerçekten Macera Aksiyon ne ararsan var bu filmde ve oyuncularda daha da müthiş yapıyor bu ortamı Harison Ford gerçekten iiyi bir oyuncu oynadıgı tüm filmlerindede iyi iş çikartıyor biraz yaşlandı ama yinede işini iyi yapıyor Tüm heycanımla bekliyorum bu filmi çok güzel olucagına inanıyorum :)
steven spıelberg ve harrıson fordun neler yapabildiğini daha önce gördük bu filmde daha önceki yapımları geçeceklerini düşünüyorum,bol aksiyon ve klasik indiana jones espirileriyle süslü keyifli bir film olcak bence.
çocukluğumun filmi...Spielberg+George Lucas zaten Nerdeyse hollywood denen 3 isimden 2 si..Bu filmin kötü olma gibi bir ihtimali yok.Bence Indiana'ya gidecek en iyi partner Catrine Zeta Jones.Heyecanla bekliorum
Filmin bilgisayarsız çekileceğini duymuştum bencede jones abimize bilgisayar yakışmaz diye düşünüyorum. En güzeli günümüzün imkanlarıyla tasarlanan eskiye dönük tekniklerle bu filmi çekmek ve yönetmene bakılırsa öylede olacak gibi.
bütün serisini izlemekle beraber hepsine hayran kaldığım indiano jones milenyum çağının getirdiği teknolojik yeniliklerle bakalım nasıl bir hal alacak umarım eski büyüsünü yitirmez
Gözlerim yaşardı bu haberi görünce ... ne günlerdi onlar bee . videyodan her gün izlerdim hergün dışarı çıktığımda define avına giderdim... ilk gün ilk bileti kesin alırım heralde ;P
Yaaaa bu film için neler yapmıştım hatırlıyorum da izlemek için... Kesinlikle arşivlerimin arasına girmiş ender film serisidir... Son derece eğlendirci olmakla beraber konuları bakımında da fantastik ögeleri güzel kullanan filmlerdi.. Şuna inanıyorum ki bu film ve serisi çoğu filme ilham kaynağı olmuştur... sadece tek takdir etmediğim nokta Last Crusade filminde Antakyanın yani Hatayın hala daha Fesli insanlarla dolu olarak gösterilmiş olması... Bence filmin eksi noktası buydu.. Yeni film görsel ögeler bakımından daha iyi olacak umarım... Ve tabii bence en önemli aktörlerden brisi Harrison Ford sanki ben onu hep Indy olarak hatırlarım... :)bekliyoruz.
kim nederse desin bu filmin serisi bence bir klasiktir ve gerçek sinema tutkunlarının arşivinde olması gereken bir film diye düşünüyorum. Bu yapımı sabırsızlıkla bekliyorum ve eminim muhteşem bir şölen bizi bekliyor.
BÖYLE BİR SERİ İÇİN ASLINDA SÖYLENEBİLECEK FAZLA BİR ŞEY DE YOK. AMA STEVEN SPİELBERG İLE LUCAS’IN FİLMİN DİJİTAL ÇEKİLİP ÇEKİLMEMESİ KONUSUNDA SPİELBERG HAKLI GİBİ GELİYOR BANA. SERİNİN DİÐER FİLMLERİNİ HATIRLAYIN VE SONRA GÜNÜMÜZDE ÇEKİLEN GÖRKEMLİ DİJİTAL SAHNELERLE ÇEKİLMİŞ FİLMLERE BAKIN. DİJİTAL ÇEKİM FİLMİN DOÐALLIÐINI BOZUYOR GİBİ GELİYOR BANA. BU ARADA FİLMDE HARRİSON FORD İLE SEAN CONNERY’NİN OYNAMASI ÇOK İYİ OLMUŞ. YİNE DE BU İSİMLERİN (ÖZELLİKLE CONNERY) ARTIK ÇOK YAŞLANMIŞ OLMALARI DÜŞÜNDÜRMÜYOR DA DEÐİL. TEHLİKELİ SAHNELERDE BÜYÜK İHTİMALE DUBLÖR KULANACAKLAR AMA BU DA FİLMİN DOÐALLIÐINI VE GERÇEKÇİLİÐİ BOZACAK. SPİELBERG’İN ELİNDEN KÖTÜ İŞ ÇIKMAZ HELE BİR DE ARKASINDA LUCAS GİBİ BİR ADAM VAR İSE BU İŞ OLUR GİBİ GELİYOR.
Ben indiana jones filmlrini ilk defa tv de izledim ve hayran kaldım.Babam bana anlatırdı kırbaçlı adam diye serilerini izledikten sonra çok beğendim ve merakla yeni filmi bekliyorum...
Yine manyak bir film olacağı kesin.indiana kendi alanını yaratmış bir filmdir.Bir yerde okumuştum bu filmde harrison fordu bilgisayarla biraz gençleştireceklermiş