Hesabım
    Utopia
    Utopia
    3 Eylül 2004 Sinemada | 1s 46dk | Dram
    Yönetmen Maria Ripoll
    |
    Senarist Curro Royo, Juan Vicente Pozuelo
    Oyuncular: Leonardo Sbaraglia, Najwa Nimri, Tchéky Karyo
    Orijinal adı Utopía
    Üyeler
    3,2 29 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Film, başka hayatlardan gelen üç ayrı kişinin Utopia denilen bir grup aracılığı ile bir araya gelişlerini anlatıyor. Angela, değerli bir aileye sahip olmasına rağmen onları yok sayarak Güney Amerika’da bir örgüt için çalışmaya başlar. Vakti geldiğinde Madrid’e döner ancak bu dönüşün altında yatan esas neden örgüt işleri ile ilişkilidir. Üstelik söz konusu işlerle ilgili para bulmak gerekliliği söz konusudur. Polislik mesleğini bir süre önce bırakmış olan Herve, halen gönüllü olarak görev üstlenmektedir. Hem ailesini hem de gözlerini kaybetmiş biridir. Adrian ise olacakları görmek gibi bir yetiye sahiptir. Bununla baş ederek yaşamaya çalışır. Bu yetisi yüzünden yaşadığı ve bilmesine rağmen engel olamadığı olayların acısı ve ağırlığı ile hayatını devam ettirirken sosyal yaşamdan uzak durmayı tercih etmektedir.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Utopia

    <b>Ütopya</b>’nın Öteki Yüzü

    Yazar: Irmak Koçkan
    Bahis'i (Intacto) izleme şansını bulduğumda, açıkçası filmden etkilendiğim kadar başroldeki Leonardo Sbaraglia'dan da etkilenmiştim. Ütopya'da onun da oynadığjnı duyduğumda Arjantin'in yükselen değerlerinden olan oyuncuyu bir filmde daha izleme şansını bulmak beni memnun etmişti, çünkü beyazperdede Hollywood dışından birilerini görmek, maalesef, pek sık olmuyor.Maria Ripolli'nin dördüncü filmi olan Ütopia, yönetmenin Tortilla Soup'dan sonra tekrar çıkış yapmayı umduğu film olarak gözüküyor. Filmde, üç farklı insanı Madrid'de bir araya getiren Utopia adlı topluluğu tanıyoruz. Tabii "tanımak" kavramı kişiden kişiye değişir, buradan da Ripolli'nin "seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli" felsefesinin bir takipçisi olduğunu ve kimseyi pek yakından tanımak istemediğini anlıyoruz. Adrián (Leonardo Sbaraglia), kendisini diğer insanlardan ayıran geleceği görme yeteneği yüzünden sadece onlardan d
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    6 Aralık 2010 tarihinde eklendi
    Altı sene önce seyretmiştim ve sıkmıştı beni film...
    xhero1905
    xhero1905

    Takipçi 167 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    7 Eylül 2004 tarihinde eklendi
    Konu olarak güzel olsa da aynı güzelliği filmin kendisinde bulamadım.Amerikan versiyonu olsa daha da başarılı olurdu diye düşünüyorum.
    sickcaffali
    sickcaffali

    23 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    14 Eylül 2004 tarihinde eklendi
    hala bıkmadınızmı millet amerikan bayrağı görmekten filmlerde.bence avrupa kokenli filmler cak daha sanatsal ve bize yakın oluyor.ben artık amerika savası kazanınca sevinmek istemiyorum.bence super bi filmdi.basrol oyuncularını kutluyorum

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İspanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Fransızca, İspanyolca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli / Siyah beyaz
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top