ORHAN SANDIKCI
27 Nisan 2026 tarihinde eklendi
Christian Bale'in bu film için yaptığı fiziksel fedakarlığı yanında mükemmel oynadığı, performansıyla göz doldurduğu psikolojik ağırlıklı bir yapımdı. Kaçmaya çalıştığı gerçekle yüzleşme sürecini, vicdan azabını, oyunculuk performansıyla hissettirmeyi başarmış. Kasvetli sinematografisi, siyah-beyazı andıran soluk ve cansız tonlar kullanılarak başrol oyuncusunun zihinsel ve fiziksel çöküşünü anlatmakta "mükemmel bir araç" olarak kullanılmış. Bunun yanında hikayenin çok yavaş ilerlemesi ve bazı sahnelerin gereğinden fazla uzatılmasından dolayı yer yer sıkıcı buldum.
Ben flimi açıkçası biraz sıkıcı buldum. Güzel bir psikolojik flim ancak sıkıcı gelebilir. Bale oyunculuğu muhteşem. Eleştirimi okuduğunuz için teşekkürler.
suç işlemiş bir kişinin kendi vicdanıyla hesaplaşması Bu vicdan azabı, bir yıldır süren uykusuzlukla birleşince Trevor artık halüsinasyonlar görmeye ve gerçekliği kaybetmeye başlıyor. Film biraz kafa karıştırıcı, iyi bir seyirci olmanız gerekiyor. Ortalama bir film.
Yıllar önce seyretmiştim ne olduğunu anlamakta o kadar güçlük çektim ki neyse ki sonunda anladım sürükleyici ama biraz da kalpte sıkıntı yaratan bir fılm
Herşey güzel hoş sonuçta herşey anlaşıldı ancak fahişe kimdi , her karakter ve olay belli etti kendini ama fahişenin kim olduğuna dair bir bilgi gelmedi gerçek miydi hayal mi ? Havalimanın kafesinde ki kadın hayaldi aklıma oradan takıldı ve ayrıca o kel adam nasıl bu oluyor oda birinin yansıması mı ?
kafa karıştırıp şaşırtan filmler den biri prestij in alt yapısı gibi olan filmi christian bale adlı kişi başrol de oynadığı için filmi boka çevirdiğini düşünüyorum oyunculuğunu beğenmediğim halde izlesem de başka biri oynasaydı 5 puan verirdim ama yine de emeğe saygı duyarım herif baya kilo vermiş bu yönden saygı duyulur ama oyunculuğunu sevmedim konusu da fight club gibi olduğu için kopyala yapıştır çalışma olmuş kısaca izlediğim kötü olsa da izlene bilir filmler arasın da senaryo kötü olsa da 3.5 puan
Şu filmde oyunculuğu geçtim bak sırf film için şu hale girmesinden dolayı bile Oscar'a aday gösterilmesi gerekirdi diye düşünüyorum Christian Bale için. Bir film için adam ne hale gelmiş ya. Özel bir programla zayıflayıp 55 kilolara kadar düşmüş. Yüzü, kemikleri filan hep ortaya çıkmış. Sırtındaki omurgası bile ne kadar meydana çıkmış. Helal olsun valla, söylenecek söz yok. Film için ne hallere giriyor insanlar. Bizimkiler de bir kaç hafta yoğun çalıştılar diye film çektiklerini zannediyorlar.
Kilo problemlerini geçersek Bale, enfes oynamış. Hiçbir söz yok. Gerçek anlamda rolü benimsemiş. Belki de kendi oyunculukları arasındaki en iyisiydi. Film ise bir garip başlıyor ve devam ediyor. Sürekli bir merak, sürekli bir gizem. Artık çatlıyor insan meraktan ama bence konuyu iyi bir noktaya değindirip, güzel bağlamışlar. Tabi ki çok ekstra bir farklılık yok ama o gerilimi ve merak duygusunu sürekli ayakta tutmuşlar. Bale o ruh halini çok güzel yansıtmış. Sanki ben kafayı yemişim gibi oldum. Bir süreliğine o adamın yerine koydum kendimi. Herke üstüne geliyor sanki, tüm dünya sana karşıymış gibi bir psikolojiye giriyor. Bir süre sonra zaten kayış kopuyor. SPOLİER.. Bir kaza sonucunda olay yerinden kaçan bir adamın ne hale geldiğini, ne psikolijilere girdiğini, uykusuz ve aylak aylak dolaşıp kafayı yemeye doğru gidişini anlatan gerilim dolu bir film. İyi seyirler... 7.2/10
christian balein bu filmden nasıl sağ kurtulduğunu düşünüyorum şu an. bu herif harbiden psikopat. şüphesiz böylesi bir meslek aşkı sinematografisine yazılmış en büyük artılardan biri ama abartmamak lazım di mi? bana kalırsa yaptığı en büyük aptallık bu olmuş. the fighterı da yakın zamanda izledim, orda bu kadar gözüme batmadı. risk, vazife uğruna göze alınabilecek derecedeydi. ama bu film için diyecek kelime yok. bari bir ödül falan verselermiş. gördüğüm kadarıyla bu film sayesinde kazandığı adamakıllı bir ödül de yok. hiç değmemiş emeğine.
filmi de izleyebilirsiniz bu arada :) çekildiği zamanı düşünecek olursak çok başarılı.
Son dönemlerde ardı ardına çekilmiş şizofreni içerikli filmler izleyicilerde bir doygunluk yarattı artık. İlk zamanlar izleyiciyi hayli şaşırtan, sarsan ve etkileyen bu filmler zamanla, artık başından anlaşılır duruma geldi. Bu tarz filmleri çok izlememiş biri elbetteki bu filmden zevk alacaktır. Ama bu filmleri artık yutmuş olanlar için bir yenilik sunmuyor. Yalnız film sadece Christian Balein muhteşem oyunculuğu için bile izlenir.
dövüş kulübünün neredeyse kopyası.bu kopya kelimesini kötü anlamda kullanmadım,makinist de özellike christian bale gibi bir insan sebebiyle çok ayrı bir yerde duruyor tabii ki,fakat şunu kabul etmek gerek ki sinema tarihinin başyapıtlarından fight clubın bir uyarlaması gibi duruyor.çoğu şeyiyle.bazı yorumlarda fight clubtan daha derin vs. denmiş ona kesinlikle katılmıyorum,karşılaştırma yapmak gerekirse oldukça yetersiz kalıyor makinist.bence filmin en önemli olayı christian balein yanılmıyorsam 28 civarı kilo vererek bir film için en fazla kilo verme rekorunu elinde bulundurmasıdır,sağlığı tehlikeye girmişti zira.kısaca filmin başı sonu belli,ne olacağı belli,kimin kim olduğu belli,aradaki küçük bir iki ayrıntı dışında,fakat bu bir iki ayrıntı da filmi fazla yüceltemiyor ve beni şaşırtmıyor.daha iyi bir film beklerdim bu kadar övgüye bakılırsa.bir nebze hayalkırıklığı oldu diyebilirim.fakat izlense de bir şey kaybedilmez,fena olmaz.