Hesabım
    Medusa Darbesi
     Medusa Darbesi
    1 Ekim 2004 Sinemada | 1s 49dk | Aksiyon, Casusluk, Gerilim
    Yönetmen Paul Greengrass
    |
    Senarist Tony Gilroy
    Oyuncular: Matt Damon, Joan Allen, Brian Cox
    Orijinal adı The Bourne Supremacy
    Üyeler
    4,4 1513 Puanlama, 118 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Umulmadık bir zamanda ve şaibeli bir şekilde Çin’in Başbakan yardımcısı, bir çok soru işaretini ardında bırakarak öldürülür. Olay üzerine dört bir koldan gerçekleştirilen araştırmalar neticesinde birincil zanlı olarak meşhur CIA tetikçisi Jason Bourne belirlenir. Ancak aslında böyle biri yoktur. Bu isim, David Webb adında bir süikastçının takma adıdır. Bir süre sonra kendi adını kullanarak cinayetler işleyen birinin olduğunu anlayan Webb, bu işin orta yerinde bulur kendisini. Bir de üstüne sevdiği kadın kaçırılır. Şimdi casuslar arası, aksiyon dolu bir savaş başlamıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Medusa Darbesi

    Devam Eden Heyecan

    Yazar: Ali Ercivan
    2002 yapımı Geçmişi Olmayan Adam (The Bourne Identity), bağımsız sinemanın yetenekli genç yönetmenlerinden Doug Liman'ın elinden çıkma bir aksiyon filmi olarak, Hollywood'un bol efektli ve hep belli şablonlar üzerinden yürüyen büyük yapımlarına karşı ilginç bir alternatif oluşturmuştu. Zekice bir senaryo, doğru dürüst bir dramatik yapı ve derinlikli, yaşayan karakterlerinin yanısıra, teknik bir göz boyamacılığa yaslanmayan görselliğiyle seyirciden de olumlu tepki gören film, Matt Damon'ın bir aksiyon kahramanı olarak inandırıcılığı ve gişe potansiyeli üzerine kuşkularını açıkça dile getirenleri de haksız çıkarmış ve önce vizyonda ardından da DVD piyasasında yılın en başarılı yapımlarından birine dönüşmüştü. Ortalığın devam filmlerinden geçilmediği bu zamanlarda, Jason Bourne'un ikinci macerasını da bekliyorduk doğrusu; hem de hevesle. Doug Liman'ın yönetmen koltuğunu bırakmış olması üzüc

    Fragmanlar

    Medusa Darbesi Orijinal Fragman 1:57
    Medusa Darbesi Orijinal Fragman
    24.889 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Matt Damon "Jason Bourne 6" İçin Kuralını Bozacak mı?
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    23 Kasım 2023 Perşembe
    Yeni Bir "Jason Bourne" Filmi Geliyor!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" filminin yönetmeni Edward Berger'in adı yönetmenlik için geçiyor.
    21 Kasım 2023 Salı
    TV’de Hafta Sonu (12-14 Temmuz)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    "Logan", "Fındıkkıran ve Dört Diyar", "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?"
    12 Temmuz 2019 Cuma
    Bourne Serisi Türk Televizyonlarına Uyarlanıyor!
    Haberler - Gündemdeki Diziler
    Projenin arkasında Behzat Ç.’nin ekibi var!
    2 Ekim 2014 Perşembe
    Damon, Yeniden Bourne!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Sevilen oyuncu, Geçmişi Olmayan Adam'ı yeni serüvenlerinde de canlandıracak.
    25 Haziran 2003 Çarşamba

    Oyuncular

    Matt Damon
    Rolü : Jason Bourne
    Joan Allen
    Rolü : Pamela Landy
    Brian Cox
    Rolü : Ward Abbott
    Franka Potente
    Rolü : Marie

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    19 Mayıs 2013 tarihinde eklendi
    serinin ilk filmi ve bana göre en başarılısı mat filmi almış götürmüş konusu aksiyonu tansiyonun bir dakka olsun düşmemesi sizi baya etkiliyor şiddetle tavsiye ederim iyi seyirler...
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    8 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Ben çok beğendim merak ediyorum acaba beğenmeyen arkadaşlar neye göre değerlendirme yapıyorlar veya bir filmden daha ne bekliyorlar'Filme gelince cidden herşeyiyle süper bir film özellikle filmin sonundaki ve Matt Damon çatıdayken Pame söylediği replikler harika olmuş.Ben herkese öneririm.
    Chev
    Chev

    Takipçi 952 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    19 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
    Muhteşem bir devam filmi..'Matt Damon' harika..Bir başlayınca bırakamayacağınız,sıkılmanızın imkansız olduğu türlerden..
    e-ergener
    e-ergener

    Takipçi 337 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    6 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    Geçiş filmi olması sebebiyle serideki en sıkıcı film denilebilir. Ama yine de seyit zevki yüksek..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 75 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Aksiyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      AKSİYON FIRTINASI DEVAM EDİYOR ONUN KİMLİĞİNİ ÇALDILAR ŞİMDİ ONU GERİ İSTİYOR... Daha önceki flimi serinin ilk halkası "The Bourne İdentitiy" ile gişede büyük başarı toplayıp olumlu yönde eleştiriler aldıktan sonra 2.kitap ile Jason BOURNE karekteri yeni maceraları ile tekrar beyazperdede.Daha önceki flimde hikayeye giriş ve jason bourne\'nin durumunu anlatmak için biraz ağır ilerlesede bu flimde geç kalmadan hikayeye hemen girilmiş ve hareket aksiyon daha çabuk başlamış bunu diyebilirim ama ilk flime göre aksiyon dozu biraz azdı ama yinede sıkılmadan rahatlıkla izlenebilecek güzel bir koşuşturma. Yönetmen değişkiliği bana göre çok iyi olmuş bu flimde bana göre Paul Greengras böyle flimlerin adamı.Yönetmenin tarzı ile Bourne flimlerinin aksiyon tarzı bana göre çok uyumlu sürekli sallanan kameralar,zekice çekim teknikleri,zor sahnelerde başarı vb. gibi yönetmen çok kolayca en zor sahneleri bile çekebiliyor işinde gerçekten iyi bir yönetmen bana göre eğer yönetmen değişmeseydi bu seri bu kadar tutmazdı bana göre çünkü bir flimin en önemli unusuru yönetmendirki yapımcılar doğru seçim yapmış. Jason BOURNE karekterinde ise her zamanki gibi ünlü yıldız MATT DAMON \'u görüyoruz bana göre azda olsa ilk flimde acemi olan Damon bu flimde kendini geliştirmiş adeta Jason BOURNE karekterine hayat vermiş diyebilirim.Rölünü her zamanki gibi güzel yapmış .Eğerki bu bir JAMES BOND flimi olsaydı yıllar boyunca oyuncular değiştirilip izlenebilirdi ama eğer söz konusu Matt DAMON ise bu röl için başka adam tanımam bu adamda iyi yapacak kişide yok zaten. Eğer flime gelirsek Bourne\'yi yaratanların onun karanlık geçmişini kullanarak ona kurdukları bir komplo ve bu komplonun bedelini sevgilisinin ödemesinin ardından girdiği intikam duygusunu ve gerçekleri ortaya çıkarma arzusunu anlatıyor flim az aksiyon ile ilerlesede sırrı nedir bilemem ama adrenelin dozunu sürekli yüksek tutmayı başamışlar özellikle azda olsa güzel ve uzun aksiyon sahneleri gerçekten güzeldiki Matt DAMON bu sahnelerde büyük başarı sağlamıştır gerek dövüş sahnelerinde gerek ise zor sahnelerde hatta: Almanya\'da polislerden kaçarken bir sahnede korkuluklardan köprünün altından geçen tekneye atlıyordu o sahneyi düblör kullanmadan çekmiştir kendisi.Bunun dışında diğer bourne flimlerinin aksine duyguyada yer vermişler bourne\'nin çektiği acılar gerçeği öğrenme hissi ve geçmişte anne-babasını öldürdüğü kıza gerçekleri anlatmak\'ki flimi son sahnesinde geçen diyalog gerçekten güzeldi ben duygulandım şahsen yani bol akisyonlu,kaliteli senaryolu,heycanlı başarılı bir BOURNE flimi izlemeyenlere tavsiye ederim. PUANIM 10/8.6 İYİ SEYİRLER.
    • Alp T.
      İzleyemedim, izleyeceğim.
    Back to Top