Hesabım
    Yeni Bir "Jason Bourne" Filmi Geliyor!

    "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" filminin yönetmeni Edward Berger'in adı yönetmenlik için geçiyor.

    .

    Görünüşe göre sevilen film serilerini yeniden canlandırma trendi Hollywood'da hız kesmeden devam ediyor. Şimdi sırada, en son 5. filmiyle 2016 yılında izleyicilerle buluşan aksiyon serisi Jason Bourne var.

    Deadline'ın bildirdiğine göre Jason Bourne serisinin altıncı filmi, Universal Pictures'ta geliştirme aşamasına alındı ve stüdyo projeyi geliştirmek ve yönetmek üzere "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" filminin yönetmeni Edward Berger ile görüşmelerde bulunuyor.

    Film şu anda resmi geliştirme sürecinin çok başında, bu nedenle henüz ortada bir senaryo yok. Berger ve Universal anlaşırsa, bu yönetmenin "Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok" ile kazandığı sayısız ödülün ve En İyi Uluslararası Film Oscar'ının ardından ilk projesi olacak.

    Serideki beş filmin dördünde Jason Bourne karakterini canlandıran Matt Damon'ın senaryo tamamlandıktan sonra projeye dahil olması bekleniyor, ancak aktör gerçekten sağlam bir senaryo olmadan seriye dönmeyeceğini belirttiğinden bu süreç biraz zaman alabilir.

    Bourne serisi Universal'ın 21. yüzyıl başarı öykülerinden biri oldu. Robert Ludlum romanlarının serbest uyarlaması, 2002 yılında Doug Liman'ın yönettiği “The Bourne Identity” ile başladı; büyük bir başarı elde eden film, 60 milyon dolarlık bir bütçeden 214 milyon dolar elde etti ve çok olumlu eleştiriler aldı.

    Bu durum, Paul Greengrass'ın yönettiği devam filmleri "The Bourne Supremacy" ve "The Bourne Ultimatum" ile da devam etti; bunlar eleştirel açıdan çok daha iyi karşılandı, üçüncü film 130 milyon dolarlık bütçeyle 442 milyon dolar kazanarak büyük bir ticari başarıya da imza attı.

    Sonrasındaysa seri tökezledi. 2012'de Jeremy Renner liderliğindeki "The Bourne Legacy" ve Damon'un 2016'da "Jason Bourne"la geri dönüşü, sağlam bir gişe hasılatı yapmalarına rağmen karışık eleştirilerle karşılandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top