Çok mükemmel bulmadım, ama fena değil. Hikaye bende çok iz bırakmadı, romanını okuduğumda daha çok etkilenmiştim. Filmde bir şey eksik ama tam olarak ne ben de bulamadım.
charles dickens gibi dev bir yazarın hakkını ancak roman polanski gibi dev bir yönetmen verir...usta oyuncu ben kingsley i unutmayalım...fagin ancak bu kadar iyi canlandırılabilir...
Aslında konu olarak baktığımız zaman güzel bir film diyebilirim ve filmde emeği geçen insanlarda dikkate alınacak kalitede ancak beni fazla etkilemedi diyebilirim ismini tam olarak hatırlamadığım eski türk filmi olan ayşecikle ömerciğin oynadığı film beni daa çok etkilemişti fazla memnun kalmadım diyebilirim bu filmden
Neredeyse kusursuz bir film. Charles Dickens'in bu ünlü romanının oldukça başarılı bir sinema uyarlaması ile karşı karşıyasınız. İzlediğiniz de pişman olmayacaksınız. Kurgusu, dekor ve ışığı ustaların elinden çıkma. Karakterler son derece başarılı bir şekilde çalışılmış. Özellikle dekorlarda gösterilen hassasiyet büyük filmlerin nasıl yapıldığı ve bizim sinemamızda nelerin eksik olduğunu açıklıyor bize. İngilterenin mahalleleri arasındaki ekonomik farklılıklar, çamurlu sokaklar - arnavut kaldırımı sokaklar... Güzel giyinen, eğitimli çocuklar, hırsızlar... sınıf farkı kavramının ortaya çıkışını anlamak için de seyredilebilecek bir film.
kesinlikle turk filmi ile hicbir alakasi yok bence..son derece kendi dalinda muhtesem bir film.genelde macera ve dram filmlerini sevmem ama bu gercekten cok iyiydi.herkese tavsiye ederim.izlerken cok uzuleceksiniz ama sonunda mutlu olacaginiza eminim.mutlaka izleyin..
Oliver Twist'in dramı çok iyi yansıtılamamış gibime geldi..Ama görüntü yönetmenliği müthişti.Renkler,zamanın yansıtılışı çok başarılıydı.Filmdeki en iyi performans Ben Kingsley'e aitti.Müthiş bir oyuncu..İzlenilmezse bir şey kaybedilmez belki ama benim gibi Charles Dickens meraklıları ve romanı okumuş olanlar izleyebilirler.
Bence vasatı aşamamış..Çocukluğumda kitabı okumuştum o açıdan bakıldığında filmdeki hikayeden çok kopuk görünmüyor ama oyunculuklar,mekanlar ve müzikler çok sönük kalmış..Yer yer çok sıkılarak izledim filmi..Heyecanlı olması gereken sahneler bile çok ağır bir anlatımla çekilmiş..Kısacası gerçekten klasiklere meraklıysanız izlerim derin yoksa sıkılırsınız!!
Konu Güzel.Ama sinema piyasasında oliver twistle ilgili birçok film çekildi.Bu filminde diğerlerinden farklı tek tarafı oyuncuların ve filmin yönetmenin farklı olması.Bir arkadaşımın dediği eski türk filmlerinden hiç bir farkı yok.Oliver twistinde aynı konu baz alınarak yüzlerce çekilen türk filmlerinden bir farkı yok.Bir hikaye bu kadar sömürülemez.Türk sinemasının oliver twisti olan emrahı bile bizim yönetmenler bu kadar sömürmedi.... 6/10
ya türkler bu filmlerin aynılarını seneler önce çekmiş ve bu filmler sayesinde de adı çıkmış türk filmi diye.valla tipik türk filmi.bi filiz akınla tarık akan yok.onlarda olsa hiç şaşırmazdım yani.hem bizm filmimiz olsa daha acıklı olurdu.film de komedi yok drama var.yalnız oda çok yüzeyel işlenmiş.bence vasat bi film.
Hey gidi Oliver Twist!Çocukluğuma ait birçok şeyin sis perdesine büründüğü kayıp bir zaman da görüyorum onu.Babam öğretmendi.Bir gün bana Charles Dickens’in bir kitabını uzattı.Kitabın kapağında gördüğüm o masum yüz, benimle hemen hemen aynı yaşta olan bir çocuğa aitti.Kitap okuma alışkanlığı yeteri kadar gelişmemiş bir çocuk olarak o gün kitabı okumaya karar verdim.Çocuğun dünyası öylesine akıcı bir uslupta aktarılıyordu ki,adeta sayfalardan gözlerimi alamamıştım.Kafamı kitaptan kaldırdığımda annem içeri girdi ve kitabın kalan sayfalarını sonraki günlere bırakmamı istedi.Ama bu mümkün değildi.Çünkü zaten kitap tamamlanmıştı.Kitap okuma alışkanlığı gelişmemiş o çocuk saatlerce kitap üzerinde yoğunlaşmış ve farklı bir dünyanın dehlizlerinde Oliver Twist’in mutlu bir yaşama ulaşması umuduyla kendisini çocuğun yazgısıyla bütünleştirmişti. Kendisini de bir çeşit Oliver Twist olarak nitelendiren,çok sıkıntılı bir çocukluk geçirmiş Roman Polanski de çok etkilenmiş anlaşılan bu edebiyat klasiğinden.Önceleri de birçok yönetmence beyazperdeye uyarlanmış bu klasiği bir de kendi sinematografik süzgecinden geçirme isteği baskın çıkmış olacak ki ,bu ’’çetin ceviz’’le uğraşmayı göze alabilmiş.İyiki de girmiş bu yola.Zira bu edebiyat klasiği Roman Polanski’nin ellerinde tam bir görsel zenginliğe dönüşürken,yeni bir sinema klasiğinin de kapısı aralanmış. Filme dönük eleştirilerim ekseriyetle olumlu yönde.Dönemin atmosferini yansıtan kostüm çalışması dört dörtlük.Pitoresk bir görüntü çizen Londra sokakları yarı kasvetli yarı aydınlık havasıyla sanki usta bir ressamın tablosundan fışkıran bir kompozisyonu betimliyor.Sekanslar ustalıkla oluşturulmuş.Özellikle Fagin’e hizmet eden küçük çetenin can verdiği her sahnede duyarlı bir yaklaşım yer yer kara bir mizahın potasına boca edilerek verilmiş ki ,bu sahnelerde çok eşsiz sinemasal tadlar aldığımı belirtmek isterim. Oyunculuklar da en az diğer unsurlar gibi göz dolduruyor.Aradığı Oliver Twist’i Barney Clark da bulan Roman Polanski’nin ne kadar yerinde bir karar aldığını Barney Clark’ın çocuk masumiyetini tüm derinliğiyle yansıtan,sessizliğiyle bile izleyici de duygu yoğunluğu oluşturabilen başarılı oyunculuğunda görebiliyoruz.1982’de Gandhi filmiyle en iyi erkek oyuncu oscarına ulaşan Ben kingsley ise hikayedeki dramatik doku zedelenmeden ölçülü bir şekilde karikatürize edilmiş Fagin rolünde ihtişam denizinde yüzdürüyor izleyenini.Çocuklardan oluşan çete ise yönetmenin set çalışmaları sırasındaki titizliğini kanıtlar nitelikte.Amatör bir kadrodan maksimum verime ulaşılıyor. İlerlemiş yaşına rağmen üretmeye devam eden usta yönetmen Polanski çocukluğumun o büyük saplantısını beyazperdeye taşıyarak sizi bilmem ama bana büyük bir hediye verdi.Artık Polanskiyi de en az Oliver Twist kadar seviyorum...