Umudunu Kaybetme

ali3rsan
ali3rsan

30 Kasım 2024 tarihinde eklendi
Öncelik olarak filmi gerçekten beğendim, biraz konusundan bahsetmek gerekirse 1 adamla onun çocuğunun hayata tutunma daha doğrusu mutlu olma çabalarını anlatıyor. Gerçekten burada adamın verdiği öğütler ve çabası etkileyici nitelikte.

Açıkçası filmin anahtar kelimelerinden biri de azim adamdaki azme hayran kaldım. Adam yanlış yaptığı bir yatırımdan dolayı fakirlik sıkıntısı çekiyor ama bunu çocuğuna yansıtmama çabası gerçekte çok zor eşi ise durumları kötü olduğu için onları terk ediyor ama buna rağmen adam yılmıyor battıkları işi bitirmek istiyor ve yapıyor da, bi kaç kez yatırım yaptıkları eşya çalınıyor onların peşinden koşuyor, adam yeni bir işe girmeye çalışıyor, bunun için kendini göstermesi gerekiyor, aslında çok zeki olan bu adam öne çıkarak iş stajyerlerine seçiliyor, gerçekten ona para kazandıracak bir iş ama seçilen 20 kişiden sadece biri işe alınacak ve adamın bir kitabı ezberlemesi ve kendini göstermesi gerek fakat tam bu sırada kirayı ödeyemediği için evden atılıyor çocuğuyla baş başa kalan adam ilk başta bir otelde kalıyor onun parasını da ödeyemiyor, adam artık nerede kalabileceğini bilmiyor ve sonunda geceyi metronun tuvaletinde geçirmek zorunda kalıyorlar ama buna rağmen oğlunu eğlendirmeyi ve ona hayat enerjisi vermeyi başarıyor, sonraki günlerde ise toplum kuruluşlarında kalarak elektrikler yokken bile iş sınavına çalışıyor bu sırada hem de ücret almadan işe gitmek zorunda olan adam durumunu da işine yansıtmaması gerekiyor düşündüğümüzde bu gerçekten yapılması çok zor bişey bu zaten azmin bir göstergesidir. Aynı zamanda bir baba da olmanın verdiği zorluklara da göğüs gererek çocuğunu neşelendiriyor elinden geldiğince ona bakıyor, ona hiçbir zaman pes etmemesi gerektiğini hep bir umutla yaşamasını, hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini anlatıyor, aslında olması gerekende tam olarak bu değil midir günümüzde bir çok fakirlikten dolayı çocuğuna bakamayan insanları görüyoruz, aslında biraz hayata karşı umutlarını kaybeymezlerse onlarda tutunabilir. Bu film hayata karşı umutlarını kaybetmiş kişilere bir umut olmuş bile olabilir.

Adam gerçekten mutlu olmayı çabalıyor peki bunun sonucunu alıyor mu? Burada şunu eklemek isterim ki ‘işleyen demir ışıldar’ azimle pes etmeden çalışan her zaman karşılığını alır ve bu adamda karşılığını alıyor, işe giriyor ve ilerde milyoner oluyor. Gerçekten de büyük umutlarla, çabalarla mutlu olmak isteyen bir adam gece kalacak yer bulmaktan, milyoner olmaya bu büyük bir azim ve sabır gerektirir. Son olarak da şunu eklemek istiyorum Belki bir film ilham verir bize , ya da duyduğumuz birkaç kelimelik bir cümle.Ama önemli olan ; en tükenmiş olduğunuzu düşündüğünüz zamanlarda gelecek olan o ışığı farkedebilecek kadar güçlü olmanızdır.
Ali Erşan Tahta
Muhsin Özcan
Muhsin Özcan

17 Nisan 2022 tarihinde eklendi
çok iyi film kesinlikle izlemelisiniz umutlu bir film ama amikeran tarzı yani olaylar falan bize pek uymayabilir
Fetieroqlu
Fetieroqlu

26 Kasım 2021 tarihinde eklendi
Will Smith ve oğlunun akıl almaz uyumunu izlediğimiz harika bir film. Ölmeden önce izlenilmesi gereken filmlerde benim için üst sıralarda yerini aldı bile.
Gürkan A.
Gürkan A.

3 Ağustos 2020 tarihinde eklendi
İsmi zaten filmi özetliyor yine gerçek bir hikaye
Çektiği zorluklar bu adamı nereye gittiyse onu hakettiği gösteriyor
İyi seyirler
caykent
caykent

27 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Bir babanın hayatta karşısına çıkan zorluklara göğüs germe çabası ve oğluyla arasındaki güçlü bağı anlatan muhteşem bir film. İzlemediyseniz mutlaka izleyin.
Arda Doğan
Arda Doğan

28 Mart 2020 tarihinde eklendi
ders verici insanı etkisinde bırakan efsane filmlerden hala izlemediysen çok şey kaçırıyosun
Alp T.
Alp T.

2 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Bu filmi şu ana kadar izlemediğime ben de şaşırıyorum. Bu yazı, benim gibi şu ana kadar filmi izlemeyenler için.

The Pursuit Of Happyness, gerçek bir hikayeden uyarlanan, bir baba-oğulun zorluklar içindeki hikayesini anlatıyor. Bu filmin başrolünde de gerçek hayatta baba-oğul olan Will ve Jaden Smith var.

Bu film beni gerçekten etkiledi. Will Smith'in film boyunca karşılaştığı zorlukları aşmaya çalışması, oğluyla bir çözüm bulması... Will Smith, bu filmde gördüğüm en iyi performansını vermiş.

Senaryonun doğallığı ve sadeliği de, filmi etkileyici yapıyor ayrıca. Bu film, diğer Hollywood filmlerindeki gibi klişelere veya duygu sömürüsü gibi şeylere kalkışmamış. Günlük hayattan bir kesit sunmuş.

Aslında, bu film hakkında daha fazla yazmak isterdim fakat yazacak bir şey aklıma gelmiyor. Eğer bu filmi hala izlemediyseniz, hemen izlemenizi tavsiye ederim, sizi etkileyeceğine eminim. İyi seyirler.

TOPLAM PUAN: 9.5/10
fatos K.
fatos K.

20 Eylül 2016 tarihinde eklendi
Konusu basit gibi görünen ama işleniş şekliyle insanın içine işleyen bir film. Will Smith ve oğlunun performansları muhteşem. İnsanın zorluklar karşısında yılmadan mücadele etmesi gerektiğini çok güzel anlatmışlar. Yahu bir de bu adam çok güzel, çok inandırıcı ağlıyor ya insan kendini tutamıyor. Resmen çaresizliğin ne olduğunu gözyaşlarıyla, bakışlarıyla anlatmış. Hele bir de maddi veya manevi yönden sıkıntılı bir zamanınızdaysanız çok daha fazla etkileneceksinizdir filmden. Mutlaka izleyin ;)
mustafa k.
mustafa k.

14 Mart 2015 tarihinde eklendi
bence çok güzel bir film baş rolde Wil Smith var Smith çok başarılı bir adam ve yanında öz oğlu oynuyor
mali
mali

28 Şubat 2015 tarihinde eklendi
Benim Will Simith'e olan hayranlığım yakın çevrem tarafımdan zaten bilinir. Tahmin edebilecekleri gibi filmi çok beğendim. Yine olağanüstü bir oyunculuk. Değerler,anlamlar,sevgi bütün herşey iyi işlenmiş. Projede gerçek oğlunun, oğlu olarak oynamasıda kendisi açısından güzel bir olay olsa gerek. Küçük Smith'de babasının yolunda gidecek gibi görünüyor :) Herkes izlemeli ve izlettirmeli ...
Vito S.
Vito S.

19 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Derinden etkileyen dramatik bir filmdir. Özellikle başınızda ufak çaplı sorunlar varsa kesin izlemeniz gereken bir film. Filmde çok iyi replikler var ama bu ayrıdır: "İnsanlar bir şey yapamaz ve senin de yapamayacağını söylerler, bir şey yapmak istiyorsan gidip onu zorla al"
Rollercoaster
Rollercoaster

23 Mayıs 2012 tarihinde eklendi
Tekrar tekrar izlenmesi gereken bir başyapıt.Tek kelimeyle mükemmeldi...9/10
reisanibal
reisanibal

2 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Hayran kaldığım 2 şey var: Chris Gardnerın başarıya giden gerçek hayat hikayesi ve Will Smithin bunu mükemmel bir şekilde canlandırması. Filmin sonunda Gardnerın kendisinin de kısa süreliğine görünmesi çok hoş olmuş.
fcyakuza34
fcyakuza34

30 Haziran 2011 tarihinde eklendi
Yorumsuz bir film.Harika demek bir filme bu kadar yakışır.10/10
suadiyekartali
suadiyekartali

16 Mart 2011 tarihinde eklendi
hayatın içinden sımsıcacık bir film...
baba oğul döktürmüşler gerçekten...
10/8.8