Hesabım
    Evet
     Evet
    5 Ağustos 2005 Sinemada | 1s 35dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Sally Potter
    |
    Senarist Sally Potter
    Oyuncular: Simon Abkarian, Joan Allen, Samantha Bond
    Orijinal adı Yes
    Üyeler
    3,3 57 Puanlama, 10 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Filmde kadın, sevgisiz bir evliliğin içinde bulunan başarılı bir iş kadınıdır. Adam ise pek dürüst olmayan bir politikacıdır. Kadın, kocasındaki sevgi ve ilgi eksikliğinden ötürü mutsuzdur. Öte yandan adam da başka kadınlarla içindeki boşluğu doldurmaya çalışır. Bir gün bir yemekte kadın restoranın şefi ile tanışır ve etkilenir. Şef, aslında Lübnanlı bir doktordur ancak kendi kendini sürgüne göndermiştir bir bakıma. Bu iki farklı dünyalarda mutsuz insanlar birbirlerinde bir anlam bulurlar. Ancak bu anlam aşkla şekillendikçe, hayatlarındaki mevcut sorunlar, aşkı bulandırmaya başlar. Özellikle de başka kültürlerden geliyor oluşları hesapta olmayan bir çok sorunun orta yerinde bıracaktır çifti.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Evet

    Medeniyetler Çatışması

    Yazar: Ertan Tunç
    Kamrân İnan, Hayır Diyebilen Türkiye adlı kitabında bir diplomatik ve bürokratik geleneğin derin siyasi etkilerini aktarırken bir yandan da bu geleneğin toplumsal yaşamın her alanına sızmasına dair açılımlar ortaya koymaktadır. Bir toplumun bireylerini kıskaca alan bir savunmasızlık halidir "onaylama" eylemi. Kimi zaman yeni bir fikrin, yeni bir açılımın varlığını baltalar kimi zaman ise bir karşı çıkamama psikolojisinin içler acısı halini ortaya koyar. Fakat her alanda olduğu gibi olguların değerlendirilmesinde de toplumdan topluma büyük farklar vardır. Hayır diyememe hali, katı ve kuralcı devlet anlayışına sahip despotlukla yönetilegelmiş doğu toplumlarına özgüdür. Kabullenicilik/uymacılık; demokrasi tohumlarını çok daha eskiden yeşertmeye başlamış kültürlerde daha az rastlanır. Britanya diplomasisi davranışlar bazında "hayır" diyebilmeyi çoktan gelenek haline getirdiği için, doğal ola

    Fragmanlar

    Evet Orijinal Fragman 2:08
    Evet Orijinal Fragman
    1.089 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    narsist78
    narsist78

    Takipçi 20 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    5 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    Yes'i bu sene Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde izlemiştim. Oyuncularından müziğine bir Sally Potter filmi. Yıllardır "Orlando"nun üstüne film yapamamış olsa da onu pek çok yönetmenden ayıran bir sineması var işte!! "Buz Fırtınası"nın muhteşem Joan Allen Yes'de de çok iyi. Yaz döneminin kısır filmleri içinde bence bir hazine YES!
    zdilaver
    zdilaver

    Takipçi 94 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    son zamanlarda izlediğim en şiirsel film.kültür çatışması çok ii yansıtılmış.adamın sözleri hala kulağımda.biz sizin eminem'inizi elvisinizi herşeyinizi biliyoruz!ben senin dilini biliyorum, peki sen benim dilimden tek bir kelime biliyor musun?benim ülkem hakkında ne bilyorsun? gibi şeyler söylemişti kadına.adaın ağzından sözcükler döküldükçe ewet, ewet diyordum kendime.bir abd li bulsam ben de aynı şeyleri ...
    Devamını oku
    yagmur-kia
    yagmur-kia

    Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    6 Ekim 2007 tarihinde eklendi
    çok güzeldi mekemmeldi aşkım bu filmi unutmam mümkün değil seni çok seviyorum
    sinemadaki gibi herşeye EvEt
    cbndnz
    cbndnz

    123 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    2 Şubat 2008 tarihinde eklendi
    Merhaba,
    Son derece keyifli bir film.İnsan farklı kültürlerin filmini izleyince kendini sanki oradaymış gibi hissediyor.Sonuna kadar kaliteli bir film.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 1 000 000 GBP
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    • julienoffraydelamettrie
      TV'de izledim. Biraz romantik,oldukça şiirsel,azıcık derin ve hala güncel. Şu teyze karakteri ilginçti. Ölüm döşeğinde bile 'yukardaki'ne karşı takındığı umursamaz,küçümser tavrı en azından samimiydi. Ve kızıl kraliçe şöyle dedi,"Tanrım, eğer varsan günah çıkarmam gerek."
    • julienoffraydelamettrie
      TV'de izledim. Biraz romantik,oldukça şiirsel,azıcık derin ve hala güncel. Şu teyze karakteri ilginçti. Ölüm döşeğinde bile 'yukardaki'ne karşı takındığı umursamaz,küçümser tavrı en azından samimiydi. Ve kızıl kraliçe şöyle dedi,"Tanrım, eğer varsan günah çıkarmam gerek."
    Back to Top