Filmi henüz izledim ve ertelediğime cidden pişman olduğum tek film olabilir. İçerdiği anlam, insanı duygudan duyguya götürüşü, atmosferi harikaydı. İçimdeki duyguları daha da kabartmış bir filmdir. Keşke herkes böyle olsa ve düzen değişse. Kaos,zorbalık kalmasa. Ve bir söz bırakmak istiyorum bunu isteyenler için."Dünyada görmek istediğin değişimin kendisi ol". En ufak bir değişiklik bile bir çok güzel şey için sebep olabilir. Ama herkes pasif. Oturduğu yerden konuşur herkes, korkar. Filmdeki kadın karakter gibi. Gözünüzün açılması için büyük acılar çekmeniz mi gerek diye sorgulamalısınız. Dünya iyiler ve kötülerden oluşuyor. Bu arada film için "MİLLİYETÇİLİK DUYGUSU " diyen bir kişi olmuş. Sen boşuna izlemişsin kardeşim filmi. Gerçekten anladığın şey milliyetçiliğin mi? Bunun içi boş bir şey olduğunu anlamanız için daha kaç şey izlemeniz, yaşamanız gerek acaba... Yazacak çok şey var ama kısa keseyim :) Film özel bir yapım. Herkesin izlemesi gerekenlerden.
Toplum düzenini eleştiren bu yapımı tavsiye ederim.Filmin biraz karanlık olması nedeniyle çoğu kişi tarafından beğenilmemiş olan bu filmin içinde aslında çok güzel mesajlar var tabiki almasını bilene.İzlerken yabancılık çekmeyeceğiniz bu yapım V karakterinin sözleri ile daha da güzelleşiyor bence izlemelisiniz.”Remember remember 5th of November...”
İzlemeden önce, kötü bir film olacağını düşündüğüm ve ön yargı ile yaklaştığım bir film ve izledikten sonra neden böyle düşündüm diye kendimi sorguladığım bir film.
İlk izlediğimde kimyamın değiştiğini hissettiğim ender filmlerden biri.. Umut, özgüven, sabır, cesaret pompalıyor adeta. O an tam olarak neler hissettiğimi şu an hatırlamıyorum ama verdiği coşkuyu iyi anımsıyorum. Filmi tam anlamıyla izleyip anlayıp da beğenmeyene rastlamadım. Hikayesi güzel, filme uyarlanışı da güzel.. Ne var ki bu tür filmler genellikle yüzyılın son çeyreğinde bir çok sebepten bunalmış toplumların pasif direnişle deyim yerindeyse "gazlarının alınması" için hazırlanıyor gibi geliyor bana. İzliyorsun, kendini kahramanların yerine koyuyorsun, direnen ve kurtuluşa eren senmişsin gibi bir etki yaşıyorsun.. Bilinçli olarak yapılıyor olabilir bu tür filmler. Kaldı ki V maskesi denen bir şey de var günümüzde. Halk hareketlerinde ve benzer direniş zamanlarında görmek mümkün.. Bu açıdan bakıldığında, fazla bunalmış toplumları gaza getirmek gibi bir etkisi de olabilir bu tür filmlerin.
Filmin konusuna bakıldığında, dünyayla, siyasetle, ekonomiyle biraz ilgiliysek, bir çok şey bulabiliriz gerçek hayattan. Büyük bir bilmeceyi çözmüşüz gibi bir his de yaratabilir üstümüzde bu durum.
Çizgi romanı senaryoya dönüştüren meşhur Wachowski Kardeşler daha önce de Matrix'in senaryosunu yazmışlardı. Nasıl bir donanımları var da böyle etkili senaryolar üretebiliyorlar merak etmiyor da değilim.
Henüz izlemeyenler izlemeli bu filmi. İzlenmeli mutlaka.. Alt mesajı var mı yok mu, bilinenin dışında bir amaca hizmet etmek için mi yapıldı bilmem ama izlenmezse sinema adına hayatınızda bir boşluk kalacaktır diye düşünüyorum.
Film hakkında fazla yoruma gerek yok fakat birkaç cümle ile fikirlerimi belirtmek isterim. Film çok büyük bir mesaj taşıyor.Daha iyi daha yaşanılabilir bir dünya ve daha bilinçli nesillerin yetiştirilmesi için filmin dünyadaki bütün okullarda bütün öğrencilere izletilmesi gerekiyor. Kesinlikle bir başyapıt.
Politik yaklaşımları, verdiği mesajı, konusunun işlenmesi, oyunculuk, diyaloglar, aksiyon sahneleri... Yani kısaca filmin her yeri güzeldi. V'yi sadece milleti öldüren, bıçak savuran bir süper kahraman gibi görmeyin. Verdiği mesajlar çok önemli. Filmi de sadece dan dun ateş edilen, ortalığın havaya uçtuğu, kimsenin yaralanmadığı basit bir aksiyon filmiymiş gibi izlemeyin ve lütfen kafası çalışan insanlar izlesin filmi. Yoksa diğer tip seyirciler filmden biraz sıkılabilirler çünkü filmde ciddi mesajlar var. Sonuçta ben filmi beğendim ve izlemeyen varsa izlesin.
Öncelikle bu filmde bir devrimi çok başarılı ve gerçekçi bir şekilde anlatmışlar. Çok etkileyiciydi. Yalnız bu filmi aksiyon görmek için izliyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü bu filmde aksiyondan ziyade başka bir durum var.
Filmdeki oyunculuklar mükemmeldi özellikle de V'yi canlandıran Hugo Weaving'e dikkat çekmek isterim. Hugo Weaving ve de Natalie Portman şu ana kadarki en iyi performansını sergilemişler bu filmde. Ayrıca bu ikilinin birbirine olan uyumu da tam olmuş.
Filmdeki diyaloglar, görsel efektler ve filmin finalinde yaşanan durum gerçekten etkileyiciydi. Artısı da filmdeki bazı replikler unutulmayacak şekilde. Örnek vereyim: "Bu maskenin ardında, bir yüzden ötesi var. Bu maskenin ardında bir düşünce var ve düşünceler, kurşun geçirmez."
Film etkileyici bir konuya ve senaryoya sahip ve bunu bir filme dönüştürünce seyircinin hayal kırıklığına uğrama ihtimali çok düşük çünkü filmi iyi kurgulamışlar. Sonuç olarak devrim konulu filmleri veya değişik bir film izlemek istiyorsanız V For Vendetta uygun bir seçim olacaktır bence. Güzel bir film. 4/5
Özgün senaryo. Diyaloglar ve kelime tonlamalari için bile izlenebilir. Sadece sesinizi kullanarak ve mimikler olmadan oyunculuga ders niteliginde bir örnek.
Beyazperde.com'da gezintiye devam etmek istiyorsanız çerezleri kabul etmelisiniz. Sitemiz hizmet kalitesini artırmak için çerezleri kullanmaktadır.
Gizlilik sözleşmesini oku.