bewhy-2
13 Eylül 2006 tarihinde eklendi
Gerçekten çok etkileyici bir filmdi.. Sıradışı konusu, işleniş tarzı, etkileyici görselliği, oyuncuların performansı...Her şeyi ile çok başarılıydı..Ve film, bittiğinde insanın içine dolan bir huzur ve yüzüne yerleşen bir gülümsemeye sebeb oluyor.. Bence mutlaka izlenmesi gereken, kült olabilecek, sanatsal yönü de olduğunu düşündüğüm süper bi film ..
Ben flime hayran kaldım.dvd sini alınca ayrıntısıyla izleyecegim.Esasında flim tümüyle güzel degil ama angel-a adamın hayata bakışını degiştiriyor ya sihir güzellik orada.tabi bide angel-a nın güzelliği var.Hangi erkek kendisini anlayan koşulsuz seven bir melek istemezki?
bence senaryosu çok kuvvetli, insan ilişkileri üzerine sıcak bir film. siyah beyaz paris, seine nehri ve chanchelize görüntüleri de çok orjinal.dikkatinizi çekmiştir hiç insan yok sokaklarda ,koca şehirde 2 kişi ,çok farklı bir soyutlanmışlık izlenimi yaratıyor. ama son olmamış sanki... en şık sahnesi aynanın önünde angel-a nın kendini sevme dersleri sırasında görünüp kaybolması bence..ve müziklere de dikkat , çok orjinal parçalar
besson son dönem yapımcısı olduğu filmler de dahil olmak üzere dile getirmeyi adet edindiği aslında hiç de fena etmediği fransız ulusunun etnik yapısı bir kezdaha gündeme gelmiş durumda hor lanan ezilen yok sayılan afrika kökenli fransızların tali yoldan dert babalığına soyunan besson kötü talihli küzey afrikalının derdine derman olarak tanrıyı görüyor. frıansa'nın hariç kesimi olan banliyö çocuklarının derbeder hayatından bir kesit . tabiki olamzsa olmazlar muhteşem paris ama bir farkla bu serfer siyah beyaz ve boş bu hali sadece yoksullara mahsus. bence izlemek lazım . tabii meraklısına .