ORHAN SANDIKCI
13 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
David Fincher’ın klostrofobik sinematografi tercihleriyle yönettiği film, usta oyuncu kadrosunun mükemmel performanslarıyla göz dolduruyor. Özellikle Michael Douglas’ın panik, öfke ve çaresizlik anlarındaki oyunculuğu tek kelimeyle muazzam. Paranın ve gücün esiri olmuş bir adamın, yapaylık ile gerçeklik arasında yaşadığı psikolojik dönüşümü başarıyla aktarıyor. Son ana kadar neyin gerçek, neyin kurgu olduğunu ayırt etmenin neredeyse imkansız olduğu bu "oyun içinde oyun", sürekli ters köşe yaparak seyirciye bir sonraki adımı asla tahmin ettirmiyor. Gizem unsuru başladıktan sonra temponun hiç düşmemesi ve merak duygusunun her an diri kalması, filmi ilk andan itibaren ekran başına kilitliyor. Sürpriz finaliyle gizem türünü sevenlerin mutlaka izlemesi gereken bir başyapıt.
Her şeye sahip birine ne alabilirsin? spoiler: Elinden her şeyi alındığını düşündürüp, her şeyi geri vererek hiç bir şey almadan her şeyi verebilirsin belki de.
David Fincher filmleri özellikle Fight Club ve Se7en seviyorsanız kesinlikle izlemelisiniz. Sürükleyici senaryosu ve oyunculukları ile gerçekten güzel bir film. Final kısmı iyi olsa da benim istediğim final çok daha farklı bir finaldi yani bence daha güzel olabilirdi. Ama yinede sonunu tahmin etmek neredeyse imkansıza yakın. Resmen ters köşe oluyorsunuz. Birkaç eksiği olsada iyi bir gizem ve gerilim filmi. Nokta
film aslında çok aşırı kaliteli bir film olarak görülemez. özellikle seven seviyesinde bir film beklemek sizi hayal kırıklığına uğratabilir. ilk 25 dk dan sonra gizemi ve heyecanı başlayan bir film. film ilerlerken de aslında sıkıldığınız an pek olmuyor çünkü hep sonunu tahmin etmekle ve bir sonraki hamleyi hesaplamakla uğraşıyorsunuz. spoiler: ama filmle ilgili çok açık bir gerçek var ki bazı sahneler hakikaten çok zorlama olmuş final kısımları da buna dahil edilebilir hatta. ve ana karakterin özellikle geçmişi ile ve babası ile ilgili sekansların senaryoya, filmin işleyişine en ufak bir katkısı yok. yani o sahneler o görüntüler hiç olmasaydı da aynı şey olurdu. final kısmına etki etmesini bekledim ama o da pek olmadı. ama genel olarak izleyebileceğiniz ve pek sıkılmayacağınız bir film. izleyin geçin çok kafa yormayın.
Duygulardan yoksun bir iş adamının değişimine sebep olan başlarda korkonç sonlarda anlaşılmaz bir oyun. Psikolojiğin dimine vurduklarını düşünüyorum modu düşük olanın kesinlikle izlememesini öneriyorum. Evet gerçekten de Her şey bitti dediğimiz zaman başlıyor
İki saat süren bir filmin ilk bir saatinde konuyu anlamaya çalışıp ne olacak acaba diye beklerken son 1 saatte zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz. Yok artık bu kadar da olmazlarla izletiyor film kendini. Filmin en sonunu ise izlerken tahmin etmek biraz zor, heyecan ve gerilim dolu güzel bir filmdi, yaz akşamlarında ailecek veya sevgilinizle değişiklik aradığınızda izleyebileceğiniz ölçülü ve herşeyi dozunda bir film, oyunculuklar mükemmel.
David Finscherin imzasının belli olduğu ancak bir Fight Club , Se7en , Gone Girl seviyesinde olmayan film . Sürükleyici bir film ve ters köşe denilebilecek bir final .Bu kadar da olmaz ki diyeceğimiz birkaç sahne var ama yine de izlenmesi gereken bir film.
ters köşe film isteyenlere önerdiğim,son ana kadar gizemini koruyan filmlerden.Bazı yerlerde olaylar biraz zorlama gibi duruyor ancak bu durum kesinlikle seyir zevkini etkilemiyor 8,5/10
Başları sıkıcı olsada yaptığı ters köşe ile kesinlikle bekleneni veriyor. Ben beğendim. Sadece biraz fazla abartmışlar ne olursa olsun bi insana bu yapılmaz :)) Ama şişme minder biraz daha yanda olsa koca Michael Douglas şuan ölüydü :)
Film, gerek konusuyla gerek gizem uyandırmasıyla, gerek de gerilimiyle muhteşem bir film. Tek takıldığım yer sonu. spoiler: Filmin sonunda adam oradan atlayacak kadar çıldırmışsa aşağı indiğinde duyduğu şaşkınlığın yanında da çıldırıp etrafındakilere saldırması daha mantıklı olurdu. Bu kadar sakin karşılaması çok saçma ve filmden puan kırmak için bir sebep.