Hesabım
    Kadın Hayal Ederse, Bilim Kurgu Filmi de Çeker!

    Serpil Altın, distopik bilimkurgu türünde ilk uzun metraj sinema filmi "Bir Zamanlar Gelecek: 2121"in çekimlerini tamamladı.

    “Kadın hayal ederse, bilimkurgu filmi de çeker!”

    Türkiye sinemasında genel anlamda erkek yönetmenlerin ağırlıkta olduğu filmler ve anlatım diline şahit oluyoruz. Cahide Sonku, ilk kadın yönetmenimiz olarak tarihe geçmiş bir isim. Günümüzde ise Dünya sinemasında ses getiren filmler üreten kadın yönetmenlerimizin sayısı giderek artış gösteriyor.

    Türk toplumundaki yerleşik ataerkil yapısı gereği aksiyon, macera, korku, bilim kurgu, savaş ve western gibi türlerinin kadın yönetmenler tarafından üretilemeyeceği gibi bir algı bulunuyor. Bu algıyı yıkan bir örnek olarak Serpil Altın distopik bilimkurgu türünde ilk uzun metraj sinema filmi "Bir Zamanlar Gelecek: 2121"in çekimlerini tamamladı. Şu anda post prodüksiyon aşamasında olan filmin yönetmeni böylece "Türkiye’nin distopik bilimkurgu türünde ilk kadın yönetmeni" oldu. Altın, "Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Cesaret ve azimle hayal edersek, ruhumuzun derinliklerindeki hikayeleri istediğimiz türde üretebiliriz." diyerek tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

    Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç’ın başrollerinde olduğu "Bir Zamanlar Gelecek: 2121"in konusu kısaca şöyle: 21. yüzyılın sonlarında iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. Hayatta kalabilen az sayıda insan koloni halinde yerin altına kurdukları bloklarda yaşar. Gelecekte koloni sistemini kontrol eden Genç Yönetim’in aldığı “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Yer altındaki evlerinde kadın, adam, çocuk ve büyükanne olarak yaşayan dört kişilik bir ailenin hayatı yeni doğacak bebek yüzünden değişir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top