Hesabım
    Rolleri İçin Tanınmaz Hale Gelen 10 Oyuncu

    Colin Farrell'dan Charlize Theron'a, canlandırdıkları karakterler için tanınmaz hale gelen 10 oyuncu...

    Bu galerimizde, canlandırdıkları karakterler için saç ve makyaj tasarımının yanı sıra kilo alıp verme gibi bedensel değişimlerin etkisiyle tanınmaz hale gelen 10 muhteşem oyuncuyu ele alıyoruz. 

    Geçtiğimiz haftalarda vizyona giren "The Batman" filminde oynayan Colin Farrell, yakın dönemde böyle bir rol ile izleyici karşısına çıkarak hayranlarını şaşırttı. Filmde, Batman'in azılı düşmanlarından biri olan The Penguin karakterini canlandıran Farrell, yoğun makyaj sürecinden geçerek tamamen farklı bir fiziksel görünüme sahip oldu ve etkileyici bir performans ortaya koyarak beğeni topladı. 

    Birçok oyuncu, canlandırdıkları kimi karakterler için benzer şekilde büyük fiziksel değişimlerle seyirci karşısına çıkıyorlar. Özellikle biyografi filmlerinde, tarihi şahsiyetleri canlandıran oyuncular için geçerli olan bu durum, komedi filmlerinde ve fantastik bir karakter söz konusu olduğunda da büyük önem kazanıyor. Charlize Theron ve Gary Oldman örneğinde olduğu gibi, oyuncuların bu büyük değişimi sinema dünyasının en prestijli ödülü olan Oscar ödülünü almalarıyla da sonuçlanabiliyor. 

    Gelin, Wintston Churchill'den Dick Cheney'e, Lord Voldemort'tan Beetle Juice'a birbirinden farklı karakterlere bürünmek için tanınmaz hale gelen oyuncuları birlikte hatırlayalım...

    Matt Reeves'in Robert Pattinson'lı "The Batman" filminde The Penguin karakterini canladnıran Colin Farrell, tam anlamıyla tanınmaz hale geldi. Ünlü oyuncuyu karakterin adını taşıyan "The Penguin" dizisinde izlemeye devam edeceğiz.

    Charlize TheronPatty Jenkins tarafından yazılıp yönetilen "Monster" filminde seri kantil Aileen Wuornos'u canlandırdı. Rolü için 30 kilo alan, kaşlarını tıraş eden ve protez dişler takarak tanınmaz hale gelen Theron, başarılı oyunculuğuyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını aldı.

    Joe Wright'ın 2. Dünya Savaşı döneminde geçen biyografik filmi "Darkest Hour"da Winston Churchill'i canlandıran Gary Oldman, filmdeki performansıyla ilk Oscar'ını kazandı. Emekliye ayrılmasına rağmen, Churchill makyajı için filmde çalışan efsanevi makyaj sanatçısı Kazuhiro Tsuji de kariyerinin ilk Oscar ödülünü bu filmle aldı.

    Aksiyon filmlerinin süper starı Tom CruiseBen Stiller tarafından yönetilen komedi filmi "Tropic Thunder"da karşımıza tamamen farklı bir halde çıktı. Makyajla tanınmaz hale gelen Cruise'un filmde canlandırdığı, saygısız, bayağı ve dengesiz stüdyo yöneticisi karakteri de aktörün genelde oynadığı tiplere aykırı bir karakterdi.

    Eddie Murphy, 1990'ların efsane komedi filmlerinden "Çatlak Profesör"de canlandırdığı ana karakter Profesör Sherman Klump'ın yanı sıra 6 karakteri daha canlandırdı ve her karakter için tanınmaz hallerde seyirci karşısına çıktı.

    Michael KeatonTim Burton tarafından yönetilen 1988 tarihli "Beetlejuice" filminde yoğun bir makyaj sürecinden geçerek ikonik bir görünümüe kavuştu ve unutulmaz bir performansa imza attı.

    Rol aldığı filmler için ekstrem boyutlarda kilo alıp vererek birbirinden farklı bedenlerle seyirci karşsına çıkan Christian Bale'in en farklı görünümlerinden biri hiç kuşkusuz Adam McKay'ın "Vice" filmindeydi. Ünlü oyuncu aldığı kilolarla ve makyajın etkisiyle eski başkan yardımcısı Dick Cheney'i canlandırdı.

    Kariyerine romantik komedilerle başlayan ve dram filmleriyle devam eden Heath Ledger'ın Joker rolüne seçilmesi ilk anda şaşkınlık yaratsa da "The Dark Knight" filmi için Joker makyajına bürünen Ledger, ortaya koyduğu performansla efsaneleşti. Filmden sonra hayatını kaybeden Ledger, Joker performansıyla Oscar ödülü kazandı.

    Todd Haynes'in "I'm Not There" adlı alışılmadık biyografik filminde altı oyuncu Bob Dylan'ın yaşamının ve müziğinin farklı bölümlerini temsil eden karakterleri canlandırdı. Cate Blanchett, Dylan'ın 1960'ların ortasındaki kişiliğini anımsatan bir versiyonu olan Jude Quinn karakteriyle izleyici karşısına çıktı.

    2 Oscar adaylığının yanı sıra Emmy ve BAFTA gibi birçok prestijli ödüle aday gösterilen usta oyuncu Ralph Fiennes'in Harry Potter serisindeki karanlık büyücü Lord Voldemort karakteri, oyuncunun en ikonik rollerinden biri oldu. Fiennes, Voldemort rolünde içi boş büyük bir kötü karakterden ziyade tamamen gelişmiş bir karakter gibi hissettirerek mükemmel bir iş çıkarıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top