Hesabım
    En Güzel Kamera Arkası Fotoğraflarıyla Jack Nicholson!

    Efsanevi aktör bugün 85. yaş gününü kutluyor!

    Bugün usta aktör Jack Nicholson'ın doğum günü!

    Toplam 12 kez Oscar'a aday gösterilen ve 3 kez En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan Nicholson, 1960'lı yıllardan 2000'li yıllara kadar her on yılda Oscar adaylığı elde etmesiyle Hollywood'un efsanevi isimlerinden biri.

    Jack Nicholson, 1937 yılında New Jersey'de dünyaya geldi ve 1958 yılında ilk filminde oynadı. 1960'lar boyunca hem filmlerde hem de televizyon dizilerinde rol alarak kariyerinde hızla ilerleyen Nicholson, 1969'da Dennis Hooper tarafından yönetilen "Easy Rider"daki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde ilk Oscar adaylığını kazandı.

    İlerleyen yıllarda "Five Easy Pieces", "Carnal Knowledge", "The Last Detail", "Chinatown", "The Pasenger", "One Flew Over the Cuckoo's Nest" gibi filmlerde Milos FormanMichelangelo Antonioni gibi önemli yönetmenlerle çalışan ve adını Hollywood'un en iyi aktörleri arasına yazdıran Nicholson, 1976'da "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (Guguk Kuşu) filmi ile ilk En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandı.

    Jack Nicholson, 1980'lere Stanley Kubrick'in yönettiği ikonik korku filmi "The Shining" ile giriş yaptı ve kariyerinin en önemli performanslarndan birini ortaya koydu. 80'lerde "Reds", "Prizzi's Honor" ve "Ironweed" ile Oscar adaylığı elde eden oyuncu "Terms of Endearment" ile ikinci Oscar'ını da kazandı.

    Nicholson'ın 1990'lı yıllara girişi yine kariyerinin en ikonik performanslarından biri olan Joker rolüyle oldu. Usta oyuncu 1989 yılında, Tim Burton tarafından yönetilen "Batman" filminde Joker rolüyle Michael Keaton'a eşlik etti. Muaazam kariyerine "A Few Good Men", "Hoffa" gibi filmleri ekleyerek ilerleyen Nicholson 1997'de "As Good as It Gets" ile üçüncü ve son Oscar'ını kazandı.

    Nicholson 2000'li yıllarda Sean Penn tarafından yönetilen "The Pledge", Alexander Payne tarafından yönetilen "About Schmidt" ve Nancy Meyers imzalı "Something's Gotta Give" filmlerinde rol aldı ve 2006'da ilk kez Martin Scorsese ile çalıştı. Nicholson'ın Leonardo DiCaprio ve Matt Damon ile birlikte rol aldığı "The Departed", Martin Scorsese'ye de kariyerinin ilk ve tek yönetmenlik Oscar'ını kazandırdı. 

    Son olarak 2010 yılında "How Do You Know?" adlı romantik komediyle izleyici karşısına çıkan 85 yaşındaki usta aktörü 10 yıldan fazla süredir herhangi bir projede izleyemiyoruz. Biz de bu doğum gününde, Jack Nicholson'ın daha önce rol aldığı efsanevi filmlerin kamera arkası fotoğraflarıyla özlem gidermek istedik...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top