Hesabım
    "Top Gun: Maverick" Prömiyeri Cannes'a Damga Vurdu!

    "Top Gun: Maverick" filminin Cannes Film Festivali'ndeki prömiyerinde jetler gösteri yaptı, Tom Cruise'a sürpriz onur ödülü verildi.

    27 Mayıs'ta izleyici buluşacak olan "Top Gun: Maverick" filminin galası Cannes Film Festivali'ne damga vurdu. 1986 yapımı "Top Gun" filminin yıllar sonra gelen devam filmi, aynı zamanda, 1992'de Ron Howard tarafından yönetilen "Far and Away"in ardından, Cannes'da gösterilen ilk Tom Cruise filmi oldu.

    Filmin başrolü Tom Cruise'un yanı sıra oyuncu kadrosundaki Jennifer Conelly, Miles Teller, Glen Powell, Jon HammGreg Tarzan Davis gibi isimler kırmızı halıda sevenlerinin karşısına çıkarken, filmin temasına uygun olarak jet uçaklarının gösterisi düzenlendi. Gökyüzünü kırmızı - beyaz - mavi renklerine boyayan jetler kırmızı halıda renkli anlar yaşanmasına neden oldu.

    Joseph Kosinski tarafından yönetilen "Top Gun: Maverick"in tüm zamanların en büyük yaz hitlerinden biri olacağı tahmin ediliyor. Filmin Cannes'daki gösteriminin ardından beş dakika boyunca ayakta alkışlanması da bu tahmini doğruladı. 

    Gecenin en büyük sürprizlerinden biri ise Tom Cruise'a onur ödülü olarak Altın Palmiye verilmesi oldu. Bu sürpriz ödül Cruise'a Cannes Film Festivali Başkanı Pierre Lescure tarafından takdim edildi.

    "Top Gun"ın 36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick"in konusu kısaca şöyle: Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi o güne kadar hiçbir pilotun görmediği özel bir görev için eğitirken bulur. Belirsiz bir gelecekle ve geçmişinden gelen anılarla karşı karşıya kalan Maverick, en büyük korkularıyla yüzleşmek ve büyük bir fedakarlık yapmasını gerektiren bir göreve gitmek zorunda kalır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top