Hesabım
    Burcunuza Göre Hangi DC Karakterisiniz?

    En sevdiğimiz süper kahramanlar hangi burçtan?

    Benzer şekilde uzun süredir devam eden medya serilerindeki diğer karakterlerle karşılaştırıldığında, DC Çizgi Romanları'nın tanıttığı efsanevi süper kahramanlar, zaten oldukça tutarlı olan kişiliklerini yıllar boyunca korudular. Bu da onları astrolojik hizalanmaları gösteren 12 Zodyak burcu için ideal semboller haline getirdi.

    Elbette bu kuralın bazı istisnaları var ama genel olarak, DC kahramanları ve kötüleri, kişiliklerini hem çizgi romanlarda hem de sinema ve televizyon temsillerinde oldukça sabit tutuyorlar. Bu durum özellikle DC Evreni'nin temel üçlüsü – Süpermen/Clark Kent, Batman/Bruce Wayne ve Wonder Woman/Prenses Diana için geçerli. 

    Peki çok sevdiğimiz DC kahramanları hangi burçları en iyi şekilde temsil ediyorlar. Bu galerimizde başta Süpermen, Batman ve Wonder Woman olmak üzere pek çok DC kahramanının ve Lex Luthor, Steve Trevor gibi karakterlerin temsil ettiği burçları sizin için listeledik. 

    Burcunuza göre hangi DC karakteri olduğunuzu öğrenmek için sayfaları kaydırmaya başlayın...

    Koç - Wonder Woman

    Koç burcunda doğanlar etkili liderler ve trend belirleyiciler olarak değerlendirilirler. Ateşli, şiddetli ve ilham verici olan Wonder Woman, Koç burcunun mükemmel bir temsilcisidir. Herkesle yüzleşebilecek savaşçı kişiliği, cesareti ve karizmasıyla Gal Gadot'un hayat verdiği bu karakter mükemmel bir lider olarak karşımıza çıkar.

    Boğa - Poison Ivy

    Astrolojik teoriye göre, Boğa çocukları tat, koku ve dokunma duyuları için ortalamanın üzerinde bir takdire sahiptir ve doğrudan fiziksel katılım gerektiren faaliyetlerden daha fazla doyum alabilirler. DC Evreninde, fiziksel dünyayla Poison Ivy'den daha sık, daha doğrudan ve daha geniş ölçekte iletişim kuran biri yok desek yanılmış olmayız. Poison Ivy, 1997 yapımı "Batman & Robin" filminde Uma Thurman tarafından canlandırılmıştı.

    İkizler - Flash

    İkizler burcunun en büyük hedeflerinden biri bilgiyi ve bilgeliği özümsek ve yaymaktır. Ezra Miller'ın canlandırdığı Barry Allen, uzay-zaman sürekliliğini kırmak ve tarihin içinde seyahat etmek için yeterince hızlı hareket edebilen bir adli bilim adamı olarak bu özellikleri tamamen yansıtır. Bir saniyede kitap okumak veya geleceğe koşmak gibi imkansız gibi görünen şeyleri yapabilme yeteneği göz önüne alındığında, Flash aslında her şeyi bilme potansiyeline sahiptir.

    Yengeç - Superman

    Yengeç burcunda doğanlar, ev ve aile gibi kavramlara duygusal bağlılıklarıyla bilinirler. Tıpkı, hem doğduğu yer olan Kripton hem de memleketi Smallville, Kansas ile güçlü bir bağlantısı olan Superman gibi. Sinema ve televizyonun en sevdiği kahramanlardan biri olan Süperman şu anki DC sinematik evreninde Henry Cavill tarafından canlandırılıyor.

    Aslan - Robin

    Aslan - Black Canary

    Aslanlar cesur, korkusuz, atılgan ve kendilerine inanılmaz derecede güvenen karakterlerdir. Tüm bunlar Birds of Prey'de karşımıza çıka Black Canary/Dinah Lance (Jurnee Smollett) ile mükemmel şekilde özdeşleşiyor.

    Başak - Cyborg

    Bir Başak olarak analitik, bilgili ve son derece becerikli olan Cyborg (Ray Fisher), uzaylı güçleri sayesinde dünyadaki herhangi bir bilgisayara girebilir ve teknolojiyi istediği gibi manipüle edebilir.

    Terazi - Lex Luthor

    Lex Luthor (Jesse Eisenberg), kendi kendine yeten, rahatına düşkün ve gerçek bir yenilikçi olarak tam bir terazidir.  Süpermen'den korkar ama güçlerini elde etmek için her şeyi verir ve harika bir manipülatördür, inandırıcılığı sayesinde belgeler ve araçlar elde edebilir. Sonsuz cazibesi onu tehlikeli bir düşman yapar.

    Akrep - Harley Quinn

    Akrep burcu, diğer insanları neyin harekete geçirdiğini anlamaya coşkuyla bağlıdır. Akrep burcuna ilişkin bazı özellikler, bir kişinin psikoloji alanında kariyer yapmasına yol açabilir. DC hayranlarının bileceği gibi, Dr. Harleen Quinzel, başlangıçta Joker'i tedavi etmek isteyen bir psikiyatristtir. Diğer insanlar hakkındaki merakları, manipülatif eğilimlere doğru karanlık bir dönüş yapabilir, ancak aynı zamanda tutkulu sadakati de besleyebilir. Bu da Harley Quinn'i (Margot Robbie) mükemmel bir Akrep yapar.

    Yay - Steve Trevor

    Kendini beğenmiş ve yakışıklı pilot Steve Trevor (Chris Pine), gerçek Yay enerjisini yayar. Kendine güvenen, son derece cesur bir karakter olan Steve, bir Yay burcu olarak aynı zamanda son derece sosyal ve etkileyicidir.

    Oğlak - Batgirl

    Oğlaklar, sarsılmaz kararlılıkları ve iş ahlaklarıyla tanınırlar. Superman'e veya Batman'e saygısızlık olmasın, ancak hiç kimse bu idealleri herhangi bir özel güç veya önemli kaynak olmadan çalışan bir süper kahraman olan Batgirl'den daha iyi anlayamaz. HBO'nun çekimleri devam eden Batgirl filminde bu karakteri Leslie Grace canlandırıyor.

    Kova - Batman

    Kovalar, genellikle çevrelerindeki insanlara çekingen veya mesafeli görünmelerine neden olan bir şekilde kendi düşünceleriyle meşguldürler. Ayrıca idealizm konusunda bir üne sahiptirler. Kova burcunun dünyayı değiştirme dürtüsü genellikle bir tür sosyal veya politik aktivizm biçimini alır. Bruce Wayne'in durumunda ise tüm biçimleriyle adaletsizliğe karşı devam eden bir savaş biçimini alır. Christian Bale ve Ben Affleck'ten sonra, Batman kostümün en son giyen isim Robert Pattinson oldu.

    Balık - Shazam

    Balık burcunun özelliklerini; iyimser, sosyal ve aile odaklı bir kahraman (başlangıçta olmasa da) olan Billy Batson namı diğer Shazam'da (Zachary Levi) kesinlikle görebiliriz! Soyut düşünmeye meyilli ve hayalperest olan Balık burçlarını tam olarak temsil eden Shazam, güçlerini mistik ve sihirli bir şekilde elde etmeye en uygun kahramandır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top