Hesabım
    "Elvis" Hakkında İlginç Bilgiler

    "Elvis" bu cuma sinemalarda!

    Baz Luhrmann imzalı "Elvis" bu cuma sinema salonlarındaki yerini alacak. Sinema ve müzik severlerin merakla beklediği film, Cannes Film Festivali'ndeki dünya prömiyerinden itibaren olumlu yorumlarla beklentiyi arttırdı.

    Filmde Rock'n'Roll kralı Elvis Presley'i genç oyuncu Austin Butler canlandırıyor. Oscar ödüllü Tom Hanks ise Elvis Presley'in karmaşık bir ilişki içinde olduğu menajeri Albay Tom Parker'a hayat veriyor. Presley'in eşi Priscilla Presley rolünde ise Olivia DeJonge'u izleyeceğiz. 

    Senaryosu Baz Luhrmann ve Jeremy Doner tarafından yazılan film, Elvis'in hayatını 1950'ler, 1960'lar ve 1970'ler boyunca takip ediyor. Filmde bu dönemleri hakkını vererek temsil edebilmek için mekan ve kostüm tasarımlarına, saç ve makyaj uygulamalarına oldukça önem verildi. 

    Filmi prömiyerinde izleyen Priscilla Presley'in yanı sıra, kızı Lisa Marie ve torunu oyuncu Riley Keough; yani Presley ailesinin üç nesil kadını filmin Presley'i, yaşadığı dönemi ve yarattığı büyük kültürel etkiyi temsil etme başarısından dolayı övdü. Ayrıca Austin Butler da filmdeki performansıyla ailenin övgülerini aldı. 

    Son dönemlerin en çok konuşulan filmlerinden biri olan "Elvis" belli ki vizyona girdikten sonra daha da fazla konuşulmaya devam edecek. Filmi heyecanla beklerken, gelin film hakkındaki ilginç bilgilere birlikte göz atalım...

    Baz Luhrmann'ın "Elvis"i, dünya galasını 25 Mayıs’ta Cannes'da yaptı. Bu, 2013'teki "The Great Gatsby" yorumu, 2001 müzikali "Moulin Rouge!" ve 1992'deki ilk uzun metrajlı filmi "Strictly Ballroom"un ardından, Luhrmann'ın prestijli festivale giden dördüncü filmi oldu.

    Elvis'i canlandıran Austin Butler, başrole seçilmeden önce, kendini rol için en güçlü aday kılma amacıyla karakteri geliştirmek için beş ay harcadı ve hatta periyodik olarak yönetmen Baz Luhrmann ile atölye çalışması yaptı.

    Austin Butler, seçmelere katılabilmek için piyano çalarak Presley'nin 1977'de cover'ladığı ve bu filmin soundtrack'inde de yer alan popüler şarkı "Unchained Melody"yi söylediği bir videoyu Baz Luhrmann'a ulaştırdı.

    Butler ayrıca, canlandırdığı ikonun fizikselliğini hayata geçirmesine yardımcı olması için hareket koçu Polly Bennett'la çalıştı. Bennett "Bohemian Rhapsody" ve "No Time to Die" gibi hit filmlerin yanı sıra, popüler Netflix dizisi "The Crown"da da çalışmış bir isim.

    Oscar ödüllü Tom Hanks, "Elvis"te, bu müzik ikonunun tek menajeri Albay Tom Parker olarak rol aldı. Parker, Elvis'i ilk olarak country müzisyeni Hank Snow'un da aralarında bulunduğu bir grup şarkıcıyla birlikte turneye çıkaran kişiydi. İlginçtir ki, Hanks ilk yönetmenlik denemesi olan "That Thing You Do" filminde de turnelerde çalan gruplardan sorumlu, deneyimli bir plak şirketi organizatörünü canlandırmıştı.

    Austin Butler, "Elvis"te efsaneyi 1950'ler, 60'lar ve 70'ler boyunca canlandırmak için 90'dan fazla kostüm giyiyor.

    Kostüm tasarımcısı Catherine Martin, ikon moda tasarımcıları Prada ve Miu Miu'yla yakın bir şekilde çalışarak, Olivia DeJonge'un, Elvis'in eşi ve bir stil ikonu olan Priscilla Presley’yi canlandırırken giydiği kostümleri yarattılar.

    Filmiin saç, makyaj ve protez ekipleri, Tom Hanks'i Albay Tom Parker'a dönüştürmek için, karakterin o günkü çekim için kaç yaşında olması gerektiğine bağlı olarak günde üç ila beş saat harcadılar.

    "Elvis", ağırlıklı olarak, Tupelo-Mississippi, Memphis-Tennessee, Las Vegas-Nevada, Hollywood-Kaliforniya ve Elvis'in kariyeri boyunca performans sergilediği çeşitli ABD merkezlerinde geçiyor. Ancak, filmin tamamı Avustralya'da Gold Coast'taki devasa Village Roadshow platolarında ve çevresindeki mekanlarda çekildi.

    Yapımcılar, filmdeki hikayeye hakkını vermek için Graceland'i 1950'lerin sonu, 60'lar ve 70'lerdeki hâliyle yarattılar. Yapım tasarımcıları Catherine Martin ve Karen Murphy, ekipleriyle birlikte, "Elvis" filmi için yapının özelliklerini yeniden yaratmak üzere Graceland Estate tarafından sağlanan mimari planlarda yer alan ayrıntılardan yararlandılar.

    "Elvis" filminin yapım ekibi Graceland'i Elvis'in başarısının bir sembolü ve ifadesi olarak gördüler ve bunu yansıtmak için Avustralya'da Gold Coast'ta yer alan devasa Village Roadshow platolarında iç setler inşa ettiler. Graceland'in dış cephesi, eve giden çimenli yamacın eğimi de dahil olmak üzere, Memphis'teki asıl alana oldukça benzer bir topografyaya sahip olan, Gold Coast'taki bir kırsal mülk üzerine inşa edildi.

    Yapım ekibi iç mekan setlerini inşa ederken Graceland'i Elvis'in evi ilk satın aldığı zamanki hâliyle göstermeyi hedeflediler. Ayrıca, ailenin zaman içinde yaptığı tadilatları göstermek için çeşitli öğeleri değiştirdiler. Örneğin, Elvis ve ailesi taşındığında görülen döşeme tahtaları, sonraki sahneler için, Elvis'in cesurca bir tasarım seçimi yaparak döşettiği kırmızı pelüş halıyla kaplandı.

    Elvis'in hem araba hem de motosikletten oluşan büyük bir koleksiyona sahip olduğu çok iyi belgelenmiştir. Bu nedenle "Elvis" filmi için yapım ekibinin araç departmanı 300'den fazla araba ve motosiklet edindi.

    Soul şarkıcısı Shonka Dukureh, filmde ünlü blues sanatçısı Big Mama Thornton'ı canlandırıyor ve sanatçının orijinal "Hound Dog"unu kendi yorumuyla icra ediyor. Yönetmen Baz Luhrmann şarkının yeniden yorumu için modern rapçi Doja Cat'e de başvurdu ve tanıdık melodinin "Vegas" adlı özgün şarkıyla yeniden yorumunu filmin soundtrack'ine dahil etti.

    2021 Eurovision Şarkı Yarışması'nın galibi İtalyan glam rock grubu Måneskin, Elvis'in soundtrack'i için efsane şarkıcının "If I Can Dream" şarkısını kendi yorumlarıyla ve tek seferde kaydettiler.

    Måneskin'in solisti Damiano David'in doğum günü Elvis Presley'yle aynı: 8 Ocak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top