Hesabım
    Leonardo Dicaprio'nun 13 'Megaloman' Rolü!

    Oscar bahtsızlığıyla bilinen Leonardo DiCaprio son 13 yılda yer aldığı 14 filmin 9'unda zengin ve megaloman karakterleri canlandırdı!

    Hollywood'un sevilen isimlerinden Leonardo Dicaprio'nun. kariyeri birbirinden farklı pek çok rolle doludur. Independent'ın hazırladığı dosyadan derlediiğimiz bu haberimizde de bu rollerden bazılarını sizin için topladık!

    Romantik bir aşıktan büyük bir dolandırıcıya kadar pek çok karakterde boy gösteren ünlü oyuncu son yıllarda belli bir karaktere daha çok bağlanmış gibi görünüyor. Son 13 yıl içerisinde canlandırdığı 14 karakterden 9'unun zengin, megalomanyak ve tahmin edilemez olduğu göze çarparken, bu Leo'nun tekrara mı düştüğü yoksa en başarılı yansıtabildiği karakterin üstüne mi yapıştığı sorusunu akla getiriyor...

    Para Avcısı - Jordan Belfort

    2013 yapımı Para Avcısı filminde canlandırdığı Jordan Belfort karakteriyle büyük beğeni toplayan oyuncu performansıyla Oscar'a aday gösterilse de, ödülü kazanamamıştı. Wall Street'te gerçekleşen en büyük dolandırıcılıklardan birini gerçekleştiren Jordan Belfort'ı temel alan filmde Leo, kibirli, hırslı olan sosyopatı canlandırmıştı.

    Muhteşem Gatsby - Jay Gatsby

    F. Scott Fitzgerald'ın 1925 imzalı romanından beyazperdeye uyarlanan Muhteşem Gatsby, her ne kadar romantik ve tutkulu bir aşkı da anlatıyor olsa, Dicaprio'nun rolü yine biraz aşırı oluyor. Jay Gatsby'nin Daisy'ye ulaşabilmek için yaptığı çılgınlıkları ve Daisy'nin kuzenini manipüle edişini düşünürsek, romantizm ile narsizmin karışımı bir tablo karşımıza çıkıyor.

    Göklerin Hakimi - Howard Hughes

    Howard Hughes'ın hayatını konu alan biyografik film Göklerin HakimiDiCaprio'nun üstlendiği zengin, mental olarak rahatsız ve kibirli karakterlere en önemli örneklerden birini barındırıyor. 2004 yapımı filmde dünyanın en varlıklı insanlarından biri olan Hughes'u canlandıran oyuncuya yönetmen koltuğunda Martin Scorsese eşlik etmişti.

    Zincirsiz - Calvin Candie

    Usta yönetmen Quentin Tarantino'nun beğeni toplayan western türü yapımı Zincirsiz, DiCaprio'nun en dikkat çekici performanslarından birine imza attığı bir film oldu. Sosyopat ve kibirli Calvin karakteri hem zengin, hem acımasızdı.

    J. Edgar - John Edgar Hoover

    2011 yapımı J. Edgar filminde FBI başkanı John Edgar Hoover'ı canlandıran DiCaprio, statü sahibi, zengin ve hırslı bir adam olarak seyirci karşısındaydı. Kendi inandığı idealler uğruna illegal yollara başvurarak imkanlarını sonuna kadar zorlayan bir adam olan Hoover'ı canlandırdığı performans en iyi biyografik uyarlamalar listesinde yer bulmuştu.

    Sıkıysa Yakala - Frank Abagnale Jr.

    Frank Abagnale Jr.'nin hayat öyküsünden esinlenilerek oluşturulan 2002 yapımı komedi-drama filmi Sıkıysa Yakala'da başrolü Tom Hanks'le paylaşan DiCaprio, üstün zekaya sahip, kurnaz ve manipülatif bir karakteri canlandırmıştı. Filmin yönetmenliğini usta yönetmen Steven Spielberg üstlenmişti.

    Başlangıç - Cobb

    Büyük beğeni toplayan Christopher Nolan imzalı bilim kurgu filmi Başlangıç'taki Cobb karakteri örneği biraz daha uzak bir örnek gibi görünse de, insanların bilinçaltlarına girerek kurumsal casusluk yapmak da normal bir düşünce olmasa gerek...

    Kanlı Elmas - Danny Archer

    Ünlü oyuncu, ABD yapımı bir macera-dram filmi Kanlı Elmas'ta kayıp bir elması bulmak için hapishaneden adam kaçırmaya dek uzanan tehlikeli bir yolda yürüyen Danny Archer karakterini canlandırıyordu. Aksiyon dolu filmin yönetmen koltuğunda ise Oscar ödüllü yönetmen Edward Zwick üstleniyordu.

    The Devil in the White City - Dr Henry Howard Holmes

    DiCaprio'nun Paramount yapımı olacak olan en son projesi de listede yer almayı hak eden bir yapım olacak. The Devil in the White City'de kayıtlara geçmiş ilk Amerikalı seri katil H.H. Holmes'u canlandıracak olan oyuncu yine  Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese ile birlikte çalışacak. Erik Larson'ın aynı adlı kitabından uyarlanacak olan yapımın film mimar Daniel H. Burnham ve kurbanlarını cezbetmek için fuar yakınında inşa ettiği oteli kullanan katil Holmes'un iç içe geçen hikayesini işleyecek.

    Göklerin Hakimi - Howard Hughes

    Howard Hughes'ın hayatını konu alan biyografik film Göklerin Hakimi, DiCaprio'nun üstlendiği zengin, mental olarak rahatsız ve kibirli karakterlere en önemli örneklerden birini barındırıyor. 2004 yapımı filmde dünyanın en varlıklı insanlarından biri olan Hughes'u canlandıran oyuncuya yönetmen koltuğunda Martin Scorsese eşlik etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top