Hesabım
    Rolleri İçin Ölümle Burun Buruna Gelen 10 Oyuncu!

    Sualtı çekimi esnasında boğulma tehlikesi atlatmaktan, kalp krizi geçirmeye dek pek çok tehlikeyle karşılaşan cefakar oyuncular bu galeride!

    Hollywood kolay bir camia değildir, her oyuncu bunu söyler. Stresi, baskısı ve zamansızlığı içinde kaos ortamı yaratan, kendine özgü çıkmazları bulunan dolambaçlı bir yaşam tarzıdır aslında. Oyuncular da bu kaos ortamından elbette ki nasiplerini alırlar. İster Yüzüklerin Efendisi'nin Aragorn'u Viggo Mortensen olsun, ister Sihirbazlar Çetesi'nin güzel sihirbazı Isla Fisher, her oyuncunun rolü için ödemesi gereken bedeller olur.

    Bu galerimizde de Hollywood.com'un listesinden yola çıkarak rolünün hakkını az daha hayatıyla verecek olan oyuncuları derledik. 

    Martin Sheen - Apocalypse Now

    Yönetmenliğini Francis Ford Coppola'nın üstlendiği kült film Apocalypse Now'ın, anlattığı Vietnam Savaşı'ndan daha zorlu bir çekim süreci yaşadığı söylenir. Filmin setinde yer alan ölü askerler ve uyuşturucu maddeler sebebiyle Martin Sheen kalp krizi geçirmiş, ancak 1 ay dinlendikten sonra sete dönebilmişti. Durum sebebiyle kendini suçlu hisseden yönetmen Coppola, suçluluktan epilepsi krizi geçirmişti.

    Kate Winslet - Titanik

    Kült aşk filmi Titanik, Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'nun performanslarıyla ölümsüzleşse de, sette romantizm bir yana, inanılmaz tehlikeler atlatılıyordu. Filmin finalindeki geminin batışı sırasında figuranlar bilek kırığı, kaburga çatlağı, dalak ezilmesi ve elmacık kemiği çatlağı gibi sağlık sorunlarıyla karşılaştı. Winslet zatürreeye yakalanmış ve boğulacağından korkmuştu. Fakat sorunlar bununla da bitmemiş, filmin tamamlanmasını kutlamak için verilen partide Istakoz çorbasına katılmış olan PCP yüzünden filmin yönetmeni James Cameron dahil 80 ekip çalışanı hastanelik olmuştu.

    Malcolm McDowell - Otomatik Portakal

    Stanley Kubrick'in kült yapımı Otomatik Portakal'ın Alex'i Malcolm McDowell da rolü için sağlığından olan oyuncular arasında. Filmin Ludovico tekniğini işleyen kısmında gözlerine takılan aparatlar yüzünden korneası çizilen oyuncu kısa süreliğine kör olmuştu. Tahmin edilemez bir acı çektiğini belirten oyuncu, "İyileştikten sonra Stanley çekimi tekrarlamamız gerektiğini söyledi. Yakın planlar olmalıydı. Dublör bana olanları görmüştü, bu yüzden kabul etmemişti. Çekimlerin son günüydü ve çok korkmuştum, bunu sahneyi izlerken de görebilirsiniz" diye açıklamıştı.

    Jackie Chan - Kutsal Silahın Peşinde

    Uzak Doğu'nun modern harikası Jackie Chan dövüş filmleri ve mizah yeteneğiyle her zaman beğeni topladı. Ancak şansı yaver gitmeseydi Kutsal Silahın Peşinde yapımının ardından Chan'i bir daha göremeyebilirdik. Çekim esnasında zıplayıp tutunması gereken dalı yakalayamayınca 4.5 metreden yere çakılıp başını kayalara çarpan oyuncu hemen hastaneye götürüldü. Şans eseri hayatta kalan oyuncunun başına çarpmanın etkisiyle oluşan deliği kapatmak için platik takıldı.

    Margaret Hamilton - Oz Büyücüsü

    Batının Kötü Cadısı Margaret Hamilton, 1939 yapımı Oz Büyücüsü filmindeki performansıyla pek çok çocuğun korkulu rüyası olmuştu. Ancak kendisi de filmin çekimleri sırasında zor zamanlar yaşamış bir oyuncu. Karakterinin Munchkinland'ten çıkışı sırasında duman ve alevlerin içinde kaybolması gerekiyordu, ancak çıkış kapısı arızalandı ve oyuncu kısa bir süreliğine de olsa alevlerin ortasında mahsur kaldı. Çekimler bittiğinde Hamilton'ın ellerinde ve yüzünde 2. ve 3. derece yanıklar oluşmuştu.

    James Caviezel - Tutku: Hz.İsa'nın Çilesi

    Tutku: Hz.İsa'nın Çilesi filminde İsa Mesih'i canlandıran James Caviezel, filmin çekimleri sırasında gerçekten çile çeken oyunculardan biriydi. Rolü için akciğer iltihabından zatürreye, omuz çıkmasından kırbaçlanmaya varan geniş bir işkence yelpazesini deneyimleyen oyuncu, yönetmen Mel Gibson'ın filmin daha gerçekçi kılmak için verdiği direktif üzerine kırbaçlanmış ve sırtında 35 santimlik kesikler oluşmuştu.

    George Clooney - Syriana

    Yönetmen ve senaryo yazarı Stephen Gaghan'ın elinden çıkma casus-dram yapımı Syriana en çok başrol oyuncusu George Clooney için zorlu oldu. Hollywood'un sevilen oyuncusu çekimler sırasında omurgasını öyle kötü incitti ki burnundan dışarı omurilik sıvısı akmaya başladı. Yarasının ağırlığı yüzünden intihar etmeyi bile düşünen oyuncu Rolling Stone'a verdiği röportajda, hastanede yattığı 3 hafta boyunca bu şekilde yaşayamayacağını düşündüğünü belirtti.

    Sylvester Stallone - Rocky IV

    Rocky serisiyle ölümsüzleşen Sylvester Stallone, serinin 1985 yapımı 4. filminde hayatını ciddi olarak ortaya koyan bir oyuncu oldu. Dolph Lundgren'le yumruklaşacağı bir sahnede Lundgren'in beklenenden daha sert bir şekilde vurması üzerine sarsılan oyuncu, akşam saatlerinde kalbinin ve göğsünün şişmesi sebebiyle helikopterle hastaneye kaldırıldı. 8 gün bakım gören oyuncunun hastaneye gecikmesi durumunda ölümünün kesin olacağı belirtildi.

    Tüm Ekip - Yüzüklerin Efendisi

    Tolkien'ın efsanevi Orta Dünya serisi Yüzüklerin Efendisi'nin beyazperde uyarlamasında her oyuncu farklı zorluklarla baş etmek zorunda kaldı. Serinin Sam'i Sean Astin'in ayağına cam battı, Aragorn'u canlandıran Viggo Mortensen ayak parmaklarını kırdı, Legolas'ı canlandıran Orlando Bloom attan düşerek bir kaburgasını kırdı, serinin Gimli'si John Rhys-Davies ise kırık bir kol yetmezmiş gibi bir de duvara tosladı. Hobbit çekimleri sırasında da 27 hayvanın açlıktan öldüğü biliniyor.

    Isla Fisher - Sihirbazlar Çetesi

    Sihirbazlar Çetesi'nin güzel oyuncusu Isla Fisher filmde her ne kadar muhteşem bir sihirbazı canlandırsa da, aslında en vurucu sahnesi hayatına mal oluyordu. Su dolu bir akvaryumdan piranalar içeri dolmadan önce kurtulması gereken oyuncu, çıkmaya çalışırken gerçekten boğulmak üzere olduğunu açıkladı. Ekibin rol yaptığını zannederek çekime devam ettiğini belirten Fisher, "Herkes çok iyi bir iş çıkarttığımı düşünüyordu ama aslında boğulmak üzereydim" diye belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top