Hesabım
    15 Karede Çekici Oyuncu Michael Fassbender!

    İyi ki doğdun Michael Fassbender!

    Michael Fassbender bugün 45. yaşını kutluyor! 

    2 Nisan 1977'de Batı Almanya'da, Alman bir baba ve İrlandalı bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelen Michael Fassbender, oyunculuk kariyerine 2001 yılında yayınlanan, Tom Hanks ve Steven Spielberg tarafından hayata geçirilen ödüllü "Band of Brothers" dizisi ile başladı. 

    Filmlerin ve dizilerin yanı sıra müzik kliplerinde ve reklamlarda da rol alan Fassbinder, 2006 yılında Zack Snyder tarafından yönetilen "300 Spartalı" filminde genç bir Spartalı savaşçı olan Stelios rolünü oynadı. Ticari bir başarı elde eden bu filmin ardından Fassbinder'in şöhret yolculuğu da hızlandı. 

    Michael Fassbinder, Steve McQueen'in 2008 yapımı "Açlık" filminde, İrlanda Ordusu tarafından esir alınan Bobby Sands karakterini canlandırdı. Rolüne hazırlık için günde 600 kalori kaybetmesini sağlayan sıkı bir diyete giren oyuncu, filmdeki performansıyla İngiliz Bağımsız Film Ödülü'nü kazandı.

    Quentin Tarantino'nun "Soysuzlar Çetesi" filminde rol aldıktan sonra Amerikan seyircisi tarafından da tanınır hale gelen Fassbinder, 2011 yılında popüler sinemanın en önemli film serilerinden biri olan X-Men serisine dahil oldu ve "X-Men: Birinci Sınıf" (X: First Class) filminde Magneto karakterini canlandırdı. 

    Fassbinder, aynı yıl Steve McQueen tarafından yönetilen "Utanç" filmiyle en beğenilen performanslarından birini ortaya koydu ve bir yıl sonra, 2012'de yine Steve McQueen filmi olan "12 Yıllık Esaret" ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar adaylığını elde etti. 2015'te Danny Boyle tarafından yönetilen "Steve Jobs" biyografisinde başrolde oynayan Fassbinder, bu kez En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday gösterildi. 

    Son olarak 2019 tarihli "X-Men: Dark Phoenix" filmi ile seyirci karşısına çıkan ünlü oyuncu, yakın bir tarihte Taika Waititi'nin yönettiği "Next Goal Wins" adlı komedi filmiyle yeniden beyaz perdede olacak. 

    #1

    Michael Fassbender, 2 Nisan 1977 Almanya doğumlu.

    #2

    Michael Fassbender oyuncu olmak istediğine 17 yaşında karar vermiş. 19 yaşında Londra'ya taşınarak Drama Centre London'da okumaya başlamış.

    #3

    Michael Fassbender oyunculukla ilgili bir iş bulana kadar barmenlik ve postacılık yapmış.

    #4

    Michael Fassbender ilk profesyonel oyunculuğuna Tom Hanks ve Steven Spielberg'ün başarılı televizyon dizisi Band of Brothers'ta 2001 yılında adım attı.

    #5

    2006 yılında 300 Spartalı filminde Stelios karakterini canlandıran Michael Fassbender, daha sonra Steve McQueen'in başarılı filmi Açlık'ta yer aldı.

    #6

    Fassbender, Açlık filmindeki rolü için günde sadece 600 kalori alabildiği bir diyete başladı. Açlık'tan sonra tüm dikkatleri üzerine çeken oyuncu daha sonra Quentin Tarantino'nun Soysuzlar Çetesi filminde yer alarak kariyerini yukarılara taşıdı.

    #7

    Michael Fassbender daha sonra X-Men: Birinci Sınıf, Tehlikeli İlişki ve çok ses getiren Utanç filminde yer aldı.

    #8

    Kariyerindeki asıl dönüm noktasını sürekli beraber çalıştığı Steve McQueen'in 12 Yıllık Esaret filminde yer alarak gerçekleştirdi.

    #9

    12 Yıllık Esaret filmindeki rolüyle Michael Fassbender En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı kazandı.

    #10

    Michael Fassbender bu yıl Macbeth, Sakin Batı ve son olarak Steve Jobs filminde yer alarak üç başarılı yapımla adından söz ettiriyor.

    #11

    Steve Jobs filminde Apple'ın dünyaca ünlü kurucusu Steve Jobs'a hayat veren Fassbender filmdeki performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı.

    #12

    Michael Fassbender hala Londra'da 1996 yılından beri yaşadığı evde hayatını sürdürüyor...

    #13

    Akıcı bir şekilde Almanca konuşan Fassbender'ın bir tane kız kardeşi var.

    #14

    Bu zamana kadar birçok ünlü isimle adı anılan Michael Fassbender en son ünlü oyuncu Alicia Vikander ile birlikteydi ancak çift bu yılın eylül ayında ayrıldı.

    #15

    Yakışıklı oyuncuyu önümüzdeki yıl Assassin's Creed'in başrolünde Marion Cotillard ile birlikte izleyeceğiz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top