Hesabım
    Halk Desteği İle Çekilen 5 Film!

    Ünlü oyuncu ve yönetmenlerin de kullandığı kitlesel fonlama ile çekilen 5 film!

    kickstarter.com

    Sanatcilar, tasarımcılar, film yapımcıları, müzisyenler, gazeteciler, mucitler, kaşifler için online fon toplayan platformlar bir süredir hayatımıza girdi. Bu platformlardan en bilinenleri Kickstarter ve Indiegogo. İlginç teknolojik projelerin yanı sıra ünlü yönetmenler ve oyuncular başta olmak üzere birçok kişi bu platform üzerinden film projeleri için maddi kaynak imkanı sağladı. Sizler için bu projelerden hayata geçen en popüler 5 filmi bir araya getirdik.

    İyi seyirler!

    Veronica Mars

    2013 yılında 2000'lerin sevilen dizisinin bitmesine çok üzülen hayranları, Veronica Mars  oyuncuları ve prodüksiyon ekibi bir araya gelerek Kickstarter projesi oluşturdular. The Veronica Mars Movie Project ismi ile Kickstarter üzerinden açılan fonlama sonucunda 91,585 kişi 5,702,153 dolar topladı ve film hayata geçti. Veronica Mars'ın uzun metrajlı film projesi olan yapımın başrolünde Veronica karakterini orjinal seride olduğu gibi Kristen Bell canlandırdı. Filmin yönetmen koltuğunda ise dizinin 3 yıl boyunca prodüktörlüğünü üstlenen Rob Thomas yer aldı.

    Keşke Burada Olsam

    Uzun soluklu sevilen televizyon dizisi Scrubs başta olmak üzere, yazıp yönettiği ve başrolünü Natalie Portman ile paylaştığı Garden State filminden tanıdığımız Zach Braff de yeni projesi için online fonlama yöntemini kullanmıştı. 2014 yılında gösterime giren Keşke Burada Olsam filmi için 46,520 kişi aracılığıyla 3,105,473 dolar toplandı.

    Lazer Team

    Rooster Teeth Prodüksiyon tarafından indiegogo.com aracılığıyla halk fonlaması toplanarak çekilen Lazer Team aynı zamanda ekibin ilk uzun metrajlı filmi olma özelliğini taşıyor. Düşen bir UFO'dan buldukları genetik kodlanmış ekipmanlar ile dünyayı kurtarmaya çalışan dört kafadarın hikayesini konu alan film 37,493 kişi tarafından 2,480,334 dolar fonlandı.

    Da Sweet Blood of Jesus

    İçerideki Adam, Malcolm X, 25. Saat gibi unutulmaz filmlerin yönetmeni Spike Lee Da Sweet Blood of Jesus filmini Kickstarter üzerinden gerçekleştirdiği halk fonlaması ile çekti. 6,421 kişi tarafından 1,418,910 dolar bağış toplanan proje için Spike Lee, "Kickstarter daha varolmadan önce ben Kickstarter kullanıyordum. İnternet ve sosyal medyanın olmadığı zamanlarda mektup yazarak, telefon kullanarak filmlerimi yapmak için imkan yaratıyordum" şeklinde konuştu.

    Kung Fury

    Kung Fury atari robotları, dinozorlar, Naziler, Vikingler, İskandinav tanrıları, mutantlar ve mistik süper kung fu güçlerinin olduğu 80'lerin dünyasında adalet için karşısına çıkan herkesi dövüyor. İsveçli yönetmen David Sandberg'in yönettiği bu film aynı zamanda en başarılı Kickstarter film projelerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Film 630,000 dolar fonlandı ve 17.000 kişi tarafından desteklendi. Filmi ayrıca 15. yaşını kutlayan, şehrin bağımsız film festivali !f İstanbul'da izleyebilirsiniz. Bu yıl 18 - 28 Şubat arasında İstanbul'da, ardından Ankara ve İzmir'de bağımsız film tutkunları ile bulaşacak. Filmin gösterim tarihlerine !f İstanbul üzerinden ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top