Hesabım
    Ünlüler ve Gerçek İsimleri!

    Ünlülerin gerçek isimleri ve değiştirme nedenleri!

    Herkesin bir takma ismi vardır. Arkadaş arasında verilen bu isimler, zamanla bizi tanımlayan isimlere dönüşür. 

    Ünlülerin de kendi isimleriyle, kendilerine taktıkları isimler arasında elbette ki farklılıklar var. Biz de bu galerimizde ünlülerin gerçek isimlerini sizler için derledik.

    Nicolas Cage

    Esas ismi Nicolas Coppola olan ve ünlü yönetmen Francis Ford Coppola'nin yeğeni olan Cage, soyismini Marvel süper kahramanı Luke Cage'ten aldı.

    Woody Allen

    Gerçek adı Allen Stewart Konigsberg olan Woody Allen, 15 yaşında bir karar aldı ve adını Woody Allen olarak değiştirdi.

    Louis CK

    Amerikalı ünlü komedyen Louis CK'in asıl soyismi Szekely. Louis ismini yanlış söylendiği için Szekely'in ingilizce okunuşu olan  “C.K” (see-kay) olarak değiştiriyor.

    Michael Keaton

    Oyunculuğa yeni başladığı günlerde Michael Douglas ile karıştırılmamak için soyadını değiştirmeye karar verdi.  Büyük hayranlık beslediği Diane Keaton’un bir resmini gördükten sonra yeni soyadını Keaton yaptı.

    Olivia Wilde

    Asıl ismi Olivia Jane Cockburn olan Hollywood yıldızı, soyadını Oscar Wilde'dan esinlenerek değiştirdi.

    Portia De Rossi

    Arrested Development'ın yıldızı ve Ellen Degeneres'in hayat arkadaşı, Amanda Lee Rogers olarak hayatına başladı. Shakespeare'deki Portia karakterinden etkilenerek ismini değiştirdi.

    Sigourney Weaver

    Yaratık filminin yıldızı Susan Alexandra Weaver ismi ile hayatına başladı. Sigourney ismini 1963 yılında Muhteşem Gatsby filmindeki bir karakterden aldı.

    Sting

    Asıl ismi Gordon Matthew Thomas Sumner olan Sting, ismini bir performansta siyah ve sarı çizgili bir süveter ile çıktığı için grubun lideri Gordon Solomon'un kendisine bal arısı demesi üzerine kalıcı bir lakap haline getirdi.

    Whoopi Goldberg

    Hayalet filmi ile dünya çapında büyük beğeni kazanan Amerikalı aktör hayatına Caryn Elaine Johnson olarak başladı. Whoopi ismini ise aynı adlı şaka torbasından aldı. Adını gaz sesi çıkaran şaka torbalarından alan ünlü oyuncu soyadı olarak Goldberg'ü ise daha ciddiye alınmak adına seçti.

    Miley Cyrus

    Destiny Hope Cyrus olarak hayata başlayan ünlü şarkıcının çocukluk lakabı "Smiley"di. Bir süre sonra bunu kısalttı ve ismini Miley olarak değiştirdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top