Hesabım
    Bisikletin Özgür Ruhunu Taşıyan Filmler!

    Dünya Bisiklet Günü şerefine, bu galerimizde içinden bisiklet geçen filmleri derledik...

    Yaz geldi... Karnelerin alınmasına ve okulların kapanmasına sayılı gün kaldı... Bisiklet zamanı yaklaştı! Dünyanın en keyifli sporu, harika bir zaman geçirme aracı ve aynı zamanda çevreyi kirletmeyen bir ulaşım yönetimi olan bisiklete bu sefer de sinema dünyasından bir göz atalım!

    İçinden bisiklet geçen filmleri sizin için bir araya getirdik, iyi seyirler!

    Pekin Bisikleti

    Pekin Bisikleti, 2001 Berlin Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü'nü alarak yönetmeni Xiaoshuai Wang'e Gümüş Ayı ödülünü kazandırdı. 10 yaşında köyünü terk edip sonrasında gümüş bir bisiklet almak için uğraşan Guei'nin hikayesi konu alınıyor.

    Son Efsane

    Son Efsane filmi Lance Armstrong'un  birinciliklerinin altında yatan gerçekleri konu alıyor. İrlanda'lı bir spor muhabiri, ünlü sporcu Lance Armstrong'un Fransa Bisiklet Turu birinciliklerini performans arttırıcı maddeler kullanarak elde ettiğini kanıtlamak için girdiği mücadeleyi anlatan Son Efsane filmi David Walsh'un kitabından sinemaya uyarlandı.

    Premium Rush

    Joseph Gordon-Levitt'in başrolünde yer aldığı Premium Rush, New York'lu bir bisikletli kuryenin başından geçenleri konu alıyor.

    Quicksilver

    Başrolünde Kevin Bacon'ın rol aldığı Quicksilver filminde, San Francisco'da bisiklet kuryesine katılan Jack Casey'nin hikayesi anlatılıyor.

    Bisikletçi

    Yönetmenliğini Muhsin Mahmelbaf’ın yaptığı ve kendi çocukluğunu anlattığı Bisikletçi filmi İran sinemasının önemli eserlerinden biri olarak görülüyor.

    The Flying Scotsman

    İskoç bisikletçi Graeme Obree'nin gerçek yaşamını anlatan 2006 yapımı The Flying Scotsman filminde, Obreey'i Jonny Lee Miller canlandırıyor.

    BMX Bandits

    Avustralya,1983 yapımı suç-drama türünde BMX Bandits'in oyuncuları arasında Nicole Kidman da yer alıyor.

    Pee-wee'nin Büyük Macerası

    Tim Burton'un yarattığı Pee-wee'nin Büyük Macerası'nın başrolünde  Paul Reubens yer alıyor.

    Breaking Away

    Amerikalı bisikletçi Dave Blaze’nin hayatından yola çıkılarak çevrilen Breaking Away filminin başrolünde Dennis Christopher var. 1979 yılında çekilen filmin yönetmenliğini ise Peter Yates yaptı.

    Bisiklet Hırsızları

    İtalyan Yeni Gerçekçiliği’nin mimarlarından Vittorio De Sica’nın imzasını taşıyan Bisiklet Hırsızları, bir savaş sonrası toplumunun portresini oldukça geniş bir perspektiften çiziyor.

    Belleville'de Randevu

    Gerçek bir "oldschool"  animasyon filmi olan Belleville'de Randevu başarılı bir Fransız çizgi-sinema örneği. Filmde babaannesi tarafından büyütülen bisiklet delisi bir çocuk hikayesi anlatılıyor.

    American Flyers

    Steve Tesich'in senaryosunu yazdığı American Flyers filminin yönetmenliğini John Badlam üstlenirken, filmin başrolünde Kevin Costner yer alıyor. Film, iki bisiklet yarışçısının hikayesini konu alıyor. Ayrıca "yamyam" lakaplı efsanevi bisikletçi Eddy Merckx'in de filmde birkaç saniyelik bir rolü var.

    Armstrong Yalanı

    Yönetmenliğini Alex Gibney'nin yaptığı Armstrong Yalanı'nınkonusu adından anlaşıldığı gibi Armstrong skandalını konu alıyor.

    Bisiklet

    Bir çocuğun en büyük hayali olan bir bisiklete sahip olma üzerinden yoksulluğu, umutsuzluğu ve çaresizliği anlatan kısa film türündeki Bisiklet, genç yönetmen Serhat Karaaslan imzalı. Tamamı diyalogsuz çekilen film yurtiçi ve yurtdışı festivallerde gösterilmiş ve "En İyi Kısa Film" kategorisinde kazandığı birçok ödülle geri dönmüştü.

    Line of Sight

    Line of Sight, Lucas Brunelle’in henüz GoPro rüzgarı spor dünyasını sarmadan önce kaskına yerleştirdiği iki adet handycam ile 2012 yılında çektiği, bisikletli kuryelerin görüntülerinden oluşan belgesel niteliğinde bir film.

    Acının Hayaleti

    Quentin Tarantino’nun filmi Soysuzlar Çetesi’nin uluslararası yıldızı Til Schweiger’in Stipe Erceg ve Jana Pallaske ile başrolü paylaştıkları Acının Hayaleti, yaşamını gözden geçirmeye mecbur kalan kentli bir maceracının öyküsünü düşündürücü fakat iyimser bir bakışla ele alıyor.

    Girl on a Bicycle

    Romantik komedi-dram türündeki Girl on a Bicycle filminin konusu kısaca; İtalyan bir tur otobüs şoförünün aşık olduğu kadına yeni evlenme teklif etmişken, en yakın arkadaşının kötü tavsiyelerini dinlemesi sonucu kendisini içinden çıkılamaz bir durumda bulur. Zira artık Alman bir nişanlısı, Fransız bir karısı ve Avustralyalı iki tane çocuğu vardır.

    E.T

    1982 yapımı bilim-kurgu filmi E.T., 3 milyon ışık yıl uzaktan gelen sevimli bir uzaylı ve Elliot isimli 10 yaşlarında bir çocuğun arkadaşlığını bize gösterdi. Bu sıcak filmin en sevilen sahnesi de, iki dostun gökyüzünde pedal çevirmesi olarak sinema tarihine geçti.

    Girl on a Bicycle

    Romantik komedi-dram türündeki Girl on a Bicycle filminin konusu kısaca ;İtalyan bir tur otobüs şoförünün aşık olduğu kadına yeni evlenme teklif etmişken, en yakın arkadaşının kötü tavsiyelerini dinlemesi sonucu kendisini içinden çıkılamaz bir durumda bulur. Zira artık Alman bir nişanlısı, Fransız bir karısı ve Avustralyalı iki tane çocuğu vardır.

    A Sunday in Hell

    Bisiklet sporu üzerine yapılmış en iyi belgesellerden biri olan 1977 Danimarka yapımı A Sunday in Hell, en zorlu ve en meşhur yarışlardan biri olan Paris-Roubaix'in 1976'daki yarışını ele alıyor.

    Bisikletli Çocuk

    Bisikletli Çocuk, 2011 Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın Bir Zamanlar Anadolu'da filmiyle, büyük ödülü paylaştı.

    Vecide

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 10 yaşınd bir kız çocuğu olan Vecide'nin en büyük tutkusu, bir gün bir bisiklet sahibi olmaktır. Bir kız çocuğunun bisiklete binmesini uygun görmeyen ailesi Vecide'ye istediği bisikleti almayınca iş başa düşer ve küçük kız, para ödülü olan bir Kuran okuma yarışmasına katılır.

    Son Efsane

    Son Efsane filmi Lance Armstrong'un  birinciliklerinin altında yatan gerçekleri konu alıyor. İrlanda'lı bir spor muhabiri, ünlü sporcu Lance Armstrong'un Fransa Bisiklet Turu birinciliklerini performans arttırıcı maddeler kullanarak elde ettiğini kanıtlamak için girdiği mücadeleyi anlatan Son Efsane filmi David Walsh'un kitabından sinemaya uyarlandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top