Hesabım
    Anayurt Oteli" Restore Edilerek Yeniden Seyircilerle Buluştu!

    IKSV, Groupama işbirliği ile “Anayurt Oteli”ni restore ederek sinemamıza yeniden kazandırdı!

    Groupama, İstanbul Film Festivali kapsamında devam eden “Türk Klasikleri Yeniden” projesinin 10. yılında Türk sinemasının unutulmaz başyapıtlarından Anayurt Oteli'ni seyircilerle buluşturdu. Ömer Kavur'un, Yusuf Atılgan'ın romanından uyarladığı 1987 yapımı film restore ederek sinemaya yeniden kazandırdı. 

    30 yıllık ve son derece yıpranmış olan film, Fanatik Film tarafından uzun ve özenli bir çalışmanın ardından büyük titizlikle yenilendi. Tüm çizik, toz ve leke gibi hasarlardan tek tek arındırılan her bir film karesi, orijinaline sadık kalınarak onarılırken, filmin ömrü de 500 yıl uzatılmış oldu.

    Yenilenen Anayurt Oteli filmi dün akşam TİM Show Center’da düzenlenen gala gösteriminde izleyici ile buluştu. Film gösterimi öncesi TİM Show Center’da düzenlenen davet, Groupama ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın yöneticilerinin yanı sıra “Anayurt Oteli” filminin başrol oyuncusu Macit Koper ve filmin diğer oyuncularının yanı sıra film ekibinin de katılımı ile gerçekleşti. 

    Törende birer konuşma yapan Groupama Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Çağrı Merkezleri Direktörü Frederique Guegan Tayar ve festival direktörü Kerem Ayan projenin Türk sineması açısından önemini vurguladılar.

    Avusturalya'da olduğu için bu özel geceye katılamayan Serra Yılmaz ise yolladığı bir video mesaj ile hem seyircileri hem de rol arkadaşlarını selamladı. 

    Ömer Kavur'un baş eseri olarak anılan film, Türk sinemasının en güçlü edebiyat uyarlamalarından biri olarak kabul ediliyor. Filmin başrol oyuncusu Macit Koper bu filmdeki performansıyla Nantes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü ve SİYAD tarafından Yılın En İyi Erkek Oyuncusu seçilmişti. 

    Frederique Guegan Tayar

    Frederique Guegan Tayar

    Kerem Ayan

    Anayurt Oteli Oyuncular ve Film Ekibi

    Anayurt Oteli Oyuncular ve Film Ekibi

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top