Hesabım
    19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali'nde Neler Var?

    19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali başlıyor!

    Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve her yıl daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Uluslararası Eskişehir Film Festivali bugün start veriyor!

    Bu yıl 41 uzun metrajlı film, 4 belgesel ve 55 kısa filmle izleyicilerle buluşacak olan festival yönetmen Paul Negescu’nun “Two Lottery Tickets” filminin Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapıyor.

    5-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında 19. kez sinemaseverlerle buluşacak olan Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu yıl da sinemaseverlere ve iletişim öğrencilerine gösterimi yapılan filmlerin yönetmenlerinin ve usta sinemacıların da içinde bulunduğu söyleşilerin, atölye çalışmalarının ve sinema derslerinin yer aldığı zengin bir program sunuyor. Bakalım bu yılın programında hangi yapımlar var?

    Canlandırma Sineması
 


    Animasyon filmleri, Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin olmazsa olmazı. Bu bölümde, son dönemdeki en başarılı animasyon filmlerini izlemek mümkün. Bu yıl animasyon tutkunlarının izleme fırsatı bulacağı filmler şunlar: Ethel & Ernest, Kırmızı Kaplumbağa ve Window Horses...

    Türk Sineması 2016-2017

    Festivalin bu bölümünde, festivallerden ödülle dönmüş Türk filmleri sinema severlerle buluşacak. Kalandar Soğuğu, Tereddüt, Babamın Kanatları, Koca Dünya, Zer, Rauf, Kaygı ve Rüya filmlerinin gösterimi yapılacak.

    Engelli Farkındalık

    Geçen yıl ilk kez izleyici ile buluşan “Engelli Farkındalık” bölümü bu yıl da festivalde yer alıyor. Festival yönetimince önemsenen bölüm, geçen yıl gördüğü ilgi ile bundan sonra da festivalin ana bölümlerinden biri olacak gibi görünüyor. 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde Engelli Farkındalık bölümünde bu yıl izleyiciler Life Animated, Tramontane, I See You, Uçuyorum Göklerde ve Gökkuşağına Dokunmak filmlerini görebilme şansını yakalayacak.

    Mor Perde

    Festival kapsamında her sene yeni bir başlık belirlenerek o başlık altında özgün filmlerin yer alması sağlanacak. Bu seneki başlık ise “Mor Perde”. Son yıllarda kadın yönetmenlerin olduğu kadar kadını merkeze alan filmlerin sayısında ciddi bir artış gözleniyor. Uluslararası Eskişehir Film Festivali de bu gelişmeye kayıtsız kalmadı.  Mor Perde bölümünde üç özel film yer alıyor. Mor Perde’de Manifesto, Aşkın Çekimi ve Sami Blood filmleri izleyici ile buluşacak.

    Dünya Sinemasının Genç Yıldızları


    Festivalin bu bölümünde sinema dünyasına yeni adım atmış genç yönetmenlerin filmleri yer alıyor. Sinemaseverler yeni yönetmenlerle tanışıyor. Bu filmler; HeartstoneAmerika SquareGodlessLady MacbethHounds of LoveEl Clasico, The Winter ve Clash...

    Sinema Tarihinin Unutulmazları

    “Sinema Tarihinin Unutulmazları” bölümü, klasik filmlerin değerini bilen gerçek sinema tutkunları için özel seçilmiş filmler, yenilenmiş dijital versiyonlarıyla 19. Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nde. Michael Radford tarafından yönetilen 1984 yılı yapımı 1984, Andrzej Wajda’nın yönettiği 1976 yılı yapımı The Promised Land ve Stanley Donen ve Gene Kelly tarafından yönetilmiş olan 1952 yapımı Singin' in the Rain “Sinema Tarihinin Unutulmazları” bölümünde izleyici ile buluşacak.

    Gece Yarısı Sineması

    Uluslararası Eskişehir Film Festivali’nin klasiği haline gelen Gece Yarısı Sineması bölümü bu sene de izleyiciye gergin geceler yaşatmaya hazırlanıyor. Festivalin bu bölümünde XX ve Berlin Syndrome filmlerinin gösterimi yapılacak.

    Hayatımız Belgesel


    Festivalin bu bölümü, sinemacının gözü ile belgelenen hayatları bize sunuyor. David Lynch Yaşam Sanatı, Ben Senin Zencin DeğilimCameraperson ve Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye bu bölümde gösterimi yapılacak filmler. 

    Dünya Festivallerinden


    Dünya festivallerinde gösterimleri yapılmış olan filmlerden bir seçkinin yer aldığı bu bölümde sinemaseverlerin keyifle izleyeceği filmler yer alıyor. Bu filmler: Beden ve Ruh, SatıcıGenç Karl Marx, Hayalet Hikayesi, Ben Madame Bovary Değilim ve Slava...

    60 Seansı

    19. Uluslararası Eskişehir Film Festivalinde Onur ödülleri bu yıl, Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından İzzet Günay ve Lale Belkıs’a verilecek. 60 yaş ve üzeri festival izleyicileri, 60 Seansında İzzet Günay’ın başrolünde yer aldığı bir Osman F. Seden filmi olan 1963 yapımı Beni Osman Öldürdü ile Lale Belkıs’ın başrol oynadığı, Bir Ertem Eğilmez filmi olan, 1970 yapımı Kalbimin Efendisi filmlerini izleyebilecek. Bu yıl festivalde İzzet Günay ve Lale Belkıs, düzenlenecek özel gösterimlerde 60 yaş üzeri izleyicilerle birlikte kendi filmlerini izleyecekler. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top