Hesabım
    2000'li Yılların En Tuhaf 10 Filmi!

    Tuhaf hikayeleri sevenler buraya!

    Tuhaf hikayeler, gizemli karakterler bir arada. Elvis Presley'nin şatafatlı yıllarının ardından sıradan bir huzur evinde geçirdiği garip zamanları kim merak etmez? Absürd filmlerin de içinde yer aldığı bu galerimizde, hayal gücünüzü serbest bırakarak, günlük hayattan biraz uzaklaşmaya davetlisiniz. 

    Keyifli seyirler!

    #1

    Bubba Ho-Tep

    Elvis Presley, şatafatlı yılların ardından kendi kimliğini bir kenara koyarak, sıradan bir huzur evinde hayatının son demlerini yaşamaktadır. Aynı huzur evinde kendisini John F. Kennedy zanneden bir arkadaşıyla muhtelif serüvenlerin içerisine atılmak üzeredir. Bu ikili, kaybettikleri kimliklerinin peşine düşmek konusunda kesin kararlılardır. Ancak yaşadıkları huzur evini kendisine hedef olarak tercih eden, antik bir Mısır mumyası, kendilerini bu amaçlarından alıkoymak için çabalayacaktır.

    #2

    The American Astronaut

    Corry Mcabee'nin yönetmen koltuğunda yer aldığı yapım bilim kurgu ve wester sinemasını bir araya getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Tom Aldredge,  James Ransone,  Peter McRobbie, Annie Golden ve Rocco Sisto yer alıyor.

    #3

    İkinci Kattan Şarkılar

    İnsanların sevgiye, aşka olan açlıkları, kafa karışıklıkları ve en çok da zaafları üzerine bir dramatik komedi olan film pek çok karakterin hayatına tanıklık ediyor. En çok öne çıkan hikaye ise bir baba, onun sevgilisi, en küçük oğlu ve oğlunun kız arkadaşı çevrsinde geçiyor. Büyük yalanlar, terkedişler, ve güven ve beraberlik için sonsuz arzularımıza dair bir film olan yapımın yönetmen ve senartisi ise Roy Andersson.

    #4

    Dead Leaves

    Hiroyuki İmaishi'nin yönetmeliğinde hazırlanan anime filmi kısa film için uzun, uzun metraj için ise biraz hızlı kalıyor. Macera, bilim kurgu ve komedi ögelerine sahip olan yapım “hızlı yaşa genç öl” mottosunda hareket ediyor. Pandy ve Retro kendilerini Tokyo’nun kenarında çıplak, ne yaptıklarını ya da oraya nasıl geldiklerini hatırlayamadıkları bir vaziyette bulurlar. Şehri yağmalamaya çalışan ikili yakalanarak Dead Leaves hapishanesine gönderilirler. Ve bu hapishane gitmek isteyeceğiniz türden bir yer değildir. 

    #5

    Elevator Movie

    Kara komedi tarzında yer alan filmin konusu da oldukça tuhaf; asansörde sıkışan bir adamın hayatına hoşgeldiniz. Sadece birkaç dakikalığına ya da birkaç saatliğine değil, haftalarca ve günlerce süren bu macerada iki kişi birbirini tanımaya başlar. Her gün alışveriş yaptıkları poşetin tekrar dolması ile garipleşen olanlar, kadının tamamen farklı bir “şey”e dönüşmesi ile film sürreal boyutların arasına dalar. 

    #6

    Lunacy

    Sürrealist Çek yönetmen Jan Svankmajer Lunacy filminde insan beyninin en karanlık sırları arasında geriye dönmeyi düşünmeden dolaşıyor. Svankmajer burada Edgar Allan Poe ve Marquis de Sade gibi iki devin küçük öykülerini kendi malzemesine katıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Pavel LiskaJan Triska ve Anna Geislerovà yer alıyor.

    #7

                                                                                 Black Night  Ebedi bir karanlığa gömülmüş Dünya’da entymologist Oscar kendisine ait bir yetenek keşfeder. David Lynch ve Franz Kafka ikilisinin düşüncelerinin karışımı sayılabilecek bir yapım olan filmde, karanlık gecenin altında yatan kabuslar ile yüzleşmeye davetlisiniz.

    #8

                                                                             Taxidermia Büyükbaba, baba ve oğlun hikayesi; György Palfi’nin Taxidermia’sı bedensel ve ruhsal zaafların bir aileyi yıllar içinde nereye götürebileceğinin hikayesini anlatıyor. György Pálfi yönetmen koltuğunda yer aldığı yapım Cannes başta olmak üzere birçok festivalde gösterildi ve büyük beğeni topladı.

    #9

    I Can See You

    Kurumsal inziva hiçbir zaman eğlenceli değildir. Birlikte çalıştığın insanlarla birlikte bir etkinlik içine doğru zorlanmak ise hiçbir zaman iyi sonuçlar vermez. Clara Clean’in takımı bazı sorunlarını çözmek ve yeni reklam kampanyaları için bir çıkış yolu aramaktadır ve bunun için birlikte geçirecekleri bir haftalık kampı uygun bulurlar. Hayatın hızından uzaklaşan ekip yeni fikirlerle dolmuştur. Ancak bu fikirler biraz “delicedir”.

    #10

    Ink

    Konusu, işleyişi ve tarzı ile oldukça iç içe girmiş, karmaşık ögelerin oluşturduğu Ink'in yönetmen koltuğunda Jamin Winans yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda da Jennifer BatterJeremy Make ve Jeffrey Richardson var. Düşük bütçesine rağmen birçok eleştirmen tarafından beğenilen yapım insanlığın sahip olduğu korkuların peşinden gidiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top