Hesabım
    Dünya Güzellik Günü: Fiziksel Sebeplerle Haksız Yere Rol Kaybeden Ünlüler!

    Yaşı veya kilosu sebebiyle Hollywood'un acımasızlığına maruz kalan güzel yıldızlar!

    Hollywood'un kadın oyunculara dayattığı fiziksel kalıplar dillere destandır. Hollywood'ta yer edinmek için yetenekten çok güzellik arandığı, beden ölçülerinizin ve elbise bedeninizin çok önemli olduğu bilinir. Bu kalıplara uymayı reddeden kadın oyuncular ise güzelliklerine ve yeteneklerine rağmen seçmelerine katıldıkları rolleri alamadan geri döner. Hollywood'ta ayakta kalmaya ve kalıpları kırmaya çalışan kadın oyuncular, başlarına gelen bu talihsizlik örneklerini paylaştı.

    Bakalım Hollywood'un demirden kalıpları hangi rolleri hangi yıldızların elinden almış?

    Maggie Gyllenhaal 37 yaşında olduğu zamanlarda, 55 yaşındaki bir adamın sevgilisi olmak için fazla yaşlı olduğu gerekçesiyle bir rolü alamadı.

    Hollywood'un son keşiflerinden Mary Elizabeth Winstead, birkaç yıl önce gittiği bir seçmede çok kilolu olmakla suçlandı. Ancak güzel yıldız, yönetmenin kadın düşmanı olduğunun bilindiği için bu söze şaşırmadığını belirtti.

    Ashley Benson kariyeri boyunca kilo vermesi gerektiğinin söylendiğini belirtiyor. Son dönemde bir deri bir kemik olmadığınız sürece rolleri almakta zorlandığınızı belirten oyuncu, halinden memnun olduğunun altını çiziyor.

    Oscar ödüllü Emma Thompson, 1995 yapımı Aşk ve Yaşam filmindeki rol arkadaşı Hugh Grant konusunda, Grant kendisinden bir yaş küçük olduğu halde onun partneri olmak için fazla yaşlı olduğununu söylendiğini belirtiyor. 

    Başarılı oyuncu Amanda Seyfried, 2010 yılında Mamma Mia'nın başrolünü alabilmek için spor yapıp kilo vermesi gerektiğini, eğer zayıflamasaydı rolün kendisine verilmeyeceğini açıkladı. 

    Genç yaşında başarılarıyla adından söz ettiren Chloe Grace Moretz, 15 yaşında olduğu zamanlarda kendisinden birkaç yaş büyük bir oyuncunun, şişman olduğu için asla kendisiyle sevgili olmak istemeyeceğini söylediğini açıkladı.

    Komedinin sevilen yüzü Amy Schumer, yıldızını parlatan Trainwreck filmi için kilo vermek zorunda kaldığını belirtti.35 yaşındaki oyuncu; "Bana '63 kilodan fazla bir kadın olarak bir Hollywood filminde boy gösterirsen insanların gözleri kanar' dedikleri için kilo vermem gerekti" dedi.

    Oscar ödüllü yıldız Jennifer Lawrence, Açlık Oyunları'nda canlandırdığı Katniss Everdeen rolü için kilo vermesinin istendiğini açıkladı. Kilo vermeyi reddettiğini belirten oyuncu, "Bu imaj üzerinde kontrole sahibiz, bu rol model üzerinde bir kontrolümüz var. Neden onu ulaşılamaz ve ince bir şey yapalım ki?" diye cevap verdi.

    Romola Garai, 38 beden olmanın Hollywood'ta kabul görmediğini belirterek, "Bir markayı arayıp da kırmızı halıda giymemi istedikleri elbisenin 38 bedeni olup olmadığını soramam. Çünkü basın etkinliklerinde giyilmesi beklenen elbiseler dar kalıp 36 bedenlerdir. Eğer Hollywood'ta olmak istiyorsanız zayıf olmak zorundasınız" dedi.

    Jamie Denbo 43 yaşındayken, 57 yaşında bir adamın eşini oynamak için çok yaşlı bulunmuştu. Kurgusal çiftin aynı zamanda 18 yaşında bir kızları vardı ve Denbo 18 yaşındaki bir kızın annesi olmak için de yaşlı bulunmuş oldu.

    Olivia Wilde, 28 yaşındayken Para Avcısı filminin seçmelerine katılmış ve o zamanlar 38 yaşında olan Leonardo DiCaprio'nun partneri olmak için çok yaşlı bulunmuştu. Rol 22 yaşındaki Margot Robbie'ye gitmişti.

    Oscar ödüllü Anne Hathaway, yirmili yaşlarının başındayken ellili yaşlarındaki kadınlar için yazılan rolleri aldığını, şimdi otuzlu yaşlarının başında olduğunu ve 24 yaşındaki oyuncuların kendisinin seçmelerine katıldığı rolleri aldığını açıkladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top