Hesabım
    En İyi Filmleriyle James McAvoy

    James McAvoy 43 yaşında!

    Bugün yetenekli oyuncu James McAvoy'un doğum günü! Ünlü oyuncunun 43. yaşına girdiği bu doğum gününde en iyi filmlerine göz atıyoruz...

    21 Nisan 1979'da Glasgow, İskoçya'da dünyaya gelen James McAvoy, 7 yaşındayken ebeveynleri boşanınca dedesi tarafından büyütüldü. 16 yaşındayken "The Near Room" isimli filmle oyunculuğa başladıktan sonra İskoçya Kraliyet Konservatuarı'na girdi ve 2000 yılında mezun oldu.

    Kariyeri için önce İngiltere’ye daha sonra ise Amerika’ya taşındı. 2005 yılında, Narnia Günlükleri kitabının sinema uyarlaması "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe"da Bay Tumnus karakterini canlandırmasıyla geniş bir kitlede tanınmaya başladı.

    2006 yılında "The Last King of Scotland" filmiyle BAFTA En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'ne, 2007'de ise asıl kariyer sıçrayışını yaptığı "Kefaret" filmiyle En İyi Aktör dalında BAFTA ve Altın Küre'ye aday oldu.

    2011 yılında "X-Men: First Class" filminde Charles Xavier karakterini canlandırdı. Hollywood'un tanınan aktörlerinden biri haline gelen McAvoy, 2014'te Jon S. Baird tarafından yönetilen "Filth" filmindeki performansıyla BAFTA ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

    McAvoy, 2016 yılında ise başarılı yönetmen M. Night Shyamalan'ın "Parçalanmış" filminin başrolünde 23 karakterli hasta bir genç adamı canlandırarak büyük beğeni topladı. Ünlü oyuncu son olarak HBO'nun "His Dark Materials" dizisinde rol aldı.

    Inside I'm Dancing (Damien O'Donnell, 2004)

    Narnia Günlükleri: Aslan, Cadı ve Dolap (Andrew Adamson, 2006)

    İskoçya’nın Son Kralı (Kevin Macdonald, 2006)

    X-Men First Class - (Matthew Vaughn, 2011)

    Trans - (Danny Boyle, 2013)

    Filth - (Jon S. Baird, 2013)

    Split - (M. Night Shyamalan, 2016)

    Glass (M. Night Shyamalan, 2019)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top