Hesabım
    En Güzel Spor Temalı Gençlik Filmleri

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

    .

    Spor ve gençlik filmleri birer türe dönüşeli çok oldu... Spor alanındaki başarı öyküleri, özellikle gençlere ilham vermek için sık sık beyaz perdeye aktarılıyor ve yoğun bir ilgi görüyor.

    Hem sporun önemini anlatan hem de kazanma arzusuna yol açan spor filmleri, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyen herkese hitap ettiği için vazgeçilmezdir. Gençlerin ön planda olduğu filmler ise genellikle onların yaşama karşı duruşunu, yetişkinliğe adaptasyon süreçlerini ve elbette aileleriyle olan sorunlarını işler.

    Bu iki türün bir araya gelmesiyle, herkese hitap eden ama özellikle gençlerin baş ucu filmleri olmaya aday filmler ortaya çıkıyor. İşte Gençlik ve Spor Bayramı'nda izleyebileceğiniz, içinde gençlerin olduğu spor temalı harika filmler...

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun!

    Düet

    .

    Düet

    Belgsel film, senkronize yüzme alanında yıllardır birlikte mücadele eden Mısra ve Defne'nin yaşadığı zorlu süreci anlatıyor. 2016 Olimpiyat elemelerinde düet kategorisinde yarışan ikili, elendiklerinde vakit kaybetmeden 2020 Olimpiyatlarına hazırlanmaya başlar. Ancak bir süre sonra antrenörleri Natalie, hiçbir sebep gösterilmeden görevden alınır. İmkanların kısıtlılığı ve Covid-19 pandemisi eklendiğinde düet için yeni bir yol ayrımı belirir...

    We Are Marshall

    We Are Marshall

    Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu duygusal film, 1970 yılında tüm futbol takımı ve koçları bir uçak kazasında ölen Marshall Üniversite'sinde, uçağı kaçırarak hayatta kalan bir oyuncunun yeni sezonda oynamak için direktörleri ikna etmeye çalışmasını anlatıyor. Yeni bir koç bulunması için harekete geçerler ve koç Jack Lengyel genç oyuncuları en iyi şekilde motive eder. Peki Marshall 1971’de de en az bir oyun kazanabilecek midir?

    Kazanmak Arzusu

    Kazanmak Arzusu

    İki dalda Oscar adayı olan filmde, küçük bir kasaba lisesinin basketbol koçluğunu üstlenen beden eğitimi öğretmeni Norman Dale, öğrencileri cesaretlendirerek, takımı eyalet şampiyonasına taşımak için mücadele verir...

    Unutulmaz Titanlar

    Unutulmaz Titanlar

    Irkçılığın hakim olduğu 1970'lerin Virginia'sındaki bir Amerikan futbolu takımı koç aramaktadır. Siyahi bir koç olan Herman Boone'un başa gelmesi, bütün bu kişilik bunalımlarının kökenine inecek ve insanların karakterlerini sorgulatacaktır. Gerçek olaylardan ilham alan film Washington'ın performansıyla akılda kalıyor...

    The Blind Side

    The Blind Side - 2009

    Evsiz ve travma geçirmiş bir çocuk olan Michael Oher'in, şefkatli bir kadın ve ailesinin yardımıyla Amerikan futbolu oyuncusu olmasının ve NFL'de ilk tur draft hakkı kazanmasının gerçek hikayesi...

    Glory Road

    Glory Road

    1965 yılında lise kız basketbol takımının koçu Don Haskins, Texas Western Miners tarafından koçluk yapması için davet edilir. Bütçe eksikliğine rağmen Haskins, NCAA'ya itiraz etme şansını yakalar ve karısı ve çocuklarıyla birlikte üniversite yurduna taşınır. Beş beyaz oyuncuyla oynamaları için yedi yetenekli ve reddedilmiş siyah oyuncuyu işe alarak güçlü Kentucky'ye karşı 1966 ulusal şampiyonluğunu kazanan efsanevi bir takım kurar.

    Coach Carter

    Coach Carter

    Biyografik filmde Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir...

    Yetenek Avcısı

    Yetenek Avcısı

    Elindeki tüm başarılı oyuncuları kaybeden spor menajeri Jeff Bernstein, bir çıkış yolu ararken, televizyonda Hindistanlı kriket oyuncularını seyreder. Aradığı madeni bulmuş gibidir. Kısa bir Hindistan seyahati sonrası yanında 3 kriket oyuncusu ile döner ama elindeki bu yıldızlar ile alışıla gelmişin dışında bir uygulamaya giderek onların Beysbol Birinci Lig’inde oynamaları için var gücüyle uğraşmaya başlar.

    Bend It Like Beckham

    .

    Bend It Like Beckham

    Hindistan'da yaşayan genç bir kız olan Jesse'nin hayattaki tek tutkusu futboldur. Ailesinin tüm itirazlarına rağmen profesyonel anlamda futbol oynamayı isteyen Jesse, bir gün bu hayalini gerçekleştirme fırsatını yakalar. Daha profesyonel bir futbol takımına kabul edilen genç kız, ünlü futbolcu David Beckham gibi olabilmenin hayallerini kurmaktadır. Ancak bu hayaller ailesi tarafından futbol oynarken yakalanmasıyla suya düşmek üzeredir.

    The Natural

    The Natural

    Yıl 1923. 19 yaşındaki Hobbs, trenle Chicago’ya, bir beyzbol atıcısı olmak üzere şansını denemeye gitmektedir. Yol üzerindeki bir karnavalda karşısına çıkan küçük bir yarışmayı kabul eder. Yeteneklerini sergilerken bir spor yazarı tarafından fark edilir ve kimselerin tanımadığı bu genç yetenek artık beyzbol otoritelerinin radarına girmiştir. Korkunç bir yeteneğe sahip olan Hobbs, kısa sürede efsanevi bir sporcu haline gelecektir.

    King Richard

    .

    King Richard

    Film, Tenis kortlarında birer yıldız haline gelen Venus Williams ve Serena Williams'ın babaları Richard Williams'ın, profesyonel hayatı ve kızları ile olan ilişkisini konu ediyor. Kızlarının adını tarihe yazmak için elinden geleni yapan Richard'ın yoğun planı doğrultusunda Serena ve Venus, California'nın ihmal edilmiş tenis kortu Compton'da her türlü zorluğa ve tüm ön yargılara meydan okur.

    Rudy

    Rudy

    Rudy, çoğu insanın çalıştığı bir çelik fabrikası kasabasında büyüdü, ancak bunun yerine Notre Dame'da futbol oynamak istedi. Sadece birkaç sorun vardı: Notları düşüktü, atletik becerileri zayıftı ve diğer oyuncuların sadece yarısı büyüklüğündeydi. Beş kişilik motivasyona ve ruha sahip olmasıysa en büyük gücüydü... Film gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlandı.

    Bonus: Zaferin Rengi

    .

    Zaferin Rengi

    İşgal altındaki İstanbul'da futbolla direnişin öyküsü... Zaferin Rengi, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da başlatılan milli mücadelenin, işgal altındaki İstanbul’da da büyümesini ve spor tarihimizin en efsanevi başarılarından olan General Harington Kupası'nın hikayesini anlatıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top