Hesabım
    Hayatın Ne Kadar Absürd Olduğunu Anlatan Mockumentary Filmler

    Bu mockumantary filmlerini izlemiş miydiniz?

    Mockumentary, sinema ve televizyon dünyasında sıklıkla gördüğümüz ama hakkında çok bilgi sahibi olmadığımız bir tür. Belgesele benzer bir hava yakalayan ama genellikle kurmaca olan mockumentary filmleri, komedi ögelerinin baskın olduğu yapımlar olarak karşımıza çıkar. 1950'li yıllarda çekilen Swiss Spaghetti Harvest, mockumentary'nin ilk örneklerinden biridir. Günümüzde en çok bilinen mockumentary filmi What We Do In The Shadows olurken, aynı türün dizilerine bakıldığında The Office, American Vandal, Modern Family, Parks and Recreation gibi örnekler verilebilir.

    İşte sizler için derlediğimiz en bilindik mockumentary filmleri! 

    Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)

    Popstar: Never Stop Never Stopping, solo albümü başarısız olan bir popüler müzik grubu üyesinin başarısızlık hikayesini anlatıyor. Andy Samberg'ün performansı, oyuncuya hayranlığımızı katlıyor!

    Drop Dead Gorgeous (1999)

    Drop Dead Gorgeous, işin içine rekabet ve hırs girince en saçma mücadelelerin bile devasa bir hale gelebileceğini kanıtlıyor. Güzellik yarışmasının kızları, hayatları pahasına savaş veriyor!

    Borat

    Şimdilerde devam filmi yolda olan Borat, Kazakistan'ın en önemli insanlarından birinin Amerika'ya, kapitalizmin ortasına gönderilmesini anlatıyor  Sacha Baron Cohen'in en akılda kalıcı performanslarından birinin Borat'ta olduğunu söyleyebiliriz.

    Brüno (2009

    Brüno'nun harika bir film olduğunu söyleyemeyiz. Da Ali G Show'da yaratılan gay modacı karakterin hikayesi anlatılıyor. Mockumentary o kadar ofansif ve rahatsız edici ki, zamanında LGBTQ topluluklarını ayağa kaldırmışlığı bulunuyor.

    This Is Spinal Tap

    Bu kez karşımızda bir rockumentary filmi var. Spinal Tap isimli İngiliz müzik grubu Amerika'da turneye çıkar. Bu sırada belgesellerinin çekilmesi gerekiyordur. Ama turnede o kadar büyük imkansızlıklar olacaktır ki, belgesel mockumentary'ye dönüşür.

    Waiting For Guffman (1996)

    Waiting For Guffman, Broadway'de ilk kez bir iş gerçekleştiren yönetmenin ile Broadway'in kök söktüren eleştirmeni arasında yaşananları konu ediniyor.

    Best In Show (2000)

    Best In Show, köpekleri Mayflower Kennel Club Köpek Show'una katılan bir çiftin absürd hikayesini anlatıyor. 

    What We Do In The Shadow (2014)

    What We Do In The Shadow, Taika Waititi'nin mizah anlayışını herkese duyurmaya başladığı film olarak kabul edilebilir. Vampirlerin son derece modern dünyasına adım attığımız mockumentary'de, günlük yaşamlarına konuk oluyoruz.

    A Mighty Wind (2003)

    A Mighty Wind'de folk müziğin önemli isimlerinden menajer Irving Steinbloom’un ölümünün ardından oğlu tarafından düzenlenen anma konseri konu ediniliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top