Hesabım
    2021 Oscar'ının Sürprizleri ve Göz Ardı Edilenleri

    93. Akademi Ödül Töreni'nde neler oldu?

    Geçtiğimiz akşam düzenlenen 93. Akademi Ödül Töreni, uzun bir süre daha konuşulacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıllarla kıyaslanacak olursa ödüllerin daha adaletli dağıtıldığı söyleniyor. Ödüller verilmeden önce yapılan tahminlerin birçoğu tutmakla birlikte beklenmeyen birinin ödül almadığı biliniyor. Verilen ödüllere çok büyük itirazlar bulunmuyor, ama az da olsa hayal kırıklığı yaratan durumlar mevcut. İşte Oscar'ın göz ardı edilenlerini ve sürprizlerini listeledik. Sizin için hangi isim ya da film sürpriz oldu?

    Göz Ardı Edilen

    Aaron Sorkin belki harika bir yönetmen değil, ama iyi bir senarist. The Trial of Chicago 7, tam 6 kategoride adaylık aldı. Ödül alması beklenen senaryo kategorisinde ise filme ödül verilmedi.

    Sürpriz

    Frances McDormand'ın daha önce de En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde Oscar aldığı düşünüldüğünde, Akademi üyelerinin farklı birine fırsat verebileceği öngörülüyordu. En güçlü adaylardan biri de Carey Mulligan'dı. Ama McDormand ödülü kaptı!

    Göz Ardı Edilen

    Chadwick Boseman, Ma Rainey's Black Bottom'da sergilediği performansla en güçlü En İyi Erkek Oyuncu adaylarından biriydi. Ama Anthony Hopkins de çok güçlüydü. Boseman'ın vefat etmesi üzerine bu ödülün ona verilerek oyuncunun son kez onurlandırılabileceği ihtimali bulunuyordu. Ama ödül, Hopkins'e verildi.

    Sürpriz

    Olivia Colman ve Anthony Hopkins'in başrolünü paylaştığı The Father, yılın en beğenilen filmlerinden biri oldu. Ama filmin senaryo kategorisinde ödül alabileceği hiç düşünüşmemişti. Senaryo ödülü, The Father'ın oldu.

    Sürpriz

    Genellikle Oscar töreninde konuşmalar kısa tutulur. Ama bu kez bir sınırlamanın olmadığı görüldü. Bazı konuşmalar 3 dakikayı geçti. Törene şovlar değil, konuşmalar damgasını vurdu.

    Göz Ardı Edilen

    Regina King'in yönetmeni olduğu One Night In Miami'nin en azından bir ödül sahibi olması bekleniyordu. Özellikle de Speak Now ile aday olduğu En İyi Müzik kategorisinde. Ama ödülü Judas and The Black Messiah'ın Fight For You parçasına kaptırdı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top