Hesabım
    The Witcher Evreninin Geleceği Hakkında Yeni Açıklama

    Dizi sorumlusundan yeni açıklama geldi!

    The Hollywood Reporter ile yaptığı bir röportajda, The Witcher dizisinin baş yapımcısı ve yaratıcısı Lauren Schmidt Hissrich, dizinin geleceğinin yanı sıra yazarların hikaye genişlerken ele alabilecekleri "spin-off fikirleri ve diğer hikayeler" hakkında konuştu. Üçüncü sezonun erken yenilenmesi ve gelecek planları sorulduğunda Hissrich, ilk sezonun başarısının ardından The Witcher evrenini nasıl genişletebilecekleri hakkında tartışmaya başladıklarını söyledi.

    Hissrich, "Yapabileceğimiz bu tür yan diziler ve başka hikayeler vardı, çünkü biliyordum ki ana Witcher'da, kendimizi [Andrzej] Sapkowski'nin hikayelerine kaptıracak yerimiz kalmayacaktı. Hemen düşünmeye başladım: Belirli kavramları, belirli fikirleri nasıl eşleştiririz veya ayrıştırırız, böylece onları açıklayıcı şekillerde ele alma konusunda endişelenmemize gerek kalmaz mı? diye. Aslında onları havaya uçurabilir ve daha dramatik hale getirebiliriz. Söylemeliyim ki, Covid tüm bunlarda bir delik açtı çünkü genişlemeyi düşünmeye başladık ve sonra aniden, bilirsiniz, The Witcher Sezon 2'yi iki yıl daha gösteremeyeceğiz gibi bir durum oldu. Ve artık kimsenin umursamayacağına dair derin bir endişem vardı. Bilirsiniz, izleyicilerin geri gelmek istediğinden nasıl emin oluruz? Sekiz bölümden sonra, ikinci bir sezonu görmek için 700 gün ve daha fazla beklemeye istekli olacaklardı. Ve muhtemelen son iki hafta içinde, bu konuda tekrar heyecanlanmama izin verdim.“ dedi.

    Hissrich ayrıca, Andrzej Sapkowski'nin romanlarına ve video oyun serisine dayanan The Witcher ile kemik bir hayran kitlesine sahip bir dizi yürütmenin zorluklarını ele aldı ve “Aslında işimin biraz daha kolaylaştığını düşünüyorum çünkü zaten bir video oyunu uyarlaması var. Kitapları seven izleyiciler, tutkuyla bağlı oldukları bu şeyin farklı bir formata dönüştürülmesinin ve hikayelerin biraz farklı şekillerde anlatılmasının nasıl bir his olduğunu zaten biliyorlar. Bu yüzden, ben buraya gelmeden önce bile bu yol çizildiği için şanslı olduğumu hissediyorum. Ve dizileri her zaman bu dünyanın hikayelerini anlatmanın başka bir yolu olarak düşünürüm. Yani, bilirsin, üzerine kendi damgamı nasıl koyduğumu hiç düşünmem. Gerçek şu ki, bir romanı ya da bu durumda yedi romanı ve binlerce sayfayı televizyona uyarlamanın saf eylemi bile tek başına bizi bu hikayeleri anlatmanın yeni yaratıcı yollarını düşünmeye zorlar." dedi.

    Hissirch, sözlerine şöyle devam etti: "İkinci sezon için uyarladığımız kitap olan Blood of Elves uzun karakter profillerine sahip olduğu için uyarlamaktan gerçekten çok korktum ve sadece Geralt ve Tris'in dostlukları hakkında bölümler bile çok zordu. Sadece konuştukları ve birbirleriyle ilgilendikleri koca bir bölüm var ve bunlar, bu sezon tutmak istediğimiz şeylerdi. Yine de, [konuya] bir tür itici manevra koymazsak, hayranları meşgul etmek için yeterli olmayacağını biliyorduk. Yani, Yennefer bu konuda mükemmel bir örnek. Geralt tarafından hizmete çağrıldığında, kitabın üçte birinin son bölümüne kadar görünmüyor. Geralt'ın gelip Ciri'yi eğitmesi için ona ihtiyacı var. Ve düşündüm ki, hayranların en sevdiği karakterlerden birinin kanatlarda beklediği ve kendi hayatını hiç ilerletmediği bir hikaye yapabilir miyiz? Sodden savaşından bu yana başına gelenleri, karşılaştığı zorlukları, gündemini ve yolculuğunu anlamadan birdenbire Geralt'ın hikayesine girmesini mı sağladı? Düşündüm, bunu onun karakterine yapamam diye düşündüm."

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top