Hesabım
    Julia Roberts ve Sean Penn'li Politik Drama "Gaslit"ten Fragman

    Dizi, tarihi skandal Watergate'i anlatıyor

    Julia Roberts ve tanınması güç bir Sean Penn, eskimiş Watergate skandalına yeni bir soluk getirmeyi vaat eden Starz mini dizisi Gaslit'te başrol oynuyor. Projenin ilk fragmanı yayınlandı. Gaslit showrunnerı Robbie Pickering, “Gaslit, daha önce hiç duymadığınız bir Watergate hikayesidir. Gösterinin merkezinde, tüm skandalı tamamen açığa çıkaran ve nihayetinde kısmen kendi sevgili kocası Başsavcı John Mitchell (Penn) tarafından ortaya atılan kısır bir Beyaz Saray karalama kampanyasının konusu haline gelen, Martha Mitchell (Roberts) var. Ayrıca, üst düzey bir yönetim avukatı olan ve skandalı örtbas etmeye sürüklenen karısı Mo (Betty Gilpin)'yla bilrikte ön plana itilen John Dean'i (Dan Stevens) de görüyoruz." dedi.

    Gaslit, daha önce sinema ve TV'de birkaç kez işlenen Watergate Skandalı'nın, Nixon'ın beceriksiz ve fırsatçı astlarından, suçlarına yardım eden dengesiz bağnazlara ve sonunda tüm çürük girişimi ortaya çıkaran trajik muhbirlere kadar, skandalın anlatılmamış hikayelerine ve unutulmuş karakterlerine odaklanan modern bir yorumu olarak tanımlanıyor.

    Baş yapımcı Sam Esmail, Televizyon Eleştirmenleri Derneği basın turu panelinde çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Bu skandalda bu kadar etkili rol oynayan kadınların görmezden gelinmesinin ve susturulmasının bir hata olduğunu düşünmüyorum. Bence bu planlı bir hamle. Bu hikayenin aldığı perspektif değişimi de tam olarak bu.” dedi.

    Penn, tüm oyuncular ve ekip aşılanana kadar yapımda çalışmayı reddettiği için yapım geçen temmuz ayında manşetlere taşındı. O zamanlar, Gaslit stüdyosu NBC Universal'ın daha sınırlı, birlik tarafından müzakere edilen aşı gereksinimleri vardı. Penn, eylül ayında prodüksiyona geri döndü. Gaslit, Slate'in Slow Burn podcast'inin ilk sezonuna dayanıyor. Matt Ross yönetti ve yürütücü yapımcılığını üstlendi. Esmail ve Chad Hamilton, Roberts, Lisa Gillan, Marisa Yeres Gill, Gabriel Roth ve Josh Levin ile birlikte yönetici yapımcı olarak görev yaptı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top