Hesabım
    Gerilim Dizisi Archive 81, İlk Sezon Sonunda İptal Edildi

    Netflix, beğenilen diziyi süpriz bir şekilde iptal etti

    Netflix'in sevilen dizisi "Archive 81", sürpriz bir şekilde sadece bir sezonun ardından iptal edildi. Sekiz bölümlük dizi, ocak ayında yayıncıya giriş yaptı. Dizi, 1994'te hasar görmüş video kaset koleksiyonunu restore etme işine giren arşivci Dan Turner'ı (Mamoudou Athie) takip ediyor. Turner, Melody Pendras (Dina Shihabi) adlı bir belgesel yapımcısının Visser Apartmanı hakkındaki çalışmalarını yeniden yapılandırırken, onun tehlikeli bir tarikat hakkındaki soruşturmasının içine çekilir.

    Oyuncular arasında Evan Jonigkeit, Julia Chan, Ariana NealMatt McGorry ve Martin Donovan da yer aldı. Seri, aynı adlı podcast'ten ilhamla yazıldı. Aynı zamanda baş yapımcı ve showrunner olarak da görev yapan Rebecca Sonnenshine tarafından televizyon için geliştirildi. Atomic Monster'dan James Wan ve Michael Clear aynı zamanda Rebecca Thomas, Antoine Douaihy ve Paul Harris Boardman ile birlikte yürütücü yapımcı kadrosunda yer aldı.

    Netflix, daha önce yenileme ve iptal kararlarını bir dizinin izlenme sayısına göre ve bunun karşılığı olan bütçesine göre değerlendirdiğini söylemişti ama yayıncı, haftalık en iyi 10 listesinin ötesinde herhangi bir izleyici sayısı rapor etmiyor. Bu sebeple, “Archive 81”, çıkışından kısa bir süre sonra kendisini en iyi 10 listesinde bulduğu ve ilk haftasında ikinci sıraya ulaştığı için iptal kararı sürpriz olarak nitelendiriliyor.

    Dizi ayrıca, ilk çıkışında çoğunlukla olumlu eleştiriler aldı ve Rotten Tomatoes'da ortalama %81 gibi, eleştirmenlerden geçer not aldı. Genelde, sevilen ve iptal edilen diziler başka bir platformda yollarına devam edebiliyorlar ama Netflix orijinalleri için bu durum pek söz konusu olmuyor ve özel anlaşma altında bulunan yapımcılar projeyi rafa kaldırıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top