Hesabım
    Netflix'in Yeni Korku Dizisi ‘Archive 81’dan Fragman

    Netflix, yeni diziden ilk fragmanı yayınladı!

    New York'ta yaşamak söz konusu olduğunda, emlak kadar korkutucu çok az şey vardır. Ancak, 14 Ocak'ta prömiyer yapacak olan Netflix'in "Archive 81" adlı dizisinde korkutan kira veya emlakçılar değil. Fragmana göre hayal gücünün yarattıkları. En azından dizinin ilk fragmanında verilen izlenim bu. Aynı adı taşıyan üç sezonluk podcast'e dayanan yeni korku gerilim dizisinde, bir video arşivcisi olan Dan'in (Mamoudou Athie) bir yangında hasar gören VHS kasetlerini onarmaya çalıştığını görüyoruz. “The Ring”den “V/H/S/”ye kadar herkesin bildiği gibi, analog üzerinde yatanlardan daha korkutucu bir şey yoktur.

    Tabii ki Dan, maske takma, modern dans ve bazı çok korkutucu kiracı toplantıları da dahil olmak üzere, çok garip şeylerin gerçekleştiği belgesel Melody aracılığıyla 1994 yılında New York'ta bir apartmanı keşfetmesine yardımcı olacak bazı kasetleri geri yükleyebilir. Şu anda Dan'e görünmeye başlayan şeytani yüzlerden bahsetmiyoruz bile.

    İşte resmi özet: “'Archive 81', 1994'te hasar görmüş video kaset koleksiyonunu restore etme işine giren arşivci Dan Turner'ı (Mamoudou Athie) takip ediyor. Visser apartmanındaki tehlikeli bir tarikat hakkındaki soruşturmasına başlıyor. Sezon, bu iki zaman çizelgesinde ilerledikçe, Dan kendini yavaş yavaş Melody'ye ne olduğunu ortaya çıkarmaya takıntılı halde bulur. İki karakter gizemli bir bağlantı kurduğunda, Dan onu 25 yıl önce karşılaştığı korkunç sondan kurtarabileceğine ikna olur.”

    Kadroda ayrıca, Evan Jonigkeit, Martin Donovan, Matt McGorryJulia Chan ve Jess rolünde Ariana Neal yer alıyor. Korku ustası James Wan (“Insidious”) baş yapımcı, Rebecca Sonnenshine (“The Boys”, “The Vampire Diaries”, “Outcast”) ise showrunner olarak görev yapıyor. Sekiz bölümün tamamı 14 Ocak'ta Netflix'te yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top