Hesabım
    İddialı Suç Draması "The Staircase"ten Fragman

    Dizinin başrollerinde Oscar'lı oyuncular var

    Gerçek hayatta hüküm giymiş bir katil olan Michael Peterson'ın (Colin Firth) yeni bir mini dizide uyardığı gibi, bu dünyada sahip olduğumuz tek şey ailedir. HBO Max'in 5 Mayıs Perşembe günü gösterime girecek olan "The Staircase" dizisinin ilk fragmanı, Michael'ın karısı Kathleen Peterson'ın (Toni Collette) öldürülmesiyle ilgili soruşturmadan kaçmak için ne kadar yol kat ettiğini ortaya çıkardı.

    Jean-Xavier de Lestrade'nin 2004'ten 2018'e kadar uzanan aynı adlı gerçek suç belgesellerine dayanan mini dizi “The Staircase”, Antonio Campos tarafından yaratıldı ve 9 Aralık 2001'de Kuzey Carolina'daki Peterson'ların Durham Malikanesi'nde yaşanan olayları takip ediyor. Kathleen, evin merdivenlerinin dibinde ölü bulundu. Kocası, Deniz Piyadeleri gazisi Michael, 2003 yılında Kathleen cinayetinden hüküm giydiğinde romancı, gazete köşe yazarı ve belediye başkan adayıydı.

    Savcılar, Michael'ın karısını döverek öldürdüğünü savundu. O ise, alkol ve Valium içtikten sonra düştüğünü iddia etti. Ancak bir otopsi, Kathleen'in başının arkasına künt bir cisimle aldığı darbeler de dahil olmak üzere birden fazla yaralanmadan dolayı öldüğü sonucuna vardı. Michael, mahkumiyeti bozulana kadar yıllarını hapiste geçirdi. 2017'de adam öldürme suçlamasıyla cinayeti itiraf etti ve yattığı süre düşülerek serbest kaldı. Sekiz bölümlük Max Original mini dizisi, 5 Mayıs'ta ilk üç bölümle başlayacak ve ardından 9 Haziran'a kadar her hafta bir yeni bölüm gelecek.

    Rosemarie DeWitt, Kathleen'in kız kardeşi Candace Zamperini rolünde. Bu, DeWitt ve Collette'in “The United States of Tara”dan sonra ikinci kez kardeş olarak oynayışı olacak. Sophie Turner, Dane DeHaan ve Patrick Schwarzenegger, Petersons'ın çocuklarını canlandırıyor ve Michael Stuhlbarg ve Parker Posey avukatları canlandırıyor. Juliette Binoche, Olivia DeJonge, Tim Guinee, Vincent Vermignon ve Odessa Young da başrolde. Orijinal belgesel 2005'te Peabody Ödülü kazandı ve daha sonraki bölümler Peterson davasındaki ifşalar boyunca güncellendi. Belgelerin tamamı Netflix'teki belgeselde yayında. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top