Hesabım
    Apple TV'nin ‘Metropolis’ Uyarlaması Avustralya'da Çekilecek

    Fritz Lang başyapıtı, TV'ye uyarlanıyor!

    Apple TV+'ın Fritz Lang'ın klasik sessiz dönem bilim-kurgu filminden ilham alan destansı dizisi “Metropolis” Avustralya'da çekilecek. "Mr. Robot” yaratıcısı Sam Esmail, sekiz bölümden oluşan projenin yazarı, yönetmeni ve showrunnerı. Dizi, NBCUniversal'ın Universal Studio Group alt şirketi tarafından üretiliyor. Hikaye, fütüristik Metropolis şehrinde geçiyor.

    Şehrin zengin seçkinleri çatı katlarında ve zevk bahçelerinde cömert bir konfor ve rahatlık hayatının tadını çıkarırken, çok sayıda işçi her şeyi çalışır durumda tutmak için şehrin bağırsaklarında tehlikeli makinelerde çalışıyor. Metropolis'in en güçlü adamının oğlu Freder Fredersen, Maria adında genç bir işçiyle tanıştıktan ve bir iş kazasında çok sayıda işçinin ölümüne tanık olduktan sonra uyanış yaşar. Proje, Victoria Eyaleti'ndeki sinema sektörü destek kuruluşu VicScreen tarafından yönetilen Victorian Screen Incentive'den hibe fonu almak üzere onaylandı. Muhtemelen, Screen Australia tarafından yönetilen federal üretim teşvikleri için uygun olacak. Victoria eyalet hükümeti ayrıca, arka plan ortamlarını ve görsel efektleri görüntüleyen yüksek teknolojili dijital ekranlar dahil olmak üzere son teknoloji sanal üretim altyapısının inşasını destekleyerek “Metropolis”e katkı verecek.

    Bu tür sanal üretim teknikleri, “Star Wars” yan serisi “The Mandalorian”da kullanıldı ve dünya çapındaki üretim merkezlerinde altyapı kuruluyor. “Metropolis” tarafından kullanılmasının ardından Victoria LED alanı, diğer uluslararası yapımlar ve yerel filmler ve diziler tarafından kullanılmak üzere yerinde kalacak. VicScreen, "Metropolis"in, NBCU'nun birkaç yıl içinde doğrudan Victoria ekonomisine 416 milyon A$ enjekte etmesi beklenen bir dizi projenin ilki olacağını bildirdi. Yalnızca “Metropolis”in, 500 Victoria kadrosu ve ekibi ve 2.400'den fazla figüran dahil olmak üzere 3.980 yerel iş yaratması bekleniyor.

    VicScreen CEO'su Caroline Pitcher şunları söyledi: “'Metropolis', dünyanın teknik açıdan en iddialı ekran yapımlarından biri olmaya hazırlanıyor ve olağanüstü ekibimiz ve konumlarımızla birlikte son teknoloji altyapı burada inşa ediliyor. Melbourne'ü gerçekten dünyanın en iyi sinema yapım şehirleri arasına yerleştiriyor.” NBCU'nun “La Brea” ve “Clickbait” serileri Victoria'da çekildi. Garth Davis'in yönettiği, Saoirse Ronan ve Paul Mescal'ın başrollerini paylaştığı bilim kurgu draması “Foe” geçtiğimiz günlerde yine burada tamamlandı. Yerel yönetmen Michael Gracey şu anda eyalette Robbie Williams'ın biyografik filmi “Better Man”i çekmeye hazırlanıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top