Hesabım
    Netflix'in Suç Komedisi 'Clark'tan Fragman

    Netflix, bir İsveç komedisiyle geliyor!

    Netflix, İsveçli yönetmen Jonas Åkerlund (Spun, Lords of Chaos, Polar) tarafından çekilen suç komedi dizisi Clark'ın ilk uzun fragmanını yayınladı. Clark, 70'lerde Stockholm'de başarısız bir banka soygunu sırasında "Stockholm Sendromu" fikrini ortaya çıkaran İsveçli suçlunun hikayesini anlatıyor. Clark Olofsson "ünlü gangster" olarak anılıyor ve on yıllar boyunca Avrupa'nın her yerinde hapishanelerden kaçmayı ve soygunlar yapmayı başardı.

    Åkerlund, proje hakkında, "Clark, politik olarak en yanlış hayatı yaşayan adamın hikayesi. Bunlar her zaman aradığım türden hikayeler. Bu, aşırı şiddet içeren, esprili, duygusal, gerçek ve gerçeküstü bir biyografi. 'Stockholm Sendromu' ismine bir yüz ama bu sadece Norrmalmstorg Soygunu ile ilgili değil. Tüm hayatı ve onu olduğu gibi yapan şey, inanılmaz kariyerinin gerçekleri ve yalanları hakkında." dedi.  Bill Skarsgård, Clark'ı oynarken, diğer oyuncular arasında Alicia Agneson, Vilhelm Blomgren, Sandra Ilar, Kolbjörn Skarsgård ve Hanna Björn yer alıyor.

    Clark Olofsson'un otobiyografisindeki gerçeklere ve yalanlara dayanan İsveççe dizi, Clark'ın ilk yıllarından günümüze kadar olan yılları konu alacak. Kötü şöhretli gangster, suç kariyerine 1960'larda başladı ve çağdaş İsveç tarihinin en tartışmalı kişiliklerinden biri haline geldi. Çok sayıda uyuşturucu kaçakçılığı, cinayete teşebbüs, saldırı, hırsızlık ve düzinelerce banka soygunu ile suçlandı, hayatının yarısından fazlasını parmaklıklar ardında geçirdi ve arkasında travma, kalp kırıklığı, hayal kırıklığı dolu genel bir yıkım bıraktı.

    1970'lerde Clark, Stockholm'deki başarısız bir banka soygunu sırasında "Stockholm Sendromu" fikrini ortaya attı ve o zamandan beri tüm İsveç'i kendisine aşık olmaları için kandıran ünlü suçlu konumunu korudu. Clark, daha önce Spun, Horsemen, Small Apartments, Lords of Chaos ve Polar filmlerinin yönetmeni ve ayrıca Beyonce'nin "Lemonade" de dahil olmak üzere tonlarca müzik videosunun yönetmeni olan ünlü İsveçli film yapımcısı Jonas Åkerlund tarafından yönetilen bir mini dizi. Bölümler Fredrik Agetoft, Peter Arrhenius ve Jonas Åkerlund tarafından yazıldı. Netflix, 5 Mayıs 2022'de dizinin prömiyerini yapacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top