Hesabım
    Midnight Club, Mike Flanagan'ın Diğer Netflix Dizilerine Bağlı mı?

    Flanagan'dan yeni bir korku dizisi geliyor!

    Netflix, korku ikonu Mike Flanagan'ın The Midnight Club'ının ilk teaserını yayınladı ve izleyicilerin bu sürümün yönetmenin The Haunting of Hill House gibi türdeki daha önceki çalışmalarıyla bağlantılı olup olmayacağını merak etmelerine yol açtı. Bir yazar ve yönetmen olan Flanagan, son birkaç yılını Netflix'in önde gelen korku türü yaratıcısı olarak geçirdi. The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor ve Midnight Mass gibi hitleriyle Flanagan'ın televizyon soyağacı inkar edilemez derecede etkileyici.

    Bu son başarı dizisinin bir sonucu olarak, Flanagan'ın yazar Christopher Pike'ın genç yetişkin korku romanı The Midnight Club'ı yayın hizmetine uyarlayacağı haberi tür meraklıları arasında büyük heyecan yarattı. 1994'te yayınlanan kitap, doğaüstü korku ve trajik gençlik melodramının alışılmadık derecede hareketli bir karışımını sunarak, Flanagan'ın karakter odaklı drama ve ürpertici korkunun benzersiz kombinasyonu için mükemmel bir uyum sağlıyor. Anlaşılır bir şekilde, The Midnight Club'ın ilk teaser'ının yayınlanması, bazı izleyicilerin dizinin Flanagan'ın önceki çalışmalarıyla bağlantılı olup olmayacağını merak etmesine neden oldu.

    Midnight Club, Stephen King uyarlaması Midnight Mass ile bazı oyuncuları paylaşsa da dizinin Flanagan'ın Netflix için daha yaptığı çalışmalarına kanonik olarak bağlanması olası değil. Bir bakımevinde geçen The Midnight Club, geceleri korkunç hikayeler anlatarak vakit geçiren bir grup ölümcül hasta genci takip ediyor. Aralarından ilk ölenin ölümden sonra diğerlerine ulaşacağına dair bir anlaşma yaptıklarında, gruplarından birinin ölmesiyle garip olaylar başlıyor.

    Aslında, Flanagan'ın son serisi Midnight Mass de önceki iki diziye doğrudan atıfta bulunmadı. Midnight Mass'ın cüretkar tek plan sekansı, The Haunting of Hill House'un daha da iddialı tek plan sekansını andırıyordu ve bazı oyuncular her iki gösteride de yer aldı. Ancak, Midnight Mass'ın doğaüstü tehdidi farklı bir nitelikteydi. Sonuç olarak, The Haunting of Hill House'un hayalet istilasına uğramış senaryosuyla aynı kurgusal evrende yer almış olsaydı, gerçekçi tonunu kaybedebilirdi. Elbette, hepsi aynı zihnin ürünü ve aynı atmosfere sahip.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top