Hesabım
    Kevin Spacey Belgeseli Geliyor: ‘Spacey Unmasked’

    Spacey skandalı ekranlara geliyor!

    İngiltere yayıncısı Channel 4, skandallarla anılan aktör Kevin Spacey hakkında iki bölümlük bir belgesel hazırladı. Spacey şu anda Birleşik Krallık mahkemelerinde birden fazla cinsel saldırı iddiasıyla mücadele ediyor. Önümüzdeki ay ikinci bir duruşmaya katılacak ve muhtemelen yıl sonu veya 2023'ün başlarında kurulacak bir dava daha var. Ayrıca, 2017'de Spacey'e karşı ilk cinsel saldırı iddiası, sonraki davaların da önünü açtı ve karşısında aktör Anthony Rapp yer alıyordu.

    Geçici olarak “Spacey Unmasked” ismiyle anılan belgesel dizisi, All3Media ile birlikte Roast Beef Productions (“Pussy Riot: A Punk Prayer”) tarafından yapılacak. Hem Rapp'in davasını hem de Birleşik Krallık'taki cezai takibatları araştıracak. Resmi kayıt satırında, "'Spacey Unmasked', dünyanın en güçlü ve saygın aktörlerinden birine adli bir bakış atacak. Çocukluğundan, Broadway'deki aniden ortaya çıkan başarısına ve yıldız mertebesine hızlı yükselişinden, şimdi birden fazla erkeğin istismar, cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarıyla karşı karşıya olduğu için gözden düşmesine kadarki hayatını irdeleyecek. İki bölümlük dizi, Spacey'nin davranışını, diğerlerini nasıl etkilediğini ve neden şimdi konuşmaya karar verdiklerini araştıracak." yazıyor.

    Kira Phillips yönetecek, Kathy Haywood yapımcı olacak. Dorothy Byrne ve Mike Lerner başyapımcılığı üstlenecek. Byrne, “Kevin Spacey, çağımızın en çok saygı duyulan ve takdir edilen aktörlerinden biri. Mükemmelliği ona iki Oscar ve birçok başka ödül kazandırdı. Film çalışmaları nedeniyle Atlantik'in her iki yakasında da eleştirmenlerce beğenilen Old Vic'in 11 yıllık olağanüstü başarısına öncülük etti, Londra'nın kültürel yaşamının en önemli isimlerinden biri haline geldi, önde gelen figürlerinden bazılarıyla arkadaş oldu, düzenli olarak sahneye çıktı. Bu filmler, kendisine yönelik taciz iddialarının ve bunun sonucunda ortaya çıkan davaların ortaya çıkan hikayesini takip edecek.” dedi.

    Channel 4'un belgesel şefi Alisa Pomeroy, "Bu önemli hikayenin, bunu gerektirdiği hassasiyet, düşünce ve gazetecilik titizliğiyle anlatacağını bildiğim böylesine yıldız bir belgesel ekibi tarafından üstlenilmesinden dolayı çok memnunum." dedi. Channel 4'te birden fazla kadın tarafından cinsel tacizle suçlanan gözden düşmüş İngiliz yönetmen Noel Clark hakkında bir belgeselin de yer aldığına inanılıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top